sunnuntai 3. joulukuuta 2017



SUOMI TÄYTTÄÄ 100 VUOTTA 



Suomi viettää 100-vuotiasta itsenäisyyttään 6.12.2017. Tämä on monella tavalla hyvin absurdia. Suomi tunnustettiin itsenäiseksi vasta 31.12.1917. Tämä tunnustus tuli vain yhdeltä valtiolta, Neuvostoliitolta. Muut valtiot tunnustivat Suomen itsenäisyyden vasta vuonna 1918, jotkut vasta 1919. Henkilöä, joka myönsi Suomelle itsenäisyyden ei kuitenkaan muistella tai juhlita. Pikemminkin päin vastoin Vladimir Iljits Leninin nimeä kammotaan, vihataan ja halveksitaan. Hänen nimeään kantava puistokin uhataan muuttaa muuksi. Hän oli kuitenkin tärkein tekijä Suomen pääsemisessä itsenäiseksi. Jos hän ei olisi myöntänyt Suomelle itsenäisyyttä todennäköisesti Suomi ei olisi itsenäinen, vaan osa jotakin suurempaa. Tai itsenäisyysvuosi olisi ihan joku muu kuin 1917. Emme viettäisi tänä vuonna 100-vuotisjuhlaa. Tämä kaikki halutaan unohtaa. Herää kysymys: miksi? 

Vladimir Iljits Lenin, henkilö, joka antoi meille itsenäisyyden ja jota meidän pitäisi juhlia!


Alkukuva on julisteesta, jonka näin. Juliste kuvaa tapahtumia 100-vuotiaasta Suomesta tänä päivänä. 14.9.2017 julkaistiin lehdissä uutinen, että muistisairas vanhus oli kuollut nälkään Hangossa. Uutisissa kerrottiin, että Maarit Junnola järkyttyi löytäessään  iäkkään ex-anoppinsa kotoaan vuoteesta nälissään ja janoissaan. Tullessaan vaikeasti muistisairaan vanhuksen kotiin häntä vastassa oli virtsan löyhkä ja annostelijassa koskemattomina olleet lääkkeet. Kodinhoitajien merkintöjen mukaan vanhus ei ollut syönyt eikä juonut ja osassa merkintöjä oli väärän potilaan nimi. Hän oli syönyt vain yhden Omar-karkin. Viikkoa myöhemmin vanhus kuoli. Vanhuksella oli kotihoitosopimus. Hangon perusturvajohtaja Elisabet Kajander puolusteli, että aliravitsemukseen kuolleen vanhuksen hoito oli sopimuksen mukaista ja asiallista eikä sopimuksessa lukenut erikseen, että vanhusta ei saa päästää tilaan, jossa tämä kärsii aliravitsemuksesta, joka saattaa johtaa vanhuksen kuolemaan. Siis hoito onnistui loistavasti, potilas kuoli. Suomessa on lukemattomia vastaavia tarinoita, jäävätkö ne vain tilastoon? Me vanhenemme kaikki, eikä tulevaisuus näytä juuri nyt erityisen valoisalta.

Heti minun mielikuvani mukaan siinä julisteen kuvassa on Suomi-neito. Ennen puhuttiin Suomesta Suomi-neitona. Suomi-neito oli nuori kaunis nainen, jolla on vaaleat hiukset ja siniset silmät ja hän pukeutuu kansallispukuun. Suomi-neito oli symboli myös Suomen kartalle, jonka rajat muistuttivat neitoa käsivarsineen, päineen ja mekkoineen. Nyt näen mielessäni, että 100-vuotias Suomi-neito voisi olla tuon julisteen kuvan näköinen, kärsivä, hampaaton, kyynelsilmäinen, ruokaa kerjäävä vanhus, jolle annetaan vain karkkeja, mutta joka on kuolemassa hyvää vauhtia hoitamattomana nälkään.


Suurin häpeä 100-vuotisjuhlan viettämisessä Suomessa ovat leipäjonot. Sivistysvaltiossa tämmöisiä ei saisi olla. Osa kansasta kärsii nälkää, osa kansasta viettää riemujuhlaa. Tuloerot ovat vain kasvussa. Nykyhallitukselta on turha odottaa mitään ratkaisuja asiaan. Kukaan ei välitä ratkaista asiaa ja kaikki ehdotukset asian ratkaisemiseksi tyrmätään heti suoralta kädeltä. Itsekeskeisyys ja välinpitämättömyys ovat 100-vuotiaan itsenäisen Suomen päivän sana.


Vietämme 100-vuotisjuhlaa, vaikka emme ole enää itsenäisiä. Tämä maa sai itsenäisyyden 31.12.1917 ja menetti sen 1.1.1995 ihan kansan omasta tahdosta. Liityttiin ylikansalliseen rahastuslaitokseen nimeltä EU. EU on poliittinen rahastusmenetelmä, jolla keinotellaan varoja valtiosta toiseen suurille rahalaitoksille ja -järjestelmille. Tämän ylikansallisen järjestelmän ansiosta kukin valtio menettää määräysvallan omiin lakeihinsa ja kaikenlaisiin toimenpiteisiin omassa maassaan. Pienenä esimerkkinä tänä syksynä keskustelua herättänyt talvi- ja kesäaikojen siirtely. Vaikka kansan enemmistö haluaisi päästä irti tästä mielettömästä tavasta, meille ei sallita edes sitä. Lisäksi hylkäsimme oman valuuttamme 27.8.2013 ja otimme valuutaksi rahan nimeltä euro. Mikään muu pohjoismaa ei ole ottanut euroa käyttöönsä. Menetimme mahdollisuuden määritellä valuuttamme ja samalla työmme arvon. Kaikissa muissa pohjoismaissa taloustilanne on parempi kuin Suomessa. Joudumme määrittelemään arvomme heikentämällä palkkojen arvoja ja ennen kaikkea  sosiaalisia etuja. Tämä aiheuttaa suurta eriarvoisuutta. Järjestelmästä hyvä esimerkki on maan talouden alasajo ja yhä syvenevä luokkajako rikkaisiin ja köyhiin. Yleisenä ilmiönä tästä ovat ns. "leipäjonot", joissa köyhät ihmiset kerjäävät ruokaa voidakseen elää 100-vuotiaassa Suomessa.


Samalla kun menetimme itsenäisyytemme jouduimme sanktioiden kohteeksi. Tämä oli seurausta EU-sanktioista naapurimaatamme Venäjää kohtaan. Kun sille asetettiin sanktiot, Venäjä asetti vastalahjaksi myös meille sanktiot. Mutta EU-maista eniten jouduimme kärsimään me suomalaiset, eivät niinkään muut EU-maat. Joskus laskettiin, että tähän mennessä sanktiot ovat aiheuttaneet Suomelle yli neljä miljardin euron menetykset. Meillä moni ala menetti lopullisesti mahdollisuuden vientiin. Venäjä on korvannut itse nämä menetykset ja meille ei enää koskaan avaudu mahdollisuuksia vientiin näillä aloilla, vaikka sanktiot tulevaisuudessa poistettaisiin. Kannatti liittyä EU:hun!


Niinistö, päätön presidentti.

100-vuotiasta Suomea palvelee presidentti, jolla ei ole päätä. Voi hänellä olla hyvä sydän, mutta pää puuttuu. Kaikki kävelevät hänen ylitseen ja käyttävät häntä hyväkseen. Suomen pääministeri erityisesti. Mutta erityisen huolestuttavaa on puolustusministerin toiminta. Presidentillä ja puolustusministerillä on sama sukunimi. Mutta tästä huolimatta Suomen lakien mukaan presidentti olisi puolustusvoimien ylipäällikkö. Puolustusministeri Jussi Niinistö on vasta seuraavalla tilalla Suomen puolustamisen asioissa. Tästä huolimatta hän päättää asioista, joista presidentti, hallitus, eduskunta eikä kansa tiedä mitään. Asioita salataan (esim. sotaharjoitukset Naton kanssa, salaiset sopimukset, joista presidenttikään ei ollut tietoinen jne.). Eikä tämä ole ensimmäinen kerta. Tämä asettaa Suomen suureen vaaraan. Meillä on klikki puolustuselimissä, jotka ajavat Suomea julkisuudelta piilossa hyvää vauhtia sotilasliitto Natoon. Tämä on vastoin Suomen kansan enemmistön tahtoa. Enemmistö suomalaisista ei halua kuulua Natoon. On ehdotettu kansanäänestystä asiasta, mutta tämän klikin mielestä kansa on niin tyhmää, että sen mielipidettä ei saa kysyä. Tämä on vastoin kaikkea demokratiaa. Tältä osin 100-vuotiaassa Suomessa ei vallitse demokratia. Joku kirjoittaa: "Muuten naurattaisi, mutta ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei yleensä ole ollut vitsin aihe". Toinen kirjoittaa: "Jos jollakulla olisi pilli siihen voisi nyt viheltää". "Keuliiko puolustusministerin mopo? Ainakin mopo on lähtenyt käsistä".

Yksinkertaistaen; mitä enemmän Suomea ajetaan kohti Natoa sitä suurempaan vaaraan 100-vuotias Suomi joutuu. Meillä on naapurina suuri maa Venäjä, jolla on hyvin vahvat puolustusvoimat. Se, että Yhdysvallat haluaa Suomen Natoon johtuu siitä, että olemme Venäjän naapuri ja Venäjä on Yhdysvaltojen hegemonian suurin vastustaja. Maailma on muuttumassa moninapaiseksi ja Yhdysvallat ei halua sitä.  Suomesta halutaan tehdä instrumentti tässä sodassa. Venäjän toiseksi tärkein kaupunki on Pietari, joka on käden ulottuvilla Suomesta. On ihan selvää, että jos Venäjällä koetaan, että uhka Suomesta käsin kasvaa kohti Pietaria, on sitä ryhdyttävä puolustamaan. Venäjällä koetaan, että Nato on sen suurin uhka, joten on vastuutonta kutsua Natoa tänne harjoittelemaan tai harjoitella  erilaisia sotaharjoituksia sen kanssa missään. Kaikkein vähiten kaikenlaiset sopimukset ja ajatukset erilaisista liitoista tai yhteistyöstä ajavat Suomen etua. Suomessa on yksinkertaisesti ymmärrettävä, että mitä läheisempää yhteistyö Naton kanssa on, sitä enemmän aseita on kohdistettu meihin. Tämä on hyvin vaarallista. Mahdollisen konfliktin sattuessa olisimme ensimmäinen kohde ja Yhdysvaltojen taholta on aivan yhdentekevää, miten meille käy. Olemme pelkkä väline Yhdysvaltain politiikassa. Tämä näkyy lukuisissa niissä kohteissa, joissa Nato jo käy sotaa. Mainitsen vain Afganistanin, Irakin ja Libyan. On valheellista luulla, että kaikenlaiset liitot Naton kanssa tuovat meille turvaa. Asia on prikulleen päinvastoin.

 Presidentin pää vadilla.

Siksi on vaarallista, että meillä on päätön presidentti, joka ei pysty hoitamaan asioitaan. Tällaiset haitalliset henkilöt, kuten esimerkiksi Jussi Niinistö, olisi asetettava vastuuseen salaisista toimistaan. Myös tämmöiset klikit, jotka ajavat meitä kohti Natoa vastoin kansalaisten tahtoa olisi saatettava kuriin ja edesvastuuseen teoistaan. Ainoa järkevä tapa luoda turvallinen Suomi on ajaa Nato mahdollisimman kauas läheltämme, julistautua puolueettomaksi valtioksi ja ennen kaikkea luoda hyvät suhteet kaikkiin naapureihimme, siis myös Venäjään. Se vaatii valtiomme johtajalta ymmärrystä ja päätä, jota tällä hetkellä 100-vuotiaalla Suomella ei ole. Tällä menolla ei ole ollenkaan varmaa onko Suomi enää olemassa toista 100 vuotta.

On uskomatonta, että juuri 100-vuotisjuhliaan viettävälle Suomelle sattui näin huono presidentti ja kurja hallitus, joka käyttää heikkoa presidenttiä häikäilemättä  hyväkseen. Ulkopolitiikassa hän on mitätön. Hulluinta on se, että kansan enemmistö kannattaa tätä presidenttiä. Presidenttiydestä on muodostettu eräänlainen "kuninkaallinen" instituutio, jossa tärkein tekijä on hänen vaimonsa, mitä hän tekee, missä hän liikkuu, miten hän pukeutuu  ja heidän uskomattoman kaunis ja ihana tuleva lapsensa, joka on niin söpö, ettei koko maailmassa toista ole. Sehän näkyy jo päällepäin. Liekö tuleva prinssi tai prinsessa?

Silloin kun täytetään vuosia ja muistellaan menneitä, ajatellaan myös tulevaisuutta. Erilaisia skenaarioita on lukuisia. Esitän pari kolme. Erilaiset tutkimukset tällä hetkellä näyttävät, että suomalaisten näkymät taloudesta ja työttömyydestä ovat valoisat. Mielikuva ei vastaa todellisuutta. Joillakin menee hyvin, osalla menee todella huonosti. On selvää, että tällaisen politiikan jatkuessa tuloerot kasvavat. Työttömistä tehdään orjia, jotka pakotetaan tekemään "paskaduuneja" ilmaiseksi ilman minkäänlaista korvausta. Sotilasmenot kasvavat  sen sijaan että autettaisiin huono-osaisia. Myös mielipidetiedustelujen mukaan suurin osa kansasta on sitä mieltä, että tulevaisuudessa ei pysty elämään eläkkeellään, jonka tulee saamaan. Vanhoja ihmisiä on yhä suurempi osa kansasta, joten tämä vaikuttaa eläkkeisiin. Eriarvoistumiseen kuuluu, että pieni osa saa mahtavia eläkkeitä, mutta sitten osa on leipäjonossa hakemassa leipäänsä, jos edes kykenee siihenkään. Onko tarkoitus tappaa vanhukset nälkään?

Eräs taulukko syntyvyydestä ja kuolleisuudesta Suomessa. Taulukko on vanha. Jo nyt Suomessa kuolee enemmän suomalaisia kuin syntyy, joten suomalaisten väkiluku on jo lähtenyt laskemaan.

On ennustettu, että 100 vuoden kuluttua Suomea enää ei ole. Tai jos Suomi onkin, suomalaisia ei enää juuri ole. Suomen syntyvyysluvut laskevat ja esitetään erilaisia lukuja, milloin viimeinen suomalainen kuolee. Ei kai sillä mitään merkitystä ole, mutta suomalaisten syntyvyys laskee ja jo nyt kuolleisuusluvut ovat suuremmat, kuin syntyvyysluvut. Joka vuosi alkuperäisiä suomalaisia on yhä vähemmän. Syntyvyyttä ei edistä se, että nuoriso tuntee epävarmuutta tulevaisuudestaan tai osa ihmisistä elää köyhtymisen tai työttömyyden uhan alla. Tämä ei innosta synnyttämään lapsia tällaiseen tilanteeseen.  Tosin tuskinpa Suomen maaperä tyhjäksi jää. Täällä asuvat vain muut kansat kuin suomalais-ugrilaiset. Loppujen lopuksi eihän sillä mitään merkitystä ole kuka täällä asuu. Eri asia on viettävätkö he enää itsenäisyyden 200-vuotisjuhlaa.

Suomalaisten väkiluku on lähtenyt laskuun.


Pahin skenaarioistani on se, että Suomi liittyy Natoon ja Venäjä tuntee tulleensa liian uhatuksi varoituksistaan huolimatta. Yhdysvallat käyttää hyväkseen suomalaisia natointoilijoita ja Venäjälle vihamielisiä aineksia. Synnytetään konflikteja, joihin Venäjän on pakko vastata. Skenaarion tulokset näemme tänä päivänä Irakissa, Afganistanissa, Libyassa ja Syyriassa. Suomi joutuu taistelujen tantereeksi ja vajoaa alennustilaan. Amerikkalaisille ei tuota mitään ongelmia taistella viimeiseen suomalaiseen mieheen tai naiseen tai lapseen. Muutama satatuhatta tai miljoona suomalaista ihmishenkeä ei merkitse heille mitään. Raha merkitsee, mutta tällä kertaa en puutu rahaan.  Yhdysvallat kyllä aseistaa kalliilla hinnalla, mutta ei osallistu aktiivisesti taisteluihin. Venäjä käyttää ilmavoimiaan ja risteilyohjuksiaan, kuten Syyriassa tällä hetkellä. Tällöin tuskin tulemme viettämään 200-vuotisjuhlaa.



Viimeinen skenaarioni on sen verran utopistinen, että tuskinpa sellaista tapahtuu. Suomi saisi niin vahvan johtajan, että pistäisi näille natointoilijoille luun kurkkuun. Suomessa järjestettäisiin kansanäänestys Natojäsenyydestä ja enemmistön päätöksen mukaan irrottauduttaisiin Natosta. Suomi julistautuisi puolueettomaksi valtioksi ja kaikenlaiset kumppanuus-,  yhteistyö- ja muut sopimukset sanottaisiin irti. Kaikkinainen harjoittelu ja yhteistyö lopetettaisiin Naton kanssa. Vieraiden joukkojen tulo maahan kiellettäisiin. Samalla luotaisiin hyvät suhteet kaikkiin naapurivaltioihin puolueettomuuden nimessä. Samalla voitaisiin rauhassa vähentää puolustusmenoja, koska esimerkiksi Venäjä ei kokisi enää uhkaa Suomen suunnalta ja vähentäisi puolustusvoimiaan ja aseistustaan Suomen rajoilla. Asevelvollisuus voitaisiin Suomessa suorittaa vapaaehtoisuuden pohjalta. Jos Ruotsi liittyy Natoon, on hyvä muistaa, että läpi historiansa Ruotsi on aina käyttänyt Suomea puskurina, turvavyöhykkeenään. Suomessa voidaan taistella, kunhan ei tulla Ruotsiin. Tätä vasten on aina katsottava Ruotsin harjoittamaa Suomen politiikkaa.

Skenaario jatkuu eroamalla EU:sta. Tulisimme jälleen itsenäisiksi ja voisimme itse päättää laestamme, kuten esimerkiksi kesäaikojen siirtelyistä. Samalla eroaisimme euro-valuutasta ja perustaisimme oman valuutan. Tästä olisi valtavasti hyötyä taloudellemme, koska voisimme helposti määritellä valuuttamme arvon. Devalvoimalla nostaisimme työmme arvoa ja työstä Suomessa tulisi jälleen arvokasta. Seurauksena vienti kasvaisi ja tuonti vähenisi. Saisimme valtavasti uusia työpaikkoja ja myös nuorille riittäisi töitä. Voisimme alkaa maksaa velkaamme. Pääsisimme kaikenmaailman sanktioista, joista meille on ollut pelkästään vahinkoa. Nämä toimenpiteet elvyttäisivät talouttamme ja parantaisivat työllisyystilannetta siis myös nuorten keskuudessa. Luotaisiin kansalaispalkka, jolla tulisi toimeen.  Tämä kaikki merkitsisi ihmisten tulevaisuuden näkymien paranemista. Ihmiset rupeaisivat jälleen perustamaan perheitä ja synnyttämään lapsia. Suomalaisten väkiluku alkaisi jälleen kasvaa. Vanhuksille riittäisi eläkettä eikä kenenkään tarvitsi jonottaa leipää. Vanhusten ei tarvitsisi kuolla nälkään. Suomi voisi viettää 200-vuotisjuhlaa yhdessä kaikkien naapurimaiden kanssa.

100-vuotias Suomineito


Asiaan liittyviä osotteita:












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!