sunnuntai 3. syyskuuta 2017



MAATON MIES 



Tiedätkö kuka hän on? Hän oli ennen maansa hallitsija, suuri johtaja ja diktaattori, joka hallitsi maataan omavaltaisesti ja lujalla kädellä. Hänen nimensä on Mikheil Nikolozis  dze Saakashvili. Nyt hän on maaton mies. Hän ei ole minkään maan kansalainen. Hänellä ei ole minkään maan passia tällä hetkellä. Olen kirjoittanut hänestä aikaisemminkin jutun nimellä "Pelle, joka sytytti sodan". Tämä löytyy osoitteesta:



Mutta aloitetaanpa alusta,  aloitetaan hänen lapsuudestaan. Mikheil Saakasvili syntyi 1967 Tbilisissä Georgiassa hyvin toimeentulevaan perheeseen. Hän kävi erikoiskoulua Tbilisissä. Koulussa hän oli syrjäänvetäytyvä ja häntä kiusattiin rankasti. Tästä kertoo samaa koulua käynyt Lali Maroshkina. Kerran Saakasvili kiipesi koulun pihalla olevaan puuhun ja putosi sieltä alas. Hyvin kuvaavaa hänen luonteestaan on, että presidentiksi tultuaan hän kävi omin käsin hakkaamassa puun poikki. Myös kiusaajilleen hän kosti pistämällä heistä jokaisen vankilaan ilman syytettä. Suurin osa heistä kuoli siellä. Mutta siitä myöhemmin.

Saakasvili lapsena

Luokkakuva, Saakasvili ympyröity.


Sitten hän opiskeli oikeutta Kiovan yliopistossa Ukrainassa ja sai stipendin Yhdysvaltoihin, jossa suoritti tutkinnot Columpia Law Schoolissa ja valmistui tohtoriksi George Washingtonin yliopistossa. Työskenteli New Yorkissa ja 1995 pyrki ja pääsi Georgian parlamenttiin. Georgiassa pidettiin 2003 parlamenttivaalit, jonka voitti Eduard Sevardnaze, mutta vaaleja väitettiin vilpillisiksi. Syntyi kansanliike, joka nosti värillisiin vallankumouksiin lukeutuva ns. "samettivallankumouksen" jota myös kutsuttiin "Ruusujen vallankumoukseksi". Järjestettiin uudet presidentinvaalit 2004, jotka Saakasvili voitti. Näin hänestä tuli Georgian presidentti vuosille 2004 - 2013. Voit lukea lisää virallisia versioita vaikkapa Wikipediasta.

Varsinaisesti kuuluisuutta Saakasvili on saanut ns. viiden päivän sodasta 080808, jolloin hän hyökkäsi Etelä-Ossetiaan. Alueella olivat Venäjän Etelä-Ossetian rauhaturvajoukot, jotka toimivat kansainvälisellä mandaatilla. He vastasivat tuleen ja silloinen Venäjän presidentti Dimitri Medvedev päätti puolustaa aluetta. Seurauksena vuosia Israelin ja USA:n sotilasneuvonantajien kouluttamat hyvin varustetut georgialaiset joukot lähtivät suin päin pakoon. Saakasvili tyrmättiin täydellisesti. Ilmeisesti häntä oli kehotettu hyökkäämään ja hän luotti amerikkalaisten sotilaiden apuun, joita Georgiassa oli tuolloin runsaasti. Mutta amerikkalaiset joukot pakenivat silloin pois Georgiasta. Sodasta on olemassa paljon erilaista tietoa netissä.  Georgia menetti Etelä-Ossetian ja Abhasian, joka laajensi sodassa aluettaan. Molemmat pyrkivät itsenäisiksi valtioiksi.  Jo 9.8. Saakasvili joutui pyytämään aselepoa solmiotaan purren. Tästä on olemassa kuuluisa video, joka on mm. seuraavissa osoitteissa ainakin toistaiseksi:








Georgialainen Lali Maroshkina on tuntenut Saakasvilin lapsesta saakka.


Saakasvilin värikästä elämää presidenttinä kuvaa Lali Maroshkina, joka on tuntenut Saakasvilin jo lapsuudesta asti. Näistä asioista verkossa ei yleensä puhuta. Saakasvili on naimisissa hollantilaissyntyisen Sandra Roelofsin kanssa ja heillä on yhteinen lapsi, poika. Tästä huolimatta Saakasvili vietti rietasta elämää Georgian presidenttinä ollessaan. Hän järjesti juhlia ja seksiorgioita, joihin tuotiin malleja ja eliittieskortteja. Näille saatettiin maksaa 2 000 - 3 000 dollaria valtion varoja yhdeltä illalta ja yöltä.

 Vaimo Sandra Roelofs, Saakasvili ja heidän poikansa.


Stanislav Lisjuk oli järjestämässä näitä orgioita, kuten hän sanoo. Mallit ja nuoret naiset yleensä pakotettiin seksiin väkivalloin. Jos joku ei totellut Saakasvili käyttäytyi hyvin väkivaltaisesti heitä kohtaan. Hän hakkasi ja löi näitä. Lisjuk kertoo, että Saakasvili saattoi jutella jonkun nuoren kauniin naisen kanssa. Jos nainen ei suostunut hänen ehdotuksiinsa hän sai nyrkistä kasvoilleen. Sen jälkeen tulivat turvamiehet ja poistivat naisen paikalta. Toisaalta Saakasvili myös huumasi huumeilla naisia ennen heidän "käyttöään".

Stnislav Lisjuk oli järjestämässä näitä seksiorgioita.

Lisäksi Saakasvilillä oli lukematon määrä nuoria kauniita naisia eri puolilla maailmaa. Maroshkina ja Lisjuk sanoivat, että kaikkien kanssa hän lupasi mennä naimisiin. Hän sai helposti heidät vakuuttuneiksi asiasta. Todellisuudessa hänellä ei ollut aikomustakaan tehdä näin. Hänen vaimonsa Sandra Roelofs oli tietoinen kaikesta tästä, mutta ei ole reagoinut asioihin mitenkään. Saakasvili "käytti" myös naimisissa olevia naisia.

Saakasvilin naisia. Tässä vain muutamia.





Erikoinen tapaus oli alaikäinen "Aleksis", jonka rintojen suurennusleikkauksen Saakasvili kustansi valtion varoista. Mutta jääköön enempi kertomatta "Aleksista". Tai no, kerrottakoon! Aleksis on transseksuaali, hän on siis mies. Hänellä oli intiimi suhde Saakasviliin. Hän oli Saakasvilin pojan koulukaveri silloin kun Aleksis oli vielä poika. Hän asuu nykyään Yhdysvalloissa ja luo siellä suurta "mallin" uraa.


Sen sijaan Dorothy Stein on mielenkiintoinen tapaus. Dorothy on henkilö, joka antaa ns. "puremahierontaa". Hieronta tapahtuu puremalla. Saakasvili oli kuulema suuresti ihastunut puremahierontaan. Yksi hierontakerta maksaa maltaita ja Saakasvili kustansi Dorthyn valtion kustannuksella omalla koneellaan Yhdysvalloista Georgiaan viikoksi hieromaan itseään. Dorothy itse kertoo, että tuona aikana Saakasvili kustansi kaiken. Hän sanoo muutenkin tavanneensa Saakasvilin satoja kertoja. Hän on itse tunnustanut, että heillä oli intiimi suhde. Yhdysvalloissa Dorothy tunnetaan nimellä Dr. Dot. (kts. netistä Dr Dot).

Puremahierontaa antava Dorothy Stein


Tältä se sitten näyttää käytännössä. Eipähän Dorothy kertonut miltä Saakasvili maistui ja mitä kaikkia osia purtiin. Paljon hän sai arvokkaita lahjoja Saakasvililtä.



Mutta sitten muihin asioihin. Presidentiksi päästyään Saakasvili tappoi Lali Maroshkinan miehen Nukri Maroskinin. Hän sulki vankilaan yli 320 000 vastustajaansa, joista moni tapettiin ja monia kidutettiin, ja kuten jo kerroinkin aluksi myös kaikki koulukiusaajansa hän vangitutti. Vangeille sekoitettiin ruokaan aina konerasvaa. Tämä tapahtui kiduttamisen vuoksi. Ainoa kerta, jolloin näin ei tapahtunut oli paavin vierailun aikana. Vuonna 2006 hän käski poliisin ampua kaikki, jotka osoittavat mieltään kaduilla. Saakasvili tiesi mihin värivallankumoukset voivat johtaa. Näin poliisit ampuivat yli 120 nuorta ilman minkäänlaista varoitusta. Alkoivat vastoinkäymiset. Hänen entinen liittolaisensa Irakli Okruasvili syytti 2007 Saakasvilia lukuisista rikoksista ja poliittisten vastustajien murhaamisesta. Syntyi valtavia mielenosoituksia. Saakasvili erosi, mutta ennenaikaisissa vaaleissa hänet valittiin uudelleen presidentiksi. Vaaleja väitetään vilpillisiksi. Mm. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön vaalitarkkailijoiden johtaja, saksalainen diplomaatti Dieter Bodenin mukaan äänten laskenta tapahtui vilpillisesti. Saakasvili jatkoi rietasta elämäänsä Georgian presidenttinä. Hänen lukemattomat naissuhteensa ja orgiansa jatkuivat ja olivat usein hyvin väkivaltaisia. Suomeksi suoraan sanottuna niitä sanottaisiin raiskauksiksi. Mutta Georgian presidenttiä vastaan ei niin vain nosteta syytteitä.

Vuoden 2012 vaaleissa Saakasvili ei enää asettunut ehdolle. Hän varasti valtion varoja yli 5 miljoonaa dollaria ja pakeni Yhdysvaltoihin. Georgiassa hän sai syytteen lukuisista murhista ja valtion varojen kavaltamisesta ja monista muista rikoksista. Vuonna 2014 Saakasvili sai kotimaassaan syytteet virkaoikeuksien ylittämisestä mielenosoituksen hajottamisessa vuonna 2007 sekä televisiokanavan Imedin omaisuuden takavarikoimisesta. Saakasvili pidätettiin poissaolevana. Hän sai 27 vuoden tuomion  (tiedot vaihtelevat 11 - 27 vuoteen) ja kansainvälisen pyynnön rikollisen palauttamisesta. Mikään valtio ei ole reagoinut pyyntöön, ei myöskään USA. Mutta toisaalta Saakasvili ei saanut työlupaa USA:ssa. Hän jatkoi rietasta elämäänsä. Kerrotaan, että jokainen hänen naissuhteensa kesti vain yhden vuorokauden.

Saakasvili Yhdysvalloissa


Talvella 2014 Saakavili ilmestyi Ukrainaan Kiovan Maidanille tukemaan mielenosoittajia. Vallankaappauksen tapahduttua ja Petro Poroshenkon tultua Ukrainan presidentiksi 2015 hän nimitti Saakasvilin neuvonantajakseen. Poroshenkon riideltyä Odessan kaupungin kuvernöörin oligarkki Igor Kolomoiskin kanssa hän erotti  Kolomoiskin ja nimitti Saakasvilin Odessan kuvernööriksi. Odessa on se kaupunki, jossa 2.5.2014 poltettiin elävältä 48 ihmistä Ammattiyhdistysten talon polton yhteydessä. Polttomurhia ei olla vieläkään tutkittu. Saakasvili otti Ukrainan kansalaisuuden ja 21.7.2015 sanoutui irti Georgian kansalaisuudesta, jossa häntä siis odottaisi vankilatuomio. Hänestä tuli Odessan kuvernööri. Sama meno kuitenkin jatkui myös Ukrainassa. Kauniita naisia ja juhlia riitti. Täällä hän myöskin käyttäytyi heitä kohtaan väkivaltaisesti. Moni nainen pelkää yhä häntä.

Poroshenko myöntää Saakashvilille Ukrainan kansalaisuuden.

Saakasvili Odessan pormestarina.

Saakasvili ei kuitenkaan kyennyt hoitamaan kuvernöörin virkaansa. Hän ympäröi itsensä kauniilla naisilla, joilla ei ollut mitään edellytyksiä hoitaa tehtäviään. Vähitellen hän riitaantui kaikkien virkaatekevien kanssa. Hän joutui tietenkin virallisiin tilaisuuksiin, joissa hän usein "poltti päreensä". Näin syntyi mielenkiintoisia tilanteita ja konflikteja. Näitä Ukrainan televisio on sattunut kuvaamaan useitakin ja seuraavassa on yksi. Kannattaa katsoa loppuun! Kokousta johtaa presidentti Poroshenko ja hänen ilmeensä on hyvin kuvaava. Mukana on myös silloinen Ukrainan pääministeri Arsen Jatsenjuk. Tulinen riita Saakasvilin ja Ukrainan ulkoministerin  Arsen Avakovin kanssa. Lasit vain lentelevät. Proshenko yritti kieltää nauhoituksen julkaisemisen, mutta ei onnistunut. Myöhemmin Avakovista tuli Saakasvilin pahin vihollinen. Huomaa, että Poroshenko,  Avakov (synt. Azeirbzanissa) ja Saakasvili eivät osaa Ukrainan kieltä vaan kokouksessa käytetään venäjää.




Saakasvili ei kyennyt hoitamaan Odessan kuvernöörin virkaansa vaan erosi tehtävästään 2016. Hän riitaantui myös presidentti Poroshenkon kanssa. Porohenko pisti Ukrainan salaisen poliisin varjostamaan Saakasviliä. Sitten Poroshenko ehdotti, että Saakasvili lähtisi lähettilääksi Hollantiin tai Thaimaahan. Saakasvili kieltäytyi. Sen sijaan hän perusti oman puolueen "Uudet voimat" ja ryhtyi taistelemaan presidentin paikasta tulevissa vaaleissa. Hän syyttää Poroshenkoa, että tämä on keskittynyt vain omiin bisneksiinsä. Hänen tehtävänsä on vain ansaita rahaa. Suurimman osan ajasta työpaikallaan Poroshenko ratkoo vain omia liiketoiminnallisia kysymyksiään. On huomattava, että Proshenko on Ukrainan rikkaimpia oligarkkeja ja Ukraina on Euroopan köyhin valtio. Poroshenkon nimi löytyy ns. Panaman veroparatiisipapereista.

Puolan Varsovan TV 16.8.2017

Sitten keskiviikkona 26.7.2017 Poroshenko riisti Saakasvilitä Ukrainan kansalaisuuden ja heitti hänet ulos Ukrainasta. "Uudet voimat" ryhmittymä sanoutui hänestä irti. Saakasvili ei ole tällä hetkellä minkään maan kansalainen eikä hänellä ole minkään maan passia, ei edes USA:n. Georgiaan hän ei voi palata, koska joutuisi vankilaan pitkäksi aikaa. En tiedä missä Saakasvili tällä hetkellä asustaa. Hän kävi pikavierailulla Puolassa, jossa hänet vastaanotettiin suurena sankarina. Hänellä oli 46 minuuttia kestävän ohjelma televisiossa Varsovassa 16. elokuuta, jossa Hän mainitsi, että hän palaa vielä Ukrainan politiikkaan. Puolassa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa ajatellaan yleisesti, että Venäjä aloitti sodan Georgiaa vastaan ja Saakasviliä pidetään suurena sankarina. Mutta kaikki kansainväliset tutkimukset, myös YK:n tilaama osoittavat, että nimen omaan Georgia hyökkäsi Etelä-Ossetiaan. Uskon, että tasapainoton ja kontrolloimattoman aggressiivinen Saakasvili on syyllinen. Taustalta hän luuli saavansa Yhdysvaltain tuen. Paljon on ollut mielipiteitä, että Saakashvili oli tietämättään Yhdysvaltojen asettama mies, joka kuitenkin epäonnistui täydellisesti Yhdysvaltojen asettamissa tehtävissä ja peräti kaksi kertaa, ensin Georgiassa ja sitten Ukrainassa. Nykyään Yhdysvalloissa häntä pidetään varmasti melkoisena sekopäänä eikä hänestä näin ollen ole enää mitään hyötyä Yhdysvaltojen politiikalle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!