lauantai 3. kesäkuuta 2017



JÄLLEEN PAMAHTI! 



Laulutähti Ariana Grande


Jälleen pamahti. Tällä kertaa Briteissä Manchesterissa 22. toukokuuta. Kuolleita oli ainakin 22 ja haavoittuneita lähes 60 joidenkin tietojen mukaan jopa 120. Suurin osa uhreista oli nuoria, mukana jopa lapsia. Isku kohdistui konsertista poistuviin. Paljon on polemisoitu, että itsemurhaisku oli raukkamainen, koska se kohdistui nuoriin ja lapsiin. Eipä nykyaikainen terrorismi valitse onko kyseessä lapsi vai aikuinen, viaton vai syyllinen. "Syyllisiinhän" ei ole helppo päästä käsiksi.


Nykyaikainen terrorismi syntyi, kun amerikkalaiset ryhtyivät avustamaan erilaisia sissejä Afganistanissa 1978 - 1992 Neuvostoliiton intervention aikana. Sissejä avustettiin aseellisesti ja rahallisesti. Suurin avunsaaja oli Osama bin Laden ja hänen joukkonsa. Myöhemmin Osama perusti terroristijärjestön al-Qaidan. Hänestä tulikin sittemmin Yhdysvaltojen pahin vihollinen ja järjestöstä myöhempien terroristijärjestöjen esikuva. Täältä ovat peräisin nykyisten terroristien menetelmien esikuvat ja menetelmät.

Osama bin Laden


Kuuluisin terrori-isku on tietenkin 9.11.2001 WTC torneihin ja Pentagoniin tehdyt iskut. Kaikki terrori-iskuun osallistuneet olivat saudi-arabialaisia. Osama bin Ladenkin on syntyjään saudi-arabialainen. Tosin ei ole pystytty todistamaan, että juuri hän oli iskujen takana. Voi olla todennäköistä, että iskun todellista suunnittelijaa ei olla saatu vieläkään kiinni. Yhdysvallat salaa asioita yhä edelleen.

Hyökättyään Irakiin ensin 1991 ja toisen kerran valheellisten tekosyiden varjolla 2003 ja saatuaan lopulta Saddam Husseinin hengiltä Yhdysvallat tuhosi Irakin hallinnollisen järjestelmän. Tämä loi otollisen maaperän kaikkinaisille terroristeille ja terroristijärjestöille. Tämä sota jatkuu yhä tänä päivänä. Se on vaatinut tähän mennessä pelkästään Irakissa yli 2 miljoonan ihmisen hengen ja yli 5 miljoonaa on vammautunut. Täällä syntyivät sitten maailman vaarallisimmat terroristijärjestöt, jotka levittävät lonkeroitaan ympäri Eurooppaa. Yhdysvallat ei ota vieläkään mitään vastuuta teoistaan. Eurooppa on sijaiskärsijä tässä terroristisodassa.

YK:ssa Colin Powell esittelee väärennettyä myrkkypulloa.


Ryhdyttyään vastustamaan Syyriassa sen hallintoa ja vastustamaan presidentti Basar al Assadia Yhdysvallat loi uuden pohjan ja tilan terrorismin leviämiselle. Se onkin ollut tehokasta, koska Irak on naapurivaltio ja alue muutenkin epävakaa. Hyökkäys Libyaan 2011 on luonut terrorismille lisätilaa voimakkaalle leviämiselle. Sen osoittaa jopa tämä viimeinen isku Manchesterissa. Iskun tekijä oli kotoisin Libyasta ja kävi juuri ennen iskua Tripolissa valmistautuessaan iskuunsa. Libyan entinen johtaja Moammar Gaddafi oli ennustanut, että näin tulee käymään, jos Yhdysvallat hyökkää Libyaan. Yhdysvaltain historian tyhmimpiin presidentteihin lukeutuva Barack Obama on pääsyyllinen Syyrian ja Libyan nykyisiin tiloihin ja näin ollen terrorismin leviämiseen. Kaikesta taistelusta ja terrorismin vastustamisesta huolimatta on sanottu, että nykyaikainen terrorismi on kasvamassa, laajenemassa ja voimistumassa. Lisäksi se hakee ja löytää uusia muotoja, jotka voivat olla paljon vaarallisempia, kuin nykyisen tapaiset iskut.



Isis on kuuluisin terroristijärjestö. Se on peräisin al-Qaida järjestöstä, josta se aikoinaan erosi. Isisin tarkoituksena oli perustaa Irakin, Syyrian ja lähialueille islamilaiseen saria-lakiin pohjautuvan islamilainen valtio, kalifaatti. Se ei ollut kuitenkaan ensimmäinen terrorismiin pohjautuva valtion muodostamisyritys. Ensimmäinen oli islamilaisten tshetsheeniterroristien yritys Venäjän silloista heikkoutta hyväksi käyttäen perustaa islamilainen tasavalta nimeltään "Pohjois-Kaukasian islamilainen tasavalta" tarkoituksena laajentua kaikkiin lähivaltioihin. Käytiin kaksi raakaa sota, ensimmäinen 1994 - 1997 ja toinen 1999 - 2009. Tshetsheeniterroristien menetelmät olivat hyvin samanlaiset, kuin Isisin menetelmät nykyään. Tehtiin raakoja murhia, käytettiin pommeja, sieppauksia, räjäytyksiä. Kuuluisin oli varmasti panttivankidraama Moskovalaisessa teatterissa 2002 tai koulukaappaus Beslanissa 2004, jossa kuoli 340 lasta puhumattakaan lukuisista pommi-iskuista metroissa ja rautatieasemilla.

Venäjä lopulta sai tuhottua terroristit ja estettyä terroristivaltion syntymisen, joten heillä on laajaa kokemusta terrorismin vastaisesta taistelusta. Nykyään alueella on rauhallista ja Tshetshenia kuuluu Venäjän federaatioon. Ilmeisesti tästä kokemuksesta on peräisin venäläisten loistava menestys Syyriassa terroristien tuhoamisessa. Hyvin todennäköistä on, että Venäjällä on maailman paras kyky ja edellytys taistella terroristeja vastaan.

Yhdysvaltojen ja sen laajan liittolaisjoukon menestys Irakissa ja muualla on ollut varsin heikkoa, jos vertaa Venäjän ja sen liittolaisten menestykseen Syyriassa. Venäjä on pyytänyt monta kertaa Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia yhdistämään voimansa yhteiseen taisteluun terrorismia vastaan, mutta vastaus on aina ollut kielteinen. Tähän liittyy paljon poliittisia, valtapoliittisia ja geopoliittisia syitä. Yhtenä ilmoitetaan vaatimus Syyrian presidentin Basar al-Assadin poisvetämisestä. Tämä on ilmeinen tekosyy, joka ilmoitetaan julkisuuteen. Naiivilla vaatimuksella on suuri heikkous. Kuka Assadin tilalle? Mitä tapahtuisi, jos Assad vedettäisiin pois? Näkökulmaa voisi ottaa Irakista ja Libyasta. Syntyisi valtatyhjiö ja uusi katastrofaalinen alue. Sitä paitsi Basar al-Assad on demokraattisesti valittu presidentti. Tämä jätetään tarkoituksella usein mainitsematta.

Yhdysvaltojen uusi kohde on Iran. Yhdysvallat liittolaisineen ei hyväksy Iranin nykyjohtoa. Voi vain arvata, millainen katastrofi syntyisi, jos Iraniin hyökättäisiin ja pyrittäisiin tuhoamaan sen nykyinen johto. Millaiset miljoonien pakolaisvirrat tulisivatkaan Eurooppaan? Tätäkö uutta pakolaisvirtaa haluamme? Mitä Euroopassa tapahtuisi? Nyt meillä on pakolaisia Afganistanista, Irakista, Syyriasta ja Libyasta. Haluammeko niitä vielä Iranistakin? Nykyään Iranissa on täysin rauhallista. Hassan Ruhani on muuten jälleen 20.5.2017 valittu demokraattisilla vaaleilla presidentiksi johtamaan Irania.  

Iranin presidentti Hassan Ruhani 20.5.2017.

Siis Assad on myös valittu demokraattisilla vaaleilla, mutta ketään ei häiritse Yhdysvaltojen läheinen suhde esimerkiksi Saudi-Arabiaan ja sen kuningashuoneeseen, jota ei ole valittu demokraattisilla vaaleilla eikä koskaan valitakaan ja niitä raakoja rangaistusmenetelmiä, joita Saudi-Arabiassa käytetään. Pää poikki vaan tai käsi sahataan irti oletetun varkauden takia tai revitään silmiä päästä ristiinnaulitsemisista puhumattakaan. Oletteko nähnyt, kuinka käsi sahataan poikki? Minä olen nähnyt videon! Neljä miestä pitää neljän listan avulla uhrin kättä paikoillaan. Luulin, että käsi isketään miekalla tai kirveellä irti, mutta ei! Amputoija "sahaa" pitkällä veitsellä käden poikki ranteen alapuolelta ranneluiden kohdalata. Mitään puudutusainetta ei käytetä. Mahtaa olla tuskallista? Uhri huutaa ja kiemurtelee tuskasta. Oleellista tässä on se, että terroristien lait ja uskonnot ovat samaa alkuperää kuin Saudi-Arabiassa. Usein terroristien käyttämissä kemiallisissa aseissa on saudi-arabialaisia merkintöjä. Monet kertovat, että suurin määrä terroristeja tulee juuri Saudi-Arabiasta. Tämä selittää raa'at menetelmät. Netistä löydät suuren määrän videoita ja kuvia Saudi-Arabian julmista rangaistuksista ja tapoista  ja eri menetelmistä ja niiden käytöstä.

Saudi-Arabia, julkinen teloitus. Pää poikki

Yhdysvaltojen talous perustuu huomattavalta osaltaan sotateollisuuteen. Saudi-Arabia on maailman suurin aseiden ostaja ja nimenomaan Yhdysvalloista. Trump kävi juuri Saudi-Arabiassa ja teki miljardikaupat. Toinen suuri asiakaskunta ovat Natomaat. Mitä enemmän maailmassa soditaan, sitä parempi Yhdysvaltojen taloudelle. Heillä ei ole mitään haluja lopettaa yhtään sotaa.

Yhdysvaltain kaksinaismoralismia.


Oli juuri uutinen, että amerikkalaiset pommittivat Mosulissa 80 siviiliä hengiltä. Todellisuudessa heitä sanottiin olevan yli 240. Amerikkalainen sensuuri toimii tehokkaasti. Useimmista siviiliuhrien tappamisesta emme kuule koskaan. Manchesterissa kuoli 22 ihmistä. Mosulissa ainakin neljä kertaa enemmän. Mutta heitä ei muistettu missään, ei sammutettu valoja Eiffelin tornissa, ei soitettu Kallion kirkon kelloja. Heidän muistoaan ei kunnioitettu mitenkään, ei edes heidän lapsiaan. Ihmiset ovat eriarvoisia. Tällä on vaikutuksensa terrorismiin ja sen leviämiseen.

Yhdysvallat yrittää ottaa mallia venäläisistä menetelmistä hyökätessään Mosuliin. Kuitenkin heikolla menestyksellä. Jotain he saavat aikaan, kuten suuret määrät siviiliuhreja. Yhdysvallat jakaa terroristit ns. "ystävällismielisiin terroristeihin" ja vihamielisiin terroristeihin. Näihin "ystävämielisiin terroristeihin" ei saa koskea. Tämä on suuri virhe. Tämä tekee terrorismin vastaisen sodan hankalaksi. Usein nämä "ystävällismieliset terroristit" tekevät yhteistyötä muiden terroristien kanssa. He jakavat mm. aseet heidän kanssaan. Tästä olen jo aikaisemminkin kirjoittanut. Tämä tietää terrorismin vastaisen sodan pitkittymistä. Järkevintä olisi pitää kaikkia terroristeja kiellettyinä.

Aseelliset hyökkäykset eri valtioihin, joiden elämäntapa ei sovi Yhdysvaltojen kuvioihin ei ole oikea tapa lopettaa terrorismi. Kuten olemme huomanneet se nimenomaan synnyttää terrorismia. Myös erilaiset pakotteet ja sanktiot eivät kerta kaikkiaan toimi. Ne vaikuttavat aina vain aivan tavallisten ihmisten elämään, eivät hallitsijoihin ja  johtajiin. Mitään muutoksia ne eivät saa aikaan. Ne eivät ole vielä koskaan tehonneet. Sanktioita oli aikoinaan Irakia ja Libyaa vastaan. Kun niillä ei ollut mitään vaikutusta käytettiin sotaa. Tämä synnytti ja levitti terrorismin. Nykyään sanktioita käytetään tai niillä uhataan esimerkiksi Syyriaa, Irania, Pohjois-Koreaa ja Venäjää vastaan. Tämä ei todellakaan ole oikea menetelmä. Ainoat oikeat menetelmät ovat neuvotteleminen ja toisenlaisten elintapojen hyväksyminen. Tärkeintä olisi kuitenkin yhteistyö, jota nykyään ei ole.

Tämä Yhdysvaltojen synnyttämä terrorismi on aiheuttanut Eurooppaan erittäin hankalan tilanteen. Valtavat pakolaisvirrat Eurooppaan jatkuvat ja näiden mukana tulee varmasti myös terroristeja. Manchesterin, Tukholman, Pietarin, Pariisin ja lukuisten muiden terroristi-iskujen kaltaiset iskut tulevat jatkumaan. Varmasti keksitään myös uusia menetelmiä "terrorisodassa". Mutta Yhdysvallat ei ota mitään vastuuta teoistaan. Se on tavallaan turvassa meren takana. Pakolaisvirtoja sinne ei ole.

Tavallinen katunäkymä Britanniassa. Tätäkö haluamme Eurooppaan?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!