sunnuntai 12. helmikuuta 2017



UKRAINA MENETTÄÄ USKOTTAVUUTENSA 


Kaikki, jotka vähänkään harrastavat elokuvaa tuntevat nimen Oliver Stone. Hän on kuuluisa amerikkalainen elokuvaohjaaja, joka on ohjannut lukuisan määrän suosittuja ja palkittuja elokuvia. Hän saanut kaksi Oskaria ohjaamistaan elokuvista Platoon - nuoret sotilaat ja Syntynyt 4. heinäkuuta, lisäksi Oskarin käsikirjoituksesta elokuvaan Keskiyön pikajuna. Hänen ohjaustöitään ovat mm. elokuvat JFK - avoin tapaus, U - käännös helvettiin, Syntyneet tappajiksi, Aleksanteri, World Trade Center, Wall Street: Money Never Sleeps, Raakalaiset ja Snowden. Lisäksi hän on laatinut käsikirjoitukset mm. elokuviin Keskiyön pikajuna, Conan barbaari, Scarface - arpinaama, Lohikäärmeen vuosi ja Evita.


Vuonna 2016 Oliver Stone ohjasi elokuvan Ukraine on Fire -  Ukraina tulessa. Elokuva on dokumentti, joka kertoo tapahtumista ja taustoista Ukrainassa Kiovan Maidanin aukiolla vuosina 2013 ja 2014, jolloin yli sata ihmistä sai surmansa, presidentti Viktor Janukovitsh pakotettiin eroamaan ja valtaan nousi uusfasistisia ja venäjänvastaisia voimia. Tapahtui vallankaappaus,  Krim liittyi Venäjään ja syttyi sisällissota Donetskia ja Luganskia vastaan. Elokuvassa esitetään mm. tietoja ulkomaisten toimijoiden osallisuudesta ja ennen kaikkea Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun CIA:n osuudesta tapahtumiin.

Ensimmäisen kerran elokuva esitettiin Italiassa kesäkuussa 2016, jossa se voitti Parhaimman dokumenttielokuvan palkinnon. 21. marraskuuta 2016 elokuva esitettiin venäläisellä REN TV-kanavalla. 4. tammikuuta 2017 dokumentti esitettiin Los Angelesissa amerikkalaiselle yleisölle Olen nähnyt elokuvan ja se on upea, todellinen kuvaus Ukrainasta värivallankumouksen aikana ja siihen johtaneista ja liittyvistä tapahtumista. Nyt Oliver Stone on liitetty Ukrainan kiellettyjen listalle on saanut täydellisen porttikiellon Ukrainaan. Elokuva löytyy netistä lukuisille kielille käännettynä (ei suomeksi).



Ranskalainen dokumentaristi Paul Moreira oli tehnyt dokumentin " Ukraine: les masques de la révolution" (Ukraina: vallankumouksen naamiot). Se esitettiin Ranskassa kanavalla CANAL+ vuoden 2016 helmikuun 1. päivänä ja toisen kerran heti seuraavana päivänä 2.2.2016. Dokumentti on todellinen kuvaus Ukrainan, Maidanin, Odessan ja Itä-Ukrainan tapahtumista värivallankumouksen aikana ja sen jälkeen. Ukrainan viranomaiset yrittivät estää dokumentin esittämisen. Dokumentti herätti suurta polemiikkia myös Ranskassa. Olen nähnyt dokumentin ja se on upea ja todellinen näkemys tapahtumista. Olen yrittänyt saada aikaan, että dokumentti esitettäisiin myös Suomen televisiossa, mutta eipähän ole näkynyt. Ukrainassa Paul Moreira on joutunut kiellettyjen listalle,  haastettu oikeuteen ja jos hän menee Ukrainaan hänet  vangitaan heti. Dokumentti löytyy netistä käännettynä lukuisille kielille (ei suomeksi).



Saksalainen dokumenttielokuvien tekijä Mark Bartalmai teki dokumenttielokuvan "Frontstadt Donetzk - Die unterwünschte Republik". Elokuva esitettiin 3. helmikuuta Berliinissä ja herätti heti suurta huomiota. Tarkoitus on levittää dokumenttia edelleen muissakin Saksan kaupungeissa, mutta esim. Hampurissa esitys kiellettiin. Dokumenttia kuvattiin kahden vuoden aikana Itä-Ukrainassa ja se kertoo Ukrainan sisällissodasta lähinnä Donetskista nähtynä. Elokuva on herättänyt suurta huomiota Saksassa. Tekijä haluaa näyttää, mitä todellisuus on Itä-Ukrainassa ilman länsimaista propagandaa ja Ukrainan vääristelyä. Kuinka ihan tavalliset ihmiset yrittävät selviytyä jo yli kolme vuotta jatkuvan sodan aikana.



Kun Yhdysvaltain presidentti vaihtui ja uudeksi presidentiksi valittiin Donald Trump paitsi Yhdysvalloissa myös muualla maailmassa alkoi valtava polemiikki maailman ja Euroopan tilanteesta. Varsinkin Ukrainassa huolestuttiin, koska tuntui, että uusi presidentti oli menettänyt kiinnostuksensa kokonaan Ukrainaa kohtaan ja on lähtemässä sieltä pois. Ukrainan johdossa syntyi kauhu, että heidät unohdetaan. Presidentti Petro Poroshenko ryhtyi kiertämään Euroopan maita ja kävi jopa Suomessa. Ukrainassa ryhdyttiin kiihdyttämään sotatoimia Donetskia ja Luganskia vastaan, jotta saataisiin huomiota osaksi. Rajoille tuotiin raskasta aseistusta ja ryhdyttiin ampumaan siviilikohteita varsinkin öisin. Tykistö, panssarivaunut, karanaatinheittimet, raketit ampuivat siviilikohteita. Ammuttiin jopa yli 6 000 laukausta vuorokaudessa. 27.tammikuuta ukrainalaiset joukot hyökkäsivät Avdejevkan (Avdiivka) kaupunkiin ja pääsivät etenemään n. 200 metriä. Kaksi päivää myöhemmin 29. tammikuuta Donetskin joukot valtasivat tuon 200 metriä takaisin. Menetykset molemmilla puolilla olivat suuret.


Lapsensa ja kotinsa menettäneet.

Mikä tarkoitus Ukrainalla on uudelleen nostetulla sodalla? Onko tarkoitus herättää huomiota maailmalla, koska pelättiin, että Ukraina unohdetaan kokonaan? Presidentti Trumpin asialistalla Ukraina on hyvin alhaisella sijalla toisin kuin presidentti Obamalla oli. Obama tarvitsi aggressiota Venäjää vastaan, Trump ei tarvitse tätä aggressiota. Mutta sodan kiihtyminen merkitsee sitä, että uhrien lukumäärä kasvaa. Joka päivä kuolee lapsia, naisia, vanhuksia ja sotilaita kiihtyvään tahtiin. On laskettu, että tähän päivään mennessä on Ukrainan sisällissodassa kuollut jo yli 12 000 ihmistä. Parhaillaan Ukraina siirtää valtavia joukkoja Donetskin ja Luganskin rajoille. Onko tarkoitus ryhtyä hyökkäämään uudelleen Itä-Ukrainaan? Kaksi edellistä kertaa johti Ukrainan joukkojen täydelliseen tappioon. Nämä johtivat neuvotteluihin Minskissä Valkovenäjällä. Syntyi Minskin sopimus numero yksi ja Minskin sopimus numero kaksi. Sopimuksia ei ole noudatettu, ei edes ensimmäistä kohtaa, joka tarkoittaa sotimisen lopettamista ja aseiden vientiä pois rajoilta ja ns. harmaan aseettoman vyöhykkeen muodostamista osapuolten väliin. Donetsk ja Lugansk toteuttivat sopimuksen, mutta Ukraina ei. Sotaa on käyty kohta jo yli kolme vuotta.



YK:n kokouksessa 2.2.2017Ukrainan edustaja esitteli kuolleen ukrainalaisen 26 vuotiaan sotilaan Andreij Kazilin kuvaa, joka oli saanut surmansa 29.1.2017 Avdejevkassa. Hän syytti Venäjää miehen surmaamisesta.


Kuva samasta sotilaasta ennen hänen kuolemaansa. Kannattaa kiinnittää huomiota, mitä tykkien ammuksissa, joita hän osoittaa sormellaan on tussilla kirjoitettu. Niissä lukee "Kaikkein parasta lapsille".



Tällä hetkellä Ukrainassa siis vallitsee suuri rakkaus koko Ukrainan kansaa kohtaan, jota sanotaan tykistötuleksi. Tähän kuuluu erilaista raskasta tykistöä, kranaatinheittimiä, raketinheittimiä. Suurella rakkaudella tapetaan omaa kansaa ja varsinkin öisin. Sitä minä ihmettelen, miten Kiovan klikki luulee, että Donetskin ja Luganskin ukrainalaiset vastaavat tähän suureen rakkauteen.  Ehkä samalla mitalla?



Sikäli Ukrainan YK-edustaja oli väärässä, että ukrainalaisen nuoren miehen olisi ampunut venäläinen sotilas. Todellisuudessa hänet tappoi toinen ukrainalainen sotilas. Hän oli vain toisella puolella ja puolusti omaa kotiseutuaan hyökkääjiä vastaan. Hän puolusti lapsiaan, vaimoaan, isäänsä, äitiään, isoäitiään, isoisäänsä, siskojaan, veljiään... Venäjä ei ole sodan osapuoli, Venäjä on sopimusten takaaja, kuten Saksa ja Ranska. Jos Venäjä olisi sodan osapuoli Ukraina olisi JULISTANUT sodan Venäjää vastaan tai päinvastoin. Näin ei ole tehty. Osapuolet ovat Ukrainan klikki ja Donetskin ja Luganskin muodostama Novorossija. Venäläisiä vapaaehtoisia on taistellut Novorossijan joukoissa. Venäläisillä ja ukrainalaisilla on sukulaisuussuhteita valtava määrä molemmin puolin rajaa, koska ennen oltiin samaa valtiota. Vapaaehtoisia sotaväen käyneitä miehiä riittää Venäjällä kymmeniä tuhansia. Ei siihen tarvita mitään vakinaista armeijaa. Toisaalta Ukrainan puolella taistelee puolalaisia, ranskalaisia, saksalaisia, hollantilaisia ja jopa suomalaisia vapaaehtoisia. Tällä logiikalla pitäisi siis myös kutsua Puolaa, Ranskaa, Saksaa, Hollantia ja jopa Suomea sodan osapuoliksi. Ukrainan puolella on myös amerikkalaisia, brittiläisiä ja kanadalaisia ns. "kouluttajia".  Minskin sopimuksen mukaan heitä ei saisi siellä olla.

Hautajaiset Itäukrainassa Novorossijassa ja Ukrainassa. Novorossija on Uusvenäjä



Kun oma kansa tappaa omaa kansaa merkitsee se sisällissotaa. Itäukrainalaisia on nyt n. 4 miljoonaa ja ukrainalaisia n. 40 miljoonaa. Talvisodassa suomalaisia oli n. 3.5 miljoonaa ja neuvostoliittolaisia yli 300 miljoonaa. Jos näitä lukuja suhteuttaa tietää se sitä, että tätä sotaa on hyvin vaikea voittaa. Monet Ukrainalaiset poliitikot ovat sanoneet, että itäukrainalaiset on tapettava viimeiseen mieheen. Itäukrainalaiset sanovat, että he taistelevat mieluummin viimeiseen mieheen, kuin antautuvat Ukrainan klikin vallan alle. Jos joku taistelee oman henkensä ja perheensä puolesta taistelee hän paljon tehokkaammin, kuin se, joka ei ymmärrä miksi taistelee omaa kansaansa vastaan. Tämä on näkynyt varsin usein näissä taisteluissa. ja siksi tulos on melko selvä. Tätä sotaa ei voi voittaa sotilaallisesti! Ainakin 1,5 miljoonaa ukrainalaista on paennut Venäjälle. Osa näistä on nuoria miehiä, jotka eivät halua astua armeijaan ja osallistua sotaan. Osa näistä on siirtynyt Venäjän kautta Itäukrainaan taistelemaan heidän vapautensa puolesta. Ilmiö ei ole uusi.

Ukraina on ottanut käyttöönsä terrorismin. Ukraina on siis terroristivaltio. Olen kirjoittanut tästä jo aikaisemminkin. Kun Ukraina ei muuten pärjää yrittää se käyttää terrorismia aseenaan. Ukraina on lähettänyt terroristiryhmiä Krimille, räjäyttänyt Donetskin rautateitä, yrittänyt räjäyttää Luganskin johtajan Igor Plotnitskin hengiltä räjäyttämällä tämän auton 6. heinäkuuta 2016. Sitten 16.10.2016 räjäytettiin pommi hississä, jossa kuoli pataljoonan komentaja Arseni Pavlov lempinimeltään "Motorola". 4. helmikuuta 2017 räjäytettiin auto, jossa kuoli Donetskin poliisipäällikkö Oleg Anashenko. 8. helmikuuta 2017ammuttiin pihalta kranaatti asuntoon, jossa kuoli kuuluisa pataljoonan komentaja Mihailo Tolstih lempinimeltään "Givi". Hän oli samanlainen symboli Itäukrainassa, kuin Che Guevara maailmalla. Hautajaisiin tuli yli 55 000 hautajaisvierasta. Ukrainan klikin natsijohtajat ovat sanoneet, "Varokaa vain siellä Donetskissa, vähitellen saamme kaikki teidän johtajanne hengiltä!" Näin sanoi mm. ukrainalainen kansanedustaja Igor Mosijtshuk 8.2.2017. Tämä jos mikä on selvää terrorismia.

Mihailo Tolstih lempinimeltään "Givi".

Terrorismi ei koske pelkästään sotilashenkilöitä vaan jopa lapsia. Heille järjestetään ansoja, joista yritetään varoittaa esimerkiksi netin kautta. Seuraavassa kuvassa on leluja, joihin kosketettaessa ne räjäyttävät pommin. Lapset ovat terrorismin kohteina. Tämä jos mikä kertoo Ukrainan hallinnon heikkoudesta ja moraalista. Ei löydy enää keinoja.



Toisaalta on Ukrainassa toisenlaistakin ajattelua. Suuri sankarini Ndjeshda Savshenko, joka istui kaksi vuotta venäläisessä vankilassa sanoi 5.helmikuuta 2017 , että sotaa on jatkunut jo kolme vuotta ja tämä ei ole johtanut yhtään mihinkään. Olisikohan jo aika ryhtyä käyttämään diplomatiaa? Seurauksena hänestä sanottiin, että Hän on Kremlin agentti ja neuvottelee vihollisen kanssa jne. Mutta hän on ainoa Ukrainan radassa, joka ehdottaa rauhan ja neuvottelujen tietä sodan sijaan. Joidenkin tutkimusten mukaan hänen suosionsa tavallisen kansan keskuudessa liikkuu 51 prosentin luokassa, kun taas presidentti Poroshenkon suosio on vain 5 - 17 prosentin luokkaa riippuen siitä kuka on tehnyt tutkimuksen.


Mikä sitten ratkaisuksi tähän sisällissotaan? Petro Porohenko ja kumppanit tarvitsevat tätä sisällissotaa pysyäkseen vallassa. Lisäksi he tienaavat rahaa sillä. Näin on saatu myös Yhdysvalloilta ja Euroopalta rahoitusta Ukrainan katastrofaaliseen taloustilanteeseen. Nämä piirit eivät haluakaan ratkaista tilannetta. Siksi he eivät ole täyttäneet Minskin sopimusta, jossa vaaditaan täyttä tulitaukoa, Itäukrainan julistamista autonomiseksi alueeksi ja molemmin puolista anteeksiantoa. Toisaalta Itäukrainalaiset eivät halua olla missään tekemisissä Kiovan kanssa. Ensimmäinen vaihtoehto heille on liittyminen Venäjään kuten Krim on tehnyt. Tätä Venäjä ei ole hyväksynyt, koska se lisäisi tällä hetkellä maailmassa jännitteitä. Toisena vaihtoehtona on itsenäisen tasavallan Novorossijan muodostaminen. Heillä on jo oma lippukin sitä varten. Autonominen alue, itsenäinen hallinto ja täydellinen anteeksianto ja rauha ovat vasta kolmannella sijalla. Näistä näkökulmista nähtynä rauha alueella on hyvin kaukana, ellei valta vaihdu Kiovassa.

Hauska salaa otettu  kuva Avdejevkasta 1.2.2017. Huomaa alhaalla olevat lipuin varustetut OSCE:n autot. Heidän ilmoituksensa saman päivänä: Tankkeja ei ole alueella!

Maailmassa tapahtuu parhaillaan vallankumous. Maailma muuttuu yksinapaisesta moninapaiseksi. Venäjän presidentti Putin on ymmärtänyt tämän jo aikaa sitten ja on yksi sen vaikuttajista. Trump on toinen vallankumouksellinen tekijä tässä, mutta hänellä on omassa maassaan suuri vastustus, koska ei haluta, että maailma muuttuisi. Obama oli vielä vanhan maailman edustaja. Siksi Ukraina oli hänelle tärkeä tekijä. Obama yritti Ukrainan avulla heikentää Venäjän asemaa, mutta hän ei kyennyt ymmärtämään, että maailma on muuttumassa. Trumpille Ukraina ei ole enää tärkeä. Mutta sisäpoliittisesti hänelle asetetaan esteitä kaikin mahdollisin keinoin. Yhdysvaltojen kongressi on juuri perustanut propagandakeskuksen, joka taistelee Venäjää ja Trumpia vastaan. Yritetään palata vanhaan. Pysyäkseen vallassa Poroshenko yrittää epätoivoisesti kiinnittää vielä maailman huomiota Ukrainaan ja siksi lietsoo sotaa. Eurooppa on vielä vähän tuuliajolla tässä asiassa. Toisaalta Eurooppa on myös väsymässä Ukrainaan.

Kuten Oliver Stonen ja muiden dokumenttielokuvat näyttävät, Ukraina oli pelkkä väline, jota käytettiin hyväksi Venäjän vastaisessa taistelussa. Se, että Yhdysvaltojen erilaiset salaiset järjestöt ja palvelut järjestävät näitä värivallankumouksia eri puolilla maailmaa erilaisten järjestöjen kautta on tiedetty jo kauan. Ohjailemalla näitä vallankumouksia ja maksamalla nimenomaan väkivaltaisimmille osille saadaan haluttuja tuloksia aikaan. Vieläkään ei olla tutkittu niiden yli sadan Maidanilla tapetun ja Odessassa 48 elävältä poltetun ihmisen syyllisiä, eikä ketään ole asetettu syytteisiin. Maailma on kuitenkin nyt muuttumassa ja toivottavasti parempaan suuntaan. Kaikki eivät vain pysy vielä mukana. Tulen vielä kirjoittamaan näistäkin asioista.







Asiaan liittyviä osoitteita:























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!