lauantai 17. syyskuuta 2016



USA:N VAALIT




Ensimmäistä kertaa USA:n historiassa vaaleja käydään sillä periaatteella, että yritetään valita maalle vähemmän kuvottava tai vastenmielinen presidentti. Ainakin mikäli on uskominen USA:n tiedotusvälineitä. Mittausten mukaan n. 60 prosenttia kansasta ilmoittaa inhoavansa jompaa kumpaa ehdokasta. Huomattava osa ilmoittaa inhoavansa kumpaakin ehdokasta. Ainoa mahdollisuus on vain päättää kumpi on vähemmän vastenmielinen, jos aikoo äänestää. Tällä kertaa kirjoitukseni perustuu kokonaan Yhdysvaltojen tiedotusvälineiden antamaan informaatioon. Ongelmana on se, että materiaalia on niin runsaasti, että kirjoittamisen valinta muodostuu vaikeaksi. 


Itsekin yhdyn amerikkalaisiin valitsijoihin. Mielestäni molemmat kandidaatit ovat vastenmielisiä. Minulle on yhdentekevää kumpi tulee valituksi. Itse en äänestäisi kumpaakaan.

USA:n presidentinvaalit ovat sikäli kummalliset, että on käytännössä valittavana vain kahden ehdokkaan välillä joko demokraattien ehdokas tai republikaanien ehdokas. Muita vaihtoehtoja ei käytännössä ole. Demokraattien ehdokas on tällä kertaa Hillary Clinton ja republikaanien ehdokas Donald Trump. Hillary Clinton on entisen presidentin Bill Clintonin vaimo. Bill Clinton tuli kuuluisaksi siitä että presidenttinä ollessaan petti vaimoaan nuoren tytön Monica Lewinskin kanssa vuonna 1998. Varsinainen järkytys oli se, että hänet saatiin suoraan kiinni valehtelusta. Mutta tämänhän kaikki jo tietävät.

Donald Trump on monimiljonääri, eräs maailman rikkaimmista miehistä. Hän on kolmatta kertaa naimisissa ja viimeisin kaunis vaimo oli alkujaan ilotyttö. Mielenkiintoinen tilanne sinänsä. Jos Trumpista tulee presidentti Yhdysvaltain ensimmäinen nainen on entinen ilotyttö. No onhan se demokraattista täytyy myöntää, ilotytöstäkin voi tulla Yhdysvaltain ensimmäinen nainen.


En paneudu sen tarkemmin ehdokkaiden taustoihin. koska niistä on kirjoitettu ja näytetty jo niin paljon. Kaikki tuntevat ehdokkaat varsin hyvin tai ainakin sen, mitä heistä on puhuttu tai kirjoitettu. Paneudun sen sijaan ehkä vähemmän tunnettuihin seikkoihin. Tosiaan, kaikkea sitä mitä kirjoitan ei voi varmasti varmentaa ja pitää totena, joten en itsekään sitä tee. Vastuu on erilaisilla tietolähteilläni. Kuvilla tulee olemaan suuri merkitys, koska niitä on käytettävissä varsin runsaasti.

Amerikkalaiseen demokratiaan kuuluu, että presidentin vaaleissa tärkeintä on raha. Köyhillä ei ole asiaa ehdokkaaksi. Rahaa hankitaan mitä hämäräperäisimmillä keinoilla, kuten nämäkin vaalit osoittavat. Lisäksi aina eniten ääniä saanut ehdokas ei voita vaaleja. Tämä nähtiin esimerkiksi vuoden 2000 presidentin vaaleissa kun ehdokas Al Gore oli saanut yli 500 000 ääntä enemmän kuin George W. Bush, mutta silti Bushista tuli presidentti.

Yhdysvaltain presidentin vaalit ovat aina likaista peliä. Tärkein tekijä on mustamaalata vastaehdokas mahdollisimman tehokkaasti. Tämä näkyy näissäkin vaaleissa. Epäoleellista vaaleissa on se mitä kansalle luvataan, koska usein lupaukset ovat molemmilla osapuolilla varsin samanlaisia.  Todellisia eroja on hyvin vähän. Varsinaisen likaisen työn tekevät ehdokkaiden taustalla toimivat organisaatiot ja yksilöt, eivät itse ehdokkaat niinkään. Harvoin ehdokas itse suoraan haukkuu vastustajaansa, vaikka niinkin tapahtuu aika usein. Erilaiset tiedotusvälineet toimivat mukana joko puolesta tai vastaan. Sensaatiohakuisuutta etsitään, menneisyyttä kaivellaan, jopa suoraa valehtelua ja vääristelyä esiintyy aivan avoimesti. Tavallinen äänestäjä ei todellakaan tiedä aina mistä on kysymys, mikä on totta tai edes oleellista valinnan kannalta. Voisi suoralta kädeltä sanoa, että USA:n vaalit ovat muodostuneet suureksi show-esitykseksi, jolla ei ole mitään tekemistä valitsemisen kannalta tärkeiden asioiden kanssa. Se on sinänsä varsin hassua (karmeaa), koska Yhdysvaltain presidenttiä pidetään usein maailman vaikutusvaltaisimpana henkilönä.


Amerikkalainen näkemys politiikasta

Aloitanpa vaikka ehdokas miljardööri Trumpista. Hän on vihattu ja ihailtu showmies, jota paavi Franciscuskin on haukkui epäkristityksi. Eipä hätää - Trump sivalsi paavia rohkeasti takaisin Isisin hyökkäyksellä Vatikaaniin...  Trumpin puheet ovat usein sitä ja tätä. Ehdottelee usein mahdottomia, ristiriitaisia ja kääntelee kelkkaansa vauhdissa. Hän on sanonut, että hänestä tulee suurin presidentti, jonka jumala on koskaan luonut. Hän pelastaa Amerikan "make American great again!". Hän pitää itseään erinomaisena neuvottelijana ja velkajärjestelijänä vaikka on itse kokenut neljä konkurssia. Trumpin mielettömiä ehdotuksia ovat mm. siirtolaisten ja muslimien täydellinen maahantulokielto, johon kuuluisi USA:n ja Meksikon välille rakennettava raja-aita, jonka Meksiko rakentaisi ja kustantaisi, laittomien siirtolaisten karkottaminen, hän haluaisi pistää poikki kaksi kansainvälistä sopimusta NAFTA:n sekä EU:n ja USA:n välisen vapaakauppasopimuksen, lupaa täystyöllisyyttä, ja loputon määrä lupauksia, joita ei voi mitenkään täyttää. Ku Klux Klan kannattaa Trumpia.


Meksikossa poltettiin elävältä Trumpin näköisnukke.

Kauhistuttavimpia lupauksia ovat vesikidutuksen salliminen kuulusteluissa, Guantanamon vankileirin pitäminen edelleen, kovempien kidutusten salliminen. Itselleni vastenmielisimpiä on myös ns "Obamacare" -uudistuksen nurin vieminen. Barack Obama sai suurella työllä lähes kaikki amerikkalaiset edes jonkinmoisen terveydenhuollon piiriin (n. 30 % on edelleen ulkopuolella). Trumpilla on tarkoitus kaataa sopimus. Trump haluaa kasvattaa rajusti USA:n puolustusmenoja jne, jne...

Hämmästyttävimpiä seikkoja ovat Trumpin kommentit Venäjästä ja Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. Hän pitää Putinia yhtenä parhaimmasta presidenteistä maailmassa ja sanoo, että tulisi hyvin toimeen Putinin kanssa. Trumpin mielestä Putin on parempi johtaja, kuin Obama. Hän kehui, että hänellä tulee olemaan läheiset suhteet Venäjän presidentin Putinin kanssa. Hän tunnustaa Krimin liittämiseen Venäjään. Netistä löytyy lukemattomia kommentteja ja videoita asiasta. Tässä yksi osoite:






Amerikkalaisessa politiikassa tärkein aihe näyttää kuitenkin olevan Trumpin tukka, onko se aito vai peruukki. Kaikkialta löytyy valtava määrä videoita, kuvia ja polemiikkia asiasta.







Vastaehdokas demokraattien Hillary Clinton on taas herättänyt huomiota paljastuksilla, joita on pyritty salaamaan huolellisesti.  Lähimmät ihmiset, jotka tuntevat hänet ovat sanoneet, että hän on hirveä ihminen. Sanotaan, että hän on hyvin julma. Itse ajattelen, että luojan kiitos, ettei hän ole vaimoni, luojan kiitos, ettei hän ole esimieheni, luojan kiitos, ettei hän ole työtoverini, luojan kiitos, ettei hän ole sukulaiseni, ystäväni hän ei koskaan voisi ollakaan. Salaisen palvelun mies kertoo oheisessa videossa Clintonin taustoja ja käytäntöjä. Clinton on tunteeton paholainen:



Bernie Sanders oli Hillaryn tärkein haastaja demokraattien esivaaleissa. Välillä hän jopa johti vaaleja. Sitten tapahtui kummia. Hän alkoi pudota. Joku murtautui Hillaryn tiedostoihin ja kävi selville, että Hillary oli käyttänyt demokraattien varoja väärin Bernie Sandersia vastaan ja näin pudottanut hänet pois pelistä. Asia levisi Wikileaksin kautta ja siitä nousi suuri häly ja murrosta syytettiin Venäjää, kuten arvata saattaa. Sanders luopui presidenttiehdokkuudestaan ja erosi demokraattisesta puolueesta. Hän ryhtyi kampanjoimaan demokraattista puolueesta eroamisen puolesta. Nykyään hän kampanjoi aktiivisesti Hillary Clintonia vastaan.


Sitten jälleen 30.7.2016 paljastui laaja tietomurto demokraattisiin tietokantoihin ja näin myös Hillary Clintonin tietoihin. Jälleen syytettiin Venäjää hakkeroinnista.  Todennäköisesti tässä yhteydessä paljastui, että Clintonin kampanjointia on rahoittanut miljoonilla mm. Saudi-Arabia ja Euroopan köyhimmän maan Ukrainan oligarkit. Tätä sietäisi miettiä, mitä vieraan vallan rahoitus merkitsee USA:n presidentin vaaleissa. Pääasia oli kuitenkin tiedot siitä, miten manipuloida länsimaista mediaa. Syytettäessä Venäjää ei kiinnitetä mitään huomiota siihen, miten Yhdysvaltain salainen palvelu NSA hakkeroi koko maailmaa ja jokaista yksityistä ihmistä, siis myös suomalaisia, sinua ja minua.


Tietotoimisto Bloombergin päätoimittaja yksityishaastattelussa 1.9.2016 Vladivostokissa kysyi presidentti Vladimir Putinilta onko Venäjä tehnyt nämä tietomurrot. Putin vastasi, että ei, mutta Yhdysvalloissa kiinnitetään enemmän huomiota siihen kuka teki murrot, kuin siihen, mitä saatiin selville näissä tietomurroissa. Valtamediaa ei kiinnostaa sisältö vaan vuotaja. Eikös se sisältö olisi paljon tärkeämpää?

Clinton ja Trump ovat iäkkäimmät presidenttiehdokkaat USA:n historiassa. Clinton on 69 vuotias ja Trump 70. Näin ollen on selvää, että terveydentila on tärkeä pohdittaessa maan tulevaa johtajaa. 11.9.2016 Clinton sai kohtauksen julkisessa tilaisuudessa, josta hänet johdettiin (kannettiin) autoon ja pois tilaisuudesta. Jälkeenpäin ilmoitettiin, että hänellä on keuhkokuume. Mutta tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Clinton on joutunut poistumaan kesken jonkun tilaisuuden tai perumaan sen. Clintonin terveydentilasta on olemassa lukuisia erilaisia variaatioita ja polemiikkia on käyty jo pitkään.

Video kohtauksesta11.9.2016:



Tiedotusvälineille ilmoitettiin virallisesti, että Clintonilla on keuhkokuume, mutta tilanne on hallinnassa ja hän paranee täysin. Mutta tiedustelujen mukaan yli 60 prosenttia amerikkalaisista ei usko tähän tiedonantoon vaan ajattelee, että kysymyksessä on jotain vakavampaa. Kaikkinaiset Hillaryn oireet sopivat useaan eri sairauteen. Yksi tyypillisimmistä ehdotuksista Hillaryn kohdalla on aivovamma, jonka hän on saanut kaatuessaan joskus aikoinaan.



Tässä osoite videoon, jossa aivovammaa kommentoidaan:


Varsin mielenkiintoinen ja varteenotettava on teoria, että Clintonilla on Alzheimerin tauti. Oireet sopivat hämmästyttävän hyvin. Hänellä on isokokoinen tummaihoinen lääkintämies koko ajan mukanaan, usein vierellään, joka tulee apuun hädänhetkellä.


Tässä osoite videoon, joka selostaa, että Clintonilla on paitsi dementia myös Alzheimerin tauti:


On saatu selville, että lääkäri on nimeltään Oladun A. Okunola, joka on erikoistunut epilepsiaan. Muita tauteja, joita hän hoitaa ovat Parkinsonin tauti, hetkelliset poissaolot, aivokasvaimet, erilaiset pahoinvoinnit ja erilaiset mielisairaudet. Lisäksi on esitetty, että Hillaryn oireet sopisivat syfilikseen, joihinkin syöpälajeihin, polion joihinkin muotoihin, erilaisiin allergioihin, myrkytystiloihin, paniikkihäiriöön tai jopa narkolepsiaan. Tässä osoite videoon, jossa todistellaan Hillaryn aivovammasta:



Tässä lääkäri kävelee hänen vierellään, mutta mitä lääkärillä on kädessään? Ruisku?



Voiko ruisku olla tämä?




Tässä on osoite pariin hienoon videoon, joissa osoitetaan, että Hillary Clintonilla on Parkinsonin tauti:



Seuraavassa videossa on pohdintaa mm. huumeista, aivovammasta, Parkinsonin taudista, aivokasvaimesta ym. Pohditaan myös tohtori Okunolan roolia Hillaryn suhteen.


On myös pohdittu sukupuolitauti syfiliksen mahdollista roolia Hillaryn oireisiin. Seuraavissa kuvissa todistellaan asiaa.



Paljon on pohdittu käyttääkö Hillary Clinton kaksoisolentoa kampanjoinnin yhteydessä. Monet ovat vakuuttuneita asiasta. Seuraavissa kuvissa todistellaan sitä nenän ja sormien muodoilla. Erilaisia kuvia ja videoita löytyy lukemattomia lisää, joissa asiaa todistellaan pään ja vartalon muodoilla, käyttäytymisellä jne.



Vielä muutamia videoita lisää:






Clinton yritti tuhota tämän videon



Video, jossa väitetään, että Clinton on paholainen



Olen tässä varsin tiiviisti seurannut jonkin aikaa USA:n vaaleja ja kampanjoita. Herää väkisinkin kysymys, tällä tasollako siinä liikutaan? Näistäkö tulee, kuten sanotaan, maailman vaikutusvaltaisimman valtion päämies tai nainen. Tulee väkisinkin kuva, että ollaan varsin huonoissa kantimissa. Jo presidentti Obama oli suuri pettymys. Hänelle annettiin heti kättelyssä Nobelin rauhanpalkinto, mutta hänpä kävi sotia enemmän kuin moni muu USA:n presidentti. Muistuttaisin vain Afganistanin, Irakin, Pakistanin ja Syyrian sodista monien muiden joukossa. Ei tullut rauhanpresidenttiä. Se kuva, joka tulee väkisinkin näistä uusista ehdokkaista ei anna korkeita toiveita tulevaisuudesta. Mitä enemmän olen seurannut vaalikampanjoita, sitä enemmän olen ruvennut inhoamaan kumpaakin ehdokasta. Tietysti vaalikampanjat ovat Yhdysvalloissa aina showta, koska yleisö ei yllä kovin korkealle tasolle. Taustalla voi aina piillä mitä muuta tahansa. Mutta raha siellä on ainakin. Palaan vielä näihin asioihin.


Vielä tasapuolisuuden nimessä pari videota Trumpista:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!