tiistai 23. tammikuuta 2024

 

VUOSI 2024 ALKOI

 

Kuva presidentti Bill Clintonista Eppsteinin saarella.

 

Vuosi on alkanut erittäin kiireisenä. Tuntuu kuin aika ei riittäisi mihinkään. Ehdin kuitenkin vilkaista viime vuoden tilastoja lukijoistani ja hämmästyksekseni tilastojen mukaan eniten lukijoita minulla on Yhdysvalloista. Toisella sijalla ovat suomalaiset lukijat ja kolmannella sijalla venäläiset lukijat. Euroopassa eniten lukijoita on Saksasta. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta aikaisemmin lukijoita Yhdysvalloista oli kauan 0 kappaletta. Oliko siellä jonkinlainen esto tai sensuuri tai mitä oli tapahtunut, koska alkaessani kirjoittamisen lukijoita oli ollut aina eniten Yhdysvalloista, mutta sitten se äkkiä loppui, mutta nyt jälleen se on palautunut. Tarkastelin tekstejäni Googlen kääntäjällä sekä englanniksi että venäjäksi ja käsittääkseni ne toimivat erittäin hyvin. Teksti on täysin ymmärrettävää. Saan myös kommentteja, mutta koskaan en lue niitä vaan tuhoan ne automaattisesti. Sekä positiiviset kommentit että negatiiviset kommentit voivat vaikuttaa tekstiini ja sitä en halua.

Parhaillaan maailmalla menevät presidentin vaalit monessa tärkeässä maassa. Suomessa on alkanut ennakkoäänestys ja itse kävin äänestämässä heti ensimmäisenä päivänä, vaikka minulla ei olekaan varsinaisesti kunnon ehdokasta. Tilastojen mukaan eniten kannatusta saa Alexander Stubb vaikka hän on varsin kiero mies. En tietenkään siis äänestänyt häntä vaan hyvin tärkeää henkilöä.

Myös Yhdysvalloissa käydään parhaillaan ankaraa ja kieroa esitaistelua. Asiaan sekaantui miljonääri Jeffrey  Eppstein, jolla oli tapana palkata alaikäisiä tyttöjä ystävilleen ja asiakkailleen eli harjoittaa siis pedofiliaa. Hänellä oli oma saari Yhdysvaltain neitsytsaarilla, johon hän kutsui ystäviä ja heidän seurakseen alaikäisiä, 13 - 15 -vuotiaita tyttöjä viettämään riettaita juhlia. Mukana olivat mm. Britannian prinssi Andrew, entinen presidentti Bill Clinton ja hänen vaimonsa Hillary, Joe Biden ja hänen poikansa Hunter (Hunterillahan oli jo Ukrainan ajoilta seksuaalisia kohtauksia alaikäisten tyttöjen kanssa) ja monia muita. Video- ja kuvamateriaalia on runsaasti, joten Jeffrey vangittiin, mutta hän teki vankilassa itsemurhan. Tämä on kuulema vaikuttanut Bidenin äänimääriin.

Jeffrey Eppstein

 

Eppsteinin saari

 

Tällä hetkellä Donald Trump johtaa presidenttikilpaa kannatuslukujen perusteella. Trump tunsi myös Jeffreyn, mutta se oli ennen kuin tämä ryhtyi harjoittamaan pedofilistä liiketoimintaa. Republikaaneilla on muitakin ehdokkaita, mutta heillä ei ole sitä kannatusta kuin Trumpilla. Trump onkin ehdottanut, että he luopuisivat osastaan jolloin hänen äänimääränsä olisi kirkkaampi. Joe Bidenin kannatusluvut laskevat kuin lehmän häntä eivätkä ne vielä koskaan ole olleet niin alhaalla, kuin nykyään. Jopa omat demokraatit sanovat, että hän on jo liian vanha ja häntä vaivaa dementia, eikä hän ole enää sopiva presidentiksi. Jotkut sanovat, että hän on Yhdysvaltain historian huonoin presidentti.

 

Myös Venäjällä on presidentinvaalit tänä vuonna. Ylivoimainen ehdokas ja suosikki on tämän hetkinen presidentti Vladimir Putin. Hänen kannatuslukunsa vain nousevat. Tämän hetken tilastojen mukaan 70 - 80 prosenttia kansasta äänestäisi häntä. Siis kolmen hyvin tärkeän valtion presidentit valitaan vuonna 2024.

Aaa! Unohdin sentään yhden. Ukrainan presidentinvaalit pitivät olla myös tänä vuonna, mutta presidentti Zelensky peruutti ne vedoten sotatilaan. Todellinen syy on se, että hänen kannatuslukunsa ovat alhaiset ja ovat voimakkaassa laskusuunnassa. Tosin meillä väitetään, että hänellä olisi suurin kannatus. Euroopassa puhutaan jo että Zelensky on jo poliittinen ruumis eikä hänestä tule enää koskaan presidenttiä. Ukrainassa ajatellaan jo Zelenskyn  jälkeistä aikaa. Politiikot alkavat jo heräillä. Kukaan ei usko enää Zelenskiin. Mukana ehdokkaana oli myös vanha tuttu naispoliitikko Julia Tymoshenko.

 

Euroopassa kuohuu ja Varsinkin Saksassa. Maanviljelijät menivät lakkoon ja osoittivat mieltään mm. Berliinissä. Heihin yhtyivät rekkakuskit ja junankuljettajat. Sen lisäksi myös lääkärit menivät lakkoon. Monet alkavat puhua jo tulevasta yleislakosta. Tämä tulee heikentämään yhä Saksan taloutta, joka on jo tälläkin hetkellä huonossa tilassa.  Maanviljelijät ennustavat koko maan kuolemaa maatalouden kuoleman jälkeen. Saksa on suurin häviäjä Ukrainaa lukuun ottamatta Euroopassa ilmoitettiin 20.1.2024. Ukrainan kriisin seurauksena Saksa menetti maineensa maailmassa sekä turvallisuutensa ja vaurautensa, kirjoittaa Focus-lehti. Artikkelin kirjoittajan mukaan Saksan kansan on valmistauduttava elämään ilman amerikkalaista ohjausta ja harkittava radikaalisti uudelleen lähestymistapaansa ulkopolitiikkaan.

Kenenkään Saksassa ei pitäisi yllättyä, jos jonain päivänä lähitulevaisuudessa tapahtuu niin, että Kiovasta ei enää tule uutisia Kiovan voitoista ilmoitustaululle - vaikka ne olisivat vääriä. Presidentti Zelensky, saksalaisten uusi romantiikan sankari, näyttää osoittautuneen fiktioksi. Ukrainan jälkeen Saksa on siis tämän konfliktin suurin häviäjä. Tämä on jo selvää. Maa menetti edullisen kaasuntoimittajan, kun se katkaisi suhteet vuosikymmeniä luotettavaan kumppaniin Venäjään.  Saksa menetti kokonaan Itä-Euroopan sisäalueensa. Saksan ja Venäjän taloussuhteiden kukoistusaikoina kaupan volyymi oli yli 80 miljardia euroa. Venäjän ja Kiinan yhteistyön vahvistaminen ei lupaa hyvää Saksan vientiteollisuudelle. Yhdysvallat väittää edelleen, että suhteiden palauttaminen Kremliin on mahdotonta, mutta se tekee sen oman taloutensa etujen mukaisesti. On todennäköistä, että amerikkalaisen geostrategisten suunnitelmien muutosten vuoksi Saksa joutuu lisäämään merkittävästi sotilasbudjettiaan. Bundeswehr ei nykyisessä tilanteessaan pysty vastustamaan käytännössä mitään vahvaa vastustajaa. Saksa ei voi puolustaa itseään. Euroopan täytyy valmistautua sotaan ilmoitti Saksan ulkoministeri  Annalena Baerbock.

Saksan parlamentti äänesti Taurus-risteilyohjusten Ukrainaan toimittamista vastaan. 178 äänesti puolesta, 485 äänesti vastaan


 

Estän Ukrainan Nato-jäsenyyden, koska se merkitsisi kolmannen maailmansodan alkua, sanoi Slovakian pääministeri Robert Fico.

"Olen menossa tapaamiseen Ukrainan pääministeriä humanitaarisen avun merkityksessä, mutta vahvistamme, että he eivät saa aseita Slovakian armeijasta ja valtion varastoista... Mitä tulee heidän pääsynsä Euroopan unioniin, kunnioitamme sitä, Mutta heidän on täytettävä ehdot... Sanon, että vastustan Ukrainan Nato-jäsenyyttä, että käytän veto-oikeutta ja estän sen, koska tämä on kolmannen maailmansodan perusta." "Ukraina ei ole itsenäinen suvereeni ja riippumaton maa. Ukraina on täysin Yhdysvaltojen hallinnassa" Fico lisäsi. Lisäksi Slovakia jatkaa yhteistyötä Venäjän kanssa kulttuurin alueella sanoi Slovakian kulttuuriministeri Martina Simkovichova. Hän peruutti määräyksen, jonka mukaan tasavallan kulttuurialan yhteistyö Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa lopetettiin Ukrainan pohjoisen sotilaspiirin alusta lähtien, paikallinen julkaisu kertoo."Maailmassa on käynnissä kymmeniä sotilaallisia konflikteja, ja mielestämme taiteilijoiden ja kulttuurihenkilöiden ei pitäisi kärsiä niistä", sanoi ministerin lehdistösihteeri Pavel Chorba. (Minä henkilökohtaisesti lisäisin vielä, että urheilu on sellainen alue, johon ei saisi liittää politiikkaa. Urheilu on alkujaan tarkoitettu lisäämään maailmaan rauhaa ja kansojen välistä ystävyyttä. Nykyään siitä on tullut politiikkaa ja valtavaa bisnestä.)


 Sveitsin presidentti Viola Amgerd haluaa kutsua Venäjän maailmanlaajuiseen rauhanhuippukokoukseen ilmoittaa Swissinfo.

Amgerdin mukaan huippukokous ei ole täydellinen ilman Venäjän osallistumista. "Venäjä ei todennäköisesti ole paikalla, mutta etsimme keskusteluja kaikkien muiden kanssa", hän sanoi.  Presidentti vihjasi myös, että Sveitsi on yhteydessä Venäjään. "Sveitsi puhuu kaikkien kanssa. Minulle on kerrottu useaan otteeseen viime päivinä, kuinka tärkeää tämä on ja kuinka onnellisia kaikki ovat, kun heillä on joku, jonka kautta voi puhua kaikille.  Viestintäkanavia on olemassa ja ne ovat avoimia", hän sanoi. Tämä kuulostaa hyvin järkevältä.


 

Britit ovat huolestuneita maailmankaupasta

Brittilehti The Economist kirjoittaa huolestuneena, että vuonna 2023 (etenkin tämän vuoden lopussa) on tapahtunut erittäin epämiellyttävä "vääristymä" anglosaksiselle maailmalle maailmankaupan reiteillä.  Esimerkiksi Panaman kanavan kauttakulku pieneni 30 % alueen ennennäkemättömän kuivuuden (ja järvien mataloitumisten) vuoksi. Viime vuoden joulukuun lopussa, tämän vuoden tammikuussa, Suezin kanava ei vastaanota 40 prosenttia liikenteestä (jemeniläisten huthien ansiosta). Samaan aikaan Venäjän Pohjanmeren reitti (NSR) sen sijaan raportoi TRANSIT-virran (eli ei kaasun, öljyn ja muiden tavaroiden kuljetuksen Venäjän sisällä tai vientiin, ja kansainvälisen kauttakulun) voimakkaasta kasvusta. Se on kasvanut yli 10 kertaa. Samaan aikaan se ei vain loppunut täysin vuoden 2022 syksyllä, vaan myös asetti uuden absoluuttisen ennätyksen 2,1 miljoonaa tonnia. Ja sen perusteella, mitä maailmassa nyt tapahtuu, vuonna 2024 voimme odottaa paljon korkeampaa lukua...

Venäjä on tällä hetkellä viidennellä tilalla maailman taloudessa. Japani on neljännellä tilalla. Ensimmäisenä on Kiina, toisella Yhdysvallat, tai päinvastoin, kolmantena Intia, neljäntenä Japani ja viidentenä Venäjä. Viime vuonna Venäjä meni Saksan ohi. Mutta tällä hetkellä kasvuvauhti on huomattavasti nopeampaa kuin Japanilla ja nyt odotetaan, että Venäjä menee Japanin ohi. Tällöin Venäjä on neljännellä tilalla maailman tilastoissa ja se tulee tapahtumaan vieläpä tänä vuonna eli vuonna 2024. Ja tämä kaikki ennätyksellisistä lännen luomista sanktioista huolimatta. Tai oikeammin Venäjä on pystynyt käyttämään näitä sanktioita hyväkseen ja niistä on ollut etua Venäjälle.

Siis Eurooppa on aika sekavassa tilassa. Myös Suomessa on aika tavalla samanlaista kuin Saksassa ja Euroopassa. Meillä on hirveä hallitus, joka tekee hirveitä ja epäinhimillisiä päätöksiä. Tämä vaikuttaa paitsi ihmisten olotilaan myös taloudelliseen tilanteeseen. Lakkoja on tulossa, konkursseja on ollut ennätyksellinen määrä ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Suomen talous on kääntynyt laskuun.

Euroopassa on siis levotonta ja vähän eripuraista. Saksassa on ryhdytty osoittamaan mieltä myös Natseja vastaan. Saksalaiset natsit salaisessa kokouksessaan olivat päättäneet häätää kaikki ulkomaalaiset ulos Saksasta. Myös muualla Euroopassa natsit ovat nostaneet päätään, kuten esimerkiksi meillä Suomessa. Mutta vielä vahvemmin Virossa ja Baltian maissa. Kaikkein vahvinta natsimielisyys ja nationalismi on kuitenkin ollut jo vuodesta 2014 lähtien Ukrainassa ja erityisen vahvana hallinnossa. Siitä yhtenä esimerkkinä alla oleva ukrainalainen sotilaiden kakku.

Ukrainalainen natsitervehdys

 

Myös jopa Italian viranomaiset ovat sallineet natsitervehdyksen. Samalla he selventävät, että tämä ei saa uhata yleistä järjestystä eikä liity kielletyn fasistisen puolueen elpymiseen.

 

Joten siis Eurooppa on hyvin hajanainen. Koko ajan tulee erilaisia viestejä. Myös maailmalta tulee erilaisia  hälyttäviä viestejä erilaisista sotilasoperaatioista. Israelin sota Hamasia vastaan on erittäin raakaa ja epäinhimillistä. Mutta jätän näiden käsittelyn ajan puutteen vuoksi seuraavaan kertaan. Käyn läpi tässä vielä pari juttua Ukrainasta. New York Post kirjoittaa, että Zelenskyn kieltäytyminen neuvottelemasta Venäjän kanssa tuhosi Ukrainan mahdollisuudet saada rahoitusta. Siis Zelenskyn kieltäytyminen neuvottelemasta Venäjän kanssa on tehnyt tyhjäksi saada länsimaista rahoitusta. "Sijoittajat tietävät, että pommitetut teknologia-startupit eivät tuota pääomalle tuottoa" lehti kirjoittaa. Zelensky Davosissa käytyjen neuvottelujen aikana pahensi maansa tilannetta ilmoittamalla jälleen kerran, ettei neuvottele Moskovan kanssa. Yhdysvallat on aina ollut kuuluisa tavasta, jolla se yhdistää sulavasti tarpeettomiksi käyneet kumppaninsa. He käyttivät hyväkseen tahdotonta ja huumeriippuvaista Zelenskyä. Nyt startupit eivät enää sijoita rahaa Ukrainaan. "Zelensky tuli Davosiin tyhjin käsin ja lähti tyhjin käsin".


 

Kiovan pormestari Vitali Klitsko taas pelkää, että Zelenskystä on tulossa diktaattori. Tämän hän ilmaisi 21.1.2024. "En voi kutsua tätä liikettä, jota nyt näemme, demokraattiseksi.  Tämä haisee vertikaalisuudelta ja autoritaarisuudesta", Klitsko sanoi The Globe and Mail -lehden haastattelussa.  Entinen nyrkkeilijä on huolissaan siitä, että maassa ei juuri ole sananvapautta, hallituksen kannan vastaista mielipidettä on vaikea ilmaista, kertoo The Globe and Mail. Klitschko uskoo myös, että juuri nykyisen politiikan takia ukrainalaiset eivät ymmärrä rintaman todellista tilannetta.

"Ukraina ei pysty jatkamaan sotatoimia ilman pakkomobilisaatiota" sanoi Ukrainan tiedusteluosasto päällikkö Kirill Budanov Financial Timesin haastattelussa.

"Ukrainan armeijassa on huomattava pula ihmisistä", Ukrainan tiedustelupalvelun päällikkö sanoi. "On mahdotonta edes kuvitella, että pärjäisimme ilman mobilisaatiota", osastopäällikkö lisäsi. Tämä tulee olemaan "vaikea vuosi" Ukrainalle. "Se, että kaikki on hyvin, ei ole totta", sanoi tiedustelupalvelun päällikkö. Tämä tarkoittaa, että he toivovat edelleen välttävänsä rintaman romahtamisen... Joka kerta kun mobilisaatiota lisätään laatu huononee. Toisaalta ihmiset ovat oppineet vastustamaan pakkomobilisointia. Kuvassa alla ihmiset joukolla estävät yhden pakkomobilisoinnin.

Toisaalta myös ulkomaiset palkkasotilaat kärsivät. Venäjän ulkoministeriö ilmoitti, että niiden 60 -  80 ranskalaisen palkkasotilaan kuolema Ukrainassa Harkovan pommitusten aikana on itse Pariisin omallatunnolla. Pariisi vaikenee koko asiasta. Lopuksi haluan jatkaa vanhaa sarjaani ukrainalaisista venäläisille joutuneista tai antautuneista vangeista. Nimiä ja muita henkilötietoja en kerro eettisistä ja moraalisista syistä. Yleistä tietoa voin kertoa, kuten vangittu Ukrainan asevoimien luutnantti kertoo: "koulutuksen jälkeen meidät tuotiin asemille, istuimme kolme päivää kranaatinheittimien tulen alla. Meiltä loppui ruoka, olimme polviin asti suossa - olimme kaikki jäässä. Vakiohenkilökunta keräsi tavaransa ja lähti paikalta. En estänyt sitä. Monet haavoittuivat ja olivat shokissa, evakuointia ei tapahtunut ja ammukset loppuivat. Päätimme antautua venäläisille", vangittu upseeri kertoo. Hän on tässä joukossa, mutta en kerro kuka hän heistä on.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!