sunnuntai 7. tammikuuta 2024

 

VUOSI 2023

 


Tuli mieleen kirjoittaa vuoden 2023 tapahtumista maailmalla. Mutta sitä ennen minun on mainittava, että 1.1.2024 näin Venäjän televisiosta Channel Onelta klo 20.00 yli 2 tuntia kestäneen maailman ensimmäisen todella avaruudessa osittain kuvatun draamaelokuvan. Elokuvan alkuperäinen nimi on Вызов, mutta englanniksi se on käännetty The Challenge. Elokuvan maailman ensi-ilta oli 12. huhtikuuta 2023 eli Neuvostoliiton kosmonautin Juri Gagarinin ensimmäisen ihmisen tekemän avaruuslennon 62. vuosipäivänä. Elokuva kuvattiin osittain oikeasti kansainvälisellä avaruusasemalla. Elokuva on ensimmäinen avaruusyhtiö Roskosmosin ja yleisradioyhtiön Channel Onen yhteistyö. Elokuvan ohjasi ja käsikirjoitti Klim Shipenko, päärooleja näyttelevät Julia Peresild, Milos Bikovic ja Vladimir Mashkov. Avaruudessa kuvattu aika oli 11 päivää, 22 tuntia ja 13 minuuttia. Elokuva on hyvin vaikuttava, mutta en kerro sen juonta, koska uskon, että elokuva nähdään joskus myös suomessa. Pidin elokuvasta hyvin paljon ja uskon myös muiden pitävän siitä. Olen kirjoittanut elokuvasta jo aikaisemminkin, mutta silloin en ollut vielä nähnyt sitä, ainoastaan trailereita.

Vuoden 2023 puhutuimmat aiheet maailmassa olivat kaksi sotaoperaatiota.  Ensimmäinen tietenkin oli Venäjän sotaoperaatio Ukrainassa. Tämän ohi nousi sittemmin Israelin sotatoimet Gazan alueella. Varsinkin Venäjän sotaoperaatio Ukrainassa on puhuttanut meillä täällä Länsi Euroopassa  varsin runsaasti. Se ymmärretään varsin monella tavalla. Ukrainaa on rahoitettu ja aseistettu todella loputtomasti, mutta tulokset ovat olleet sangen laihoja. Odotettiin suuria tuloksia Ukrainan kesäoperaatiolta, mutta kävikin niin, että Ukraina käytännössä hävisi tämän sotaoperaation. Sitä ei haluta vieläkään hyväksyä monessa maassa -  jopa meillä täällä Suomessa. Yhä kerätään rahaa ja sotamateriaalia Ukrainalle, jotta se nousisi alhostaan, mutta ei huomata, että se on jo menettänyt otteensa juuri mihinkään tulokseen. Tämä vaikuttaa Ukrainaan myös sisäisesti.

Monet mukana olleet valtiot ovat tajunneet nämä seikat ja lopettaneet todellisen rahoituksen ja auttamisen Ukrainalta. Jopa Ukrainassa itsessään tajutaan aika selkeästi tilanne. Siellä vallitsee esimerkiksi suuri miehistöpula rahoituksen ja aseiden puutteiden lisäksi. Pääasiassa miehiä ei saa enää rintamalle vapaaehtoisesti vaan heidät on usein otettava väkisin kiinni ja pakotettava kuolemaan. Siksi he usein antautuvat jopa suurin joukoin vapaaehtoisesti venäläisille vangeiksi kuin antavat tappaa itsensä. Tästä syystä Ukrainan presidentti Zelenskyi on keksinyt lähettää alaikäisiä ja naisia taistelemaan venäläisiä vastaan kuten Hitler aikoinaan. Monet Ukrainassa vertaavat Zelenskyä suoraan Hitleriin ja hänen toimiinsa. Ukrainan hallinnossa on huomattava määrä päättävässä osassa natseja ja natsimielisiä, jotka julkisesti palvovat entisiä ukrainalaisia ja jopa saksalaisia natseja. Näin on sanottu myös Zelenskyistä.

 
Väkivaltaisesti armeijaan!

Ohessa on pari videota, joissa näytetään miten miehiä otetaan kiinni Ukrainassa  jopa kadulla pakolla ja väkivaltaisesti rintamalle vietäviksi. Ensimmäisessä sotilaat ottavat raakuutta ja väkivaltaa käyttäen miehen kadulla kiinni ja pistävät hänet autoon sotaan ja kuolemaan vietäväksi. Ihmiset ympärillä huutavat "Mitä te teette? Mitä te teette?" Toisessa videossa sivullisten puuttuminen asiaan auttaa miehen pakenemaan. Näitä videoita on sadoittain. Suosittelen molempien videoiden katsomista alusta loppuun, jotta ymmärretään missä Ukrainassa mennään:

https://podolyaka.ru/nasilstvennaya-mobilizatsiya-v-odesse-grazhdanina-1981-g-r/

https://podolyaka.ru/vot-tak-tolpa-zhenschin-otbivala-muzhchinu-u-sotrudnikov-ttsk-na-rynke/

 

Seuraavassa videossa venäläisille vangiksi joutunut ukrainalainen kertoo: " Valmistautuminen oli vähäistä. Heidät koulutettiin aluepuolustukseen, mutta itse asiassa heidät lähetettiin hyökkäysoperaatioihin. Hyökkäysosastojen valtavien tappioiden vuoksi aluepuolustuspataljoona lähetettiin hyökkäykseen. Sotilaiden moraalitaso on alhainen, iäkkäitä ihmisiä on paljon. Edes sairaille ei anneta rauhaa. Etulinjassa ei ole tarpeeksi tekniikkaa. Ruokatarjonta etulinjalla on kauhea. Hän kehottaa sotilastovereita olemaan taistelematta venäläisiä vastaan, heittämään aseensa ja menemään kotiin."

https://podolyaka.ru/plennyy-ukrainskiy-voennosluzhaschiy-ruslan-polesovschikov-sluzhil-v-39-m-otdelnom-strelkovom-batalone-teroborony-vsu/

 

 

 
Andrei Tishchenko

 Ukrainalaisia joukkoja on siirtynyt venäläisten puolelle ja heistä on perustettu joukko-osastoja, jotka taistelevat venäläisten puolella. Tällainen on esimerkiksi Bohdan Khmelnitskyn -pataljoona, joka heti ensimmäisissä taisteluissa osoitti suurta menestystä maansa vapauttamisessa. Osasto koostuu pelkästään Ukrainan asevoimien entisistä sotilaista. Heitä johtaa entinen ukrainalainen panssarivaunuosaston komentaja Andrei Tishchenko. He puhuvat nimenomaan maansa vapauttamisesta.

 
 

Myös Ukrainan asevoimien 79. erillisen ilmahyökkäysprikaatin venäläisille antautunut sotilas puhui "katu" mobilisaatiosta ja Ukrainan yksiköiden tilanteesta. Eräänä päivänä, kun Pavel Koshchenko lähti töistä aseelliset rekrytointikeskuksen edustajat pysäyttivät väkivaltaisesti hänet ja veivät hänet välittömästi pakolla värväystoimistoon. Hänen puhelimensa takavarikoitiin antamatta hänen soittaa edes perheelleen. Sitten hänet lähetettiin harjoituskentälle lähellä Dnepropetrovskia. "Jouduimme kaivamaan juoksuhautoja. Pari kertaa oli lääkärintarkastuksia ja kerran menimme ampumaan. Kollegat kertoivat suurista miestappioista. Kun liityin varsinaiseen yksikköön kaverit sanoivat, että siellä tapahtuu paljon tappioita, kerralla jopa 200 - 300 miestä, enimmäkseen mobilisoituja. Prikaati oli ollut samoissa asemissa  melkein vuoden ja koko henkilöstö oli jo menetysten takia vaihtunut."


Edelleen hän kertoi "Ukrainan asevoimien johto sijoitti usein Ukrainan itäisiltä alueilta mobilisoituja eturintamaan. He pitivät meitä toisen luokan kansalaisina. Olemme yksinkertaisia, ahkeria ihmisiä. Ja he pitivät itseään eliittinä, lähellä länttä olevina. Kun Koshchenkon yksikkö heitettiin taisteluasemiin, heille ei annettu mitään viestintälaitetta, ruokaa tai tarpeeksi ammuksia. He kestivät tehtävässä kolme päivää. Sitten heiltä loppuivat vähäiset ammukset ja ruoka. Heillä ei ollut radiota ottaa yhteyttä ja pyytää apua. Ryhmä päätti antautua toivottomassa tilanteessa. Venäläiset tulivat ja me antauduimme. Ohessa video toisista ryhmäantautujista. Kyseessä eivät ole samat ryhmät, johon Koshchenko kuului. Kannattaa katsoa varsinkin antautujien ilmeitä:

https://podolyaka.ru/sladkov-russkaya-vesna-v-mariupole-2022-god-morskaya-pehota-ukrainy-tysyachami-sdaetsya-v-plen-rossii-obtf-kaskad/

 

Ukrainan SBU: johtaja lähetti Ukrainan asevoimien komentajalle Zaluzhnylle raportin, jossa kerrotaan mm. "Ukrainan sotilaiden joukkotottelemattomuudesta ja kieltäytymisestä suorittamaan taistelutehtäviä. Vuoden 2023 alusta lähtien sotilaskokoonpanoissa, yksiköissä ja operatiivisstrategistien joukkojen ryhmittymissä on kirjattu, että 14 886 sotilasta on kieltäytynyt suorittamasta taistelutehtäviä. Vuoden 2023 loppua kohden tilanne on vain pahentunut. Yli 37 000 sotilasta välttääkseen asepalveluksen poistuivat sotilasyksiköistään ilman lupaa. Tämä trendi näkyy erityisesti "kuumissa" kaakkoissuunnissa. Taistelutoiminnan alueilla määrä vain kasvoi vuoden loppua kohden. Tekijöiksi oletetaan olevan ampumatarvikkeiden epätyydyttävä taso jopa 20 % päivittäisestä tarpeesta, mikä johtaa merkittävään epäsuhtaan tykistötulen voimakkuudessa  viholliseen verrattuna ja kunnollisen tykistötulen puuttumisesta omien joukkojen toiminnassa. Tämä tekee käytännössä mahdottomaksi tehokkaan vastasodankäynnin. Ukraina kokee merkittäviä menetyksiä taisteluoperaatioiden aikana. Joukkojen henkilöstön moraalinen ja fyysinen uupumus, uusien värvättyjen alhainen taistelukoulutus, sääolosuhteet, huonot elinolosuhteet, lämpimän ruuan puute pahentavat tilannetta. Tämä on voimakkaasti lyhennetty versio raportista.


Näistä asioista ei meillä eikä lännessä juuri puhuta. Tästä vaietaan tarkoituksella visusti. Myös Yhdysvalloissa on ymmärretty, että peli on Ukrainan osalta jo menetetty ja puhutaan jopa neuvotteluista Venäjän kanssa. Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut jo sotaoperaation alusta lähtien, että Venäjä on avoin neuvotteluja varten milloin vain. Venäjähän jo ennen sotaoperaatio alkua halusi neuvotteluja, mutta Yhdysvallat, Nato ja Ukraina hylkäsivät ehdotuksen heti. Tosin on selvää, että sotaoperaatio ei lopu ellei seuraaviin ehtoihin suostuta. Ehdot ovat, että Ukrainaa ei oteta Natoon eikä EU:hun. Myös kaikki natsit ja natsimielisyys on poistettava Ukrainan hallinnosta. Muutakin on, mutta niitä ei kannata tässä luetella. Euroopassakin alkavat käsitykset muuttua yhä enemmän. Kaksi vuotta sitten käsitys oli, että Ukrainan on voitettava sotaoperaatio. Nyt käsitykset alkavat muuttua semmoisiksi, että Venäjää ei voi voittaa. Asiat on ratkaistava muuten. Euroopassa mitkään aseet eivät riitä. Ja on selvää, että mikään järkevä valtio ei halua liittyä itse tähän sotaan. Ukrainan innokkaimmat taistelijat on jo menetetty. Nykyään Ukrainassa ei haluta enää astua riveihin ja kuolla vaan elää. Tämä on yhä kasvava ilmiö.

 
Kaksi odessalaista nuorta kundia osoittaa mieltä
 

Jopa länsimaisessa mediassa on huomattu Venäjän asevoimien menestyksestä rintamalla. The New York Times kirjoittaa, että Venäjä on ottanut aloitteen suurimmalla osalla taistelukentästä. Julkaisussa todetaan, että Venäjän armeija edistyy Ukrainan hallitukselle vaikeana aikana Yhdysvaltojen sotilaallisen ja taloudellisen avun toimitusongelmissa. Artikkelissa sanotaan, että nyt Ukrainan tilanne etulinjassa on vaikea ja pahenee vähitellen, ja Ukrainan asevoimat alkavat menettää aluetta amerikkalaisten ammusten puutteen vuoksi. Venäjän tämän sotaoperaation perimmäistä tarkoitusta ei tunneta, mutta Venäjä on varsin rauhallisesti ja määrätietoisesti edennyt siinä suuntaansa.


Suurin osa maailman kansoista eli yli 75 prosenttia ei tuomitse Venäjän sotaoperaatiota Ukrainassa. Näihin kuuluvat mm. Kiina, Intia, Arabivaltiot, Afrikan valtiot, Lähi- ja Kaukoidän valtiot, Latinalaisen Amerikan valtiot. Vain pääasiassa Yhdysvallat ja Länsi Euroopan valtiot siis alle 25 prosenttia maailman kansoista tuomitsevat tämän operaation. Näihin kuuluu myös Suomi. Selkeästi ei olla ymmärretty Venäjän syitä tälle sotaoperaatiolle. Todelliset syyt ovat paljon syvemmällä ja kyseessä on maailman hallitseminen eli ns. yksinapainen maailma, jota Yhdysvallat hallitsisi. Siksi se käyttää Ukrainaa ja Eurooppaa hyväkseen välineenään. Siis Ukraina ja Länsi Eurooppa ovat vain välineitä, joita Yhdysvallat käyttää Venäjää vastaan. Maailma on parhaillaan voimakkaasti muuttumassa. Venäjä on nykyään voimakkaassa nousussa maailmassa taloudellisesti ja poliittisesti. Monet ymmärtävät tämän. Maailma on muuttumassa moninapaiseksi. Siis Venäjä ja Kiina ovat nousemassa Yhdysvaltojen rinnalle ja tätähän Yhdysvallat ei halua.

Yhdysvaltojen sotilastukikohtia maailmassa

Yhdysvallat on tähän asti yrittänyt suvereenisesti hallita maailmaa omalla demokratiallaan. Sillä on yli 750 sotilastukikohtaa ympäri maailmaa. Nyt maailmaan alkaa nousta muitakin voimakkaita valtioita kuten Venäjä ja Kiina. Tätä varten Yhdysvallat on nostanut sodan Ukrainassa Venäjää vastaan ja kerää parhaillaan liittoa Kiinaa vastaan. Suomeen on perusteilla salaa jopa suomalaisilta Yhdysvaltalaisten sotilastukikohtia, joihin Suomella ei ole edes hallintaoikeutta. Tämä perustuu kahden väliseen yhteistyösopimukseen Defense Cooperation Aagreement (DCA), joka mahdollistaisi mm. amerikkalaisten joukkojen vapaan liikkumisen ja aseiden varastoinnin Suomen alueella. Suomi ei voisi edes tarkistaa, mitä nämä tukikohdat sisältävät, vaikka ydinaseita. Suomen laki ei ulotu näihin sotilastukikohtiin. Näissä olisi myös alueita, joihin suomalaisilla ei olisi minkäänlaista pääsyä. Minkäänlaista vuokraa alueista ei maksettaisi. DCA rajoittaa Suomen itsemääräämisoikeutta. Tämä tarkoittaa Suomen miehitystä. Kuten olen jo aikaisemminkin kirjoittanut suomalaiset ovat orjakansaa. Suomessa on henkilöitä, jotka jo kauan ovat olleet tekemässä tätä operaatiota. Tässä käytetään hyväksi suomalaisten tämänhetkistä sotahysteriaa. Tietoa saa lisää osoitteesta:

https://www.eitukikohtia.fi/

 

Allekirjoita myös adressi osoitteessa:

https://www.adressit.com/ei_vieraan_vallan_sotilastukikohtia_suomeen

 

Yhdysvaltojen sotilastukikohtiin voi perehtyä visuaalisessa tietokannassa:

https://worldbeyondwar.org/no-bases/

 

Yhdysvallat on tottunut käymään omia hyökkäyssotiaan eri maissa sijaitsevista tukikohdistaan käsin täysin piittaamatta näiden maiden omista näkemyksistä. Tällaisia iskuja on tehty mm. Pakistaniin, Somaliaan ja Jemeniin. Nämä hyökkäykset tapahtuivat Saksasta käsin ilman, että Saksa on voinut vaikuttaa niihin mitenkään. Suomen maaperän tai ilmatilan salliminen käytettäväksi kolmatta valtiota vastaan merkitsee asettumista aseellisen konfliktin osapuoleksi. Tällöin kohteeksi joutunut valtio voi katsoa Suomen julistaneen sodan ja käyttää kansainvälisen oikeuden kannalta laillisesti sotilaallista voimaa Suomea vastaan. Tämä lisää myös terrori-iskujen mahdollisuutta Suomessa. Yhdysvaltalaisia sotilastukikohtia perustettaessa on usein karkotettu alueen omaa väestöä pois tukikohtien tieltä. Näin on tapahtunut tuhansia kertoja maailmassa mm. Alaskassa, Filippiineillä. Okinawalla, Chagos-saarella ja Grönlannissa. Lisäksi tukikohdat aiheuttavat merkittävää ympäristötuhoa päästöinä, myrkkyvuotoina ja tuottamalla ongelmajätettä. Taisteluharjoitukset jättävät jälkensä maastoon. Yhdysvallat ei noudata isäntämaan lainsäädäntöä. Tukikohdat kuluttavat valtavat määrät kaikenlaisia polttoaineita, mutta eivät raportoi päästöistään.

Idiootti presidenttimme Sauli Niinistö allekirjoitti sopimuksen joulukuussa 2023. Kahdenvälinen sopimus takasi Yhdysvaltojen joukoille esteettömän pääsyn nimetyille lentokentille, satamiin ja alueisiin, joita ne voivat käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin omassa komennuksessaan suomalaisten voimatta puuttua niihin mitenkään eikä heidän tarvitse edes maksaa niistä mitään. Näillä alueilla toimisi vieraan vallan rikosoikeus ja esimerkiksi kuolemanrangaistus olisi niillä laillista. Ydinaseiden tuominen Suomeen on kiellettyä, mutta DCA epäisi Suomelta tarkastusoikeuden eikä kielto estäisi ydinsodankäynnin harjoittelemista tai harjoittamista Suomesta käsin. Tätä sopimusta valmisteltiin hiljaisuudessa ja kansalta salassa. Edes kansanedustajat eivät saaneet tietoonsa mitään. 



 

Kysymys kuuluukin nyt onko eduskunnallamme kylliksi järkeä estää sopimuksen syntyminen vai haluaako sekin ajaa Suomen  vaaralliseen tilanteeseen. Suomen asema on aivan toinen kuin Ruotsin, Tanskan ja Norjan. Sotahysterian vallitessa ei ole helppoa ajatella selkeästi. Suomi on Venäjän rajanaapuri ja lähellä Pietaria ja Murmanskia. Tilanne muistuttaa jossain määrin ennen toista maailmansota, jolloin Saksa miehitti käytännössä Suomen. Suomalaisten pitäisi ajatella sitä tai kohta Suomi on kuin Ukraina tai vielä pahempi. Käytännössä olisimme miehitetty maa. Olemme orjakansaa emmekä osaa elää itsenäisinä.

Tällaiset tukikohdat lisäävät väistämättä jännitystä Suomen lähialueilla ja myös kahden ydinasevallan välillä. Venäjän toiseksi suurin kaupunki Pietari ja Murmanskin ydinsukellusvenetukikohta ovat hyvin lähellä. Ilman muuta Venäjä tulee kokemaan amerikkalaiset tukikohdat provokaationa ja uhkana itselleen. Ilman muuta se vastaa omilla toimillaan asiaan. Moskova sijaitsee hyvin lähellä Ukrainan rajaa kuten olemme saaneet huomata monta kertaa. Pienenkin virheen mahdollisuus voi tuottaa suuren tuhon. Se voi merkitä jopa ydinsodan riskiä. Tässä yksi syy Ukrainan sotaoperaatiolle. Tätäkö Suomi haluaa.

Meillä vallitsee yhä väärä käsitys , että Venäjän sotaoperaatio Ukrainassa aiheutti maailmanlaajuisen talouskriisin. Todellisuudessa sen aiheutti lännen Venäjälle asettamat ennätykselliset sanktiot ja Venäjän antamat vastasanktiot. Venäjä on osannut käyttää näitä sanktioita hyväkseen ja voi suhteellisen hyvin. Esimerkiksi kallistunut energian ja raaka-aineiden kohonneet hinnat ovat nostaneet  monen kuluttajahinnan kivuliaalle tasolle, mutta Venäjälle se on antanut  valtavat lisätulot. Keskuspankit ryhtyivät ennätyksellisen aggressiiviseen rahapolitiikan kiristämiseen. Tämä antoi myös Suomessa ajaa läpi radikaaleja uusliberaaleja reformeja. Keskuspankit pelkäsivät kustannusinflaation kääntyvän vielä palkka-hinta-inflaatioksi, joten ne pyrkivät tukahduttamaan inflaatio odotuksia jo etukäteen työttömyyttä kasvattavalla rahapolitiikallaan. Ruotsia ja Tanskaa suurempi velkasuhde on seurausta Suomen heikosta talouskasvusta. Tämä on johtanut lopulta uuden hallituksen mielettömään hallitusohjelmaan, joka ei erityisemmin vahvista julkista taloutta, mutta sisältää merkittäviä työmarkkinaheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. Tästä kärsivät erityisesti köyhät ja huono-osaiset.

Toisaalta Venäjä on osannut käyttää sanktioita hyväkseen, kuten olen jo monta kertaa kirjoittanut. Raaka-aineiden hinnat ovat pompanneet taivaisiin sanktioiden takia. Myymällä öljyä, kaasua, hiiltä ja muita raaka-aineita korkeilla hinnoilla Venäjä on tienannut hyvin. Parhaimpia asiakkaita ovat olleet Kiina ja Intia, jotka ostavat näitä loputtomasti, niin paljon kuin Venäjä pystyy toimittamaan. Myös länsi ostaa Venäläistä tuotantoa kuten esimerkiksi uraania, erilaisia metalleja ja jalosteita, jopa timantteja kiertoteitä vaikka ne taitavat olla sanktioiden listalla. Venäjä on maailman suurin Ydinvoimaloiden tuottaja. Venäjä on päättänyt reagoida symmetrisesti Euroopassa olevien varojensa takavarikointiin. Venäjällä on suuri määrä jäädytettyjä länsimaisia varoja, jotka sijaitsevat "C" -tileillä. Nämä ovat arvopapereita ja osinkoja, jotka muodostavat velvoitteen ulkomaisia vastapuolia  kohtaan epäystävällisistä maista. Ne ovat kaikki nyt "jäässä". Luvut eivät ole pieniä. Näistä varoista saatavat tulot voidaan käyttää samalla tavalla, jos vastaavan päätöksen tekevät lännen päättäjät. Presidentti Putin laajensi valtaansa suhteessa näihin maihin, ja nyt hän voi hallita niiden omaisuutta vastauksena venäläisten omaisuuden takavarikointiin.

Toinen sotaoperaatio käydään Israelissa, jossa Israel käy sotaa Hamasia vastaan. Tämä operaatio käydään Gazassa. Se on todella julma ja epäinhimillinen sotatoimi jonka yli 95 prosenttia maailman väestöstä tuomitsee. Pääasiassa uhrit ovat siviilejä, lapsia, naisia, vanhuksia ja miehiä. Gazaa onkin sanottu maailman suurimmaksi lasten hautausmaaksi. Paljon kirjoitetaan myös, että Gaza muuttuu asumiskelvottomaksi. YK:ssa yritettiin tuomita tämä Israelin sotaoperaatio epäeettisenä ja epäinhimillisenä, mutta Yhdysvallat ainoana maana esti veto-oikeudellaan tuomion. Israel sanoo tappavansa kaikki Hamasin jäsenet ja tuhoavansa Hamasin järjestönä, mutta tämä on turha luulo. Hamas kasvaa uudelleen ja siitä tulee entistä vahvempi. Ainoa järjellinen toimi olisi neuvottelut ja samanlaisten oikeuksien antaminen arabeille Israelissa kuin israelilaisilla on. Kaikkialla maailmassa on osoitettu mieltä Israelia vastaan. Yhdysvallat on tukenut ainoana valtiona Israelia tässä sotaoperaatiossa, mutta sielläkin alkaa vastustus olla voimakasta jopa poliittisissa piireissä. Sielläkin on osoitettu mieltä Israelia vastaan. Tulen kirjoittamaan aiheesta lisää.

Toinen tärkeä aihe, josta meilläkin on paljon puhuttu on eräiden valtioiden vuonna 2024 tapahtuvat presidentinvaalit. Valtiot ovat Yhdysvallat, Venäjä ja tietenkin Suomi. Myös Ukrainassa piti olla vaalit, mutta presidentti Zelenskyi kielsi vaalien pitämisen käyttäen syynä Venäjän sotaoperaatiota. Todellinen syy lienee hänen alhainen kannatuksensa Ukrainassa. Yhdysvalloissa tilanne on mielenkiintoinen. Nykyinen presidentti Joe Biden on pyrkimässä uudelleen toiselle kaudelle, mutta hänen tärkein vastustajansa Donald Trump on saanut enemmän kannatusta. Jos vaalit pidettäisiin nyt Trumpista tulisi presidentti seuraavalle kaudelle. Vaalitaistelu on ollut hyvin epärehellistä ja kieroa. Varsinkin Biden on käyttänyt epärehellisiä ja kieroja keinoja estääkseen Trumpia pääsemästä ehdokkaaksi. Kaksi osavaltiota on kieltänyt äänestämästä Trumpia. Myös täällä Euroopassa on esiintynyt eräänlaista kammoa Trumpia kohtaan. Toisaalta hänen valintansa voisi rauhoittaa maailman tilannetta. Yhdysvaltojen valtion velka kasvoi vuoden aikana 34 triljoonaan dollariin eli ennätykselliselle tasolle.

Venäjällä ehdokkaana on nykyinen presidentti Vladimir Putin. Hän on ylivoimaisesti suosituin ehdokkaista ja hänen kannatuksensa kansan keskuudessa on ollut huimaa 70 - 80 prosentin luokkaa. Häntä pidetään jo nyt varmana presidenttinä.

Suomessa on kokonaista 9 ehdokasta. Minusta he eivät paljoakaan eroa mielipiteiltään toisistaan. Minusta yksikään ei ole sopiva Suomen presidentiksi. Minun on täysin mahdotonta valita heistä ketään. He noudattelevat melko paljon nykyisen hallituksemme politiikka, jota minä en voi hyväksyä. Alexander Stubb on tällä hetkellä johdossa, mutta minusta hän on niin kiero mies, etten voisi valita häntä. Minulla ei ole ehdokasta näissä vaaleissa, siksi aion osoittaa mieltä ja äänestän Vladimir Putinia.

Mitä muuta tapahtui vuonna 2023? Suomessa valittiin uusi hallitus, jonka päätökset ovat mielestäni hirveitä. Eräs toimittaja kirjoittaa "Köyhää kiritetään pakolla ja kepillä, ja rikasta porkkanoilla". Osuvasti sanottu, mutta minusta se on julmaa ja epäinhimillistä. Orpon hallitus leikkaa opiskelijoilta, työttömiltä ja pienipalkkaisilta. Leikkaukset tulevat ajamaan kymmeniä tuhansia ihmisiä köyhyyteen. Erityisesti lapsiperheköyhyys tulee lisääntymään. Tähän maahan ei kannata synnyttää lapsia! Suurituloisille tulevat veronkevennykset ja autojen ja polttoaineiden verotuksen lasku. Aggressiiviseen verosuunnitteluun ei aiota koskea. Tämä hallitus on kaiken inhimillisyyden ulkopuolella.  Se merkitsee sitä, että köyhälle kansanosalle elämä tulee yhä vaikeammaksi ja rikkaimmalle yhä paremmaksi.

Kun suomalaisia jaetaan tulojen mukaan eri ryhmiin, pienituloisimpien ryhmien tulot tulevat pienenemään tämän hallituskauden aikana ja suurituloisimpien tulot tulevat kasvamaan. Pienituloisilta leikataan sosiaalietuuksia, ja muut  tulevat saamaan veronkevennyksiä, ja suurituloisimmat kaikkein eniten. Tämä tulee heikentämään myös erityisesti naisten asemaa ja vaikuttaa negatiivisesti sukupuolten tasa-arvoon.

Ukraina ei ole ainoa valtio, jossa esiintyy fasismia. Monessa Eurooppalaisessa valtiossa esim. Saksassa ja myös Suomessa on alkanut yhä enemmän toimimaan ääriliikkeitä kuten avoimesti fasistisia, rasistisia ja antisemitistisiä liikkeitä. Näissä liikkeissä esimerkiksi puolueohjelmissa on laittomia kohtia, joita yritetään rahoittaa. Myös Suomessakin alkaa olla yhä rauhattomampaa. Tämä liittyy erottomasti Suomen nykytilaan. Kuten Ukrainassa ja Länsi Euroopassa myös Suomessa kasvaa äärinationalismi ja natsismi. Tämä voi olla hyvin vaarallista. Väkivalta lisääntyy.

 

 

Siis kokonaisuudessaan vuosi 2023 ei alkanut hyvin eikä päättynyt hyvin. Taloudellisesti maailmalla varsinkin Euroopassa vallitsee taantuma. Maailmalla käydään ainakin kaksi sotaoperaatiota. Suomikin toimii kuin valmistautuisi sotaan. Suomi on halukas jälleen luovuttamaan itsenäisyytensä. Suomalaiset käyttäytyvät kuin orjakansa. Suomalaisten on hyvä muistaa, että naapurilla Venäjällä on maailman eniten ja tehokkaimmat ydinaseet. Kiina valmistaa hyvään tahtiin ydinaseita ja tarkoitus on, että niitä tulisi sille enemmän kuin Yhdysvalloilla on. Kiina laajentaa myös laivastoaan tarkoituksena valmistaa se suuremmaksi kuin Yhdysvaltojen laivasto. Yhdysvallat pyrkii pitämään kiinni hegemoniastaan epätoivoisesti laajentamalla sotilastukikohtiensa määrää. Tämä on hyvin epätoivoista, sillä sen hegemonia on jo mennyttä. Tämä vain lisää maailmaan väkivaltaisuutta. Ainakin kaksi valtiota on jo noussut sen rinnalle, Kiina ja Venäjä. Lisää on tulossa. Maailma on muuttumassa moninapaiseksi, mutta suurta uhkaa on olemassa. Ymmärtänette mitä tarkoitan.

 
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!