maanantai 13. helmikuuta 2023

 

SELVENNYKSIÄ

 


En puutu tällä kertaa maanjäristyksiin Turkissa ja Syyriassa, vaikka ne ovatkin todella järkyttäviä. Niistä puhutaan ja kirjoitetaan paljon muutenkin. Ainoastaan sen huomautan, että Yhdysvallat ja natomaat eivät auta Syyriaa tässä järkyttävässä onnettomuudessa. Joillakin valtioilla ei ole minkäänlaista inhimillisyyttä eikä moraalia eettisissä kysymyksissä. Onneksi Venäjä ja muutamat muut itäiset valtiot auttavat myös Syyriaa. Venäjä auttaa myös Turkkia, jonka kanssa sillä on hyvät välit. Yritän tällä kertaa selventää viimekertaisia kirjoitelmiani ja ehkä tarkentaa joitakin kohtia niissä. Elämä on välillä järkyttävää ja järkyttäviä asioita tapahtuu.

Presidentti Putin ilmoitti  mikä on kaikkein tärkein ase, jota Venäjä käyttää nykyisin ja käytti toisen maailmansodan aikana. Se on totuus. Usein se on vaikea käyttää ja sen löytäminen saattaa olla todella vaikeaa nykyisin, koska puhutaan niin paljon tietoisesti valhetta ja annetaan tietoisesti väärää tietoa. Mutta Venäjä pyrkii totuuteen. Lännessä tämä on usein mahdotonta ymmärtää. Vieläkään ei tiedetä osallistuuko länsi tähän Ukrainaan eskalaatioon vai ei. Aseita jaetaan, niiden käyttäjiä koulutetaan, aseita huolletaan ja lännen kansalaiset osallistuvat taisteluihin. Onko se osallistumista sotaan, vai mitä se on? Toisaalta väitetään, että ei olla sodan osapuoli, mutta käyttäydytään kuin oltaisiin mukana tässä sodassa. Hyvin paljon sotatoimiin osallistuu väkeä Puolasta, Britanniasta, Baltiasta, Ruotsista jne. Ovatko nämä maat nyt sodassa Venäjän kanssa? Baltiassa on ihan virallisesti ilmoitettu, että haluttaisiin ilmoittaa Naton olevan sodassa Venäjää vastaan. Tätä Yhdysvallat ei halua, koska ei halua olla virallisesti tämän sodan toinen osapuoli. Jos Venäjä voittaisi Yhdysvallat menettäisi kasvonsa tai siis mainettaan voimakkaasti. Tätä on jopa verrattu Vietnamin sodan häviöön. Ukraina on epätoivoisesti yrittänyt nostaa Georgiassa toista rintamaa Venäjää vastaan, mutta Georgia on kieltäytynyt ehdottomasti osallistumasta tähän epätoivoiseen yritykseen. Georgian entinen presidentti ja Ukrainassa työskennellyt Mikheil Saakasvili on tällä hetkellä vartioituna sairaalassa hoidossa, koska sairastui Georgiassa vankilaan jouduttuaan "mielenjärkytykseen".

 
Mikheil Saakasvili vankilan sairaalassa "mielenjärkytystä" hoitamassa.


 

Venäjän Israelin lähettiläs Jaakov Kedmij kertoi mielipiteenään, että varsin laajalle maailmalla myös Yhdysvalloissa sotapäällystön joukossa on levinnyt käsitys, että niitä alueita, jotka Venäjä on jo valloittanut Ukraina ei pysty saamaan enää takaisin millään sotilaallisilla toimilla. Tästä syystä nyt mietitään, miten tästä eteenpäin? Me olemme nähneet, että Venäjä on muuttanut asenteensa koko sotaa kohtaan. Ei ole enää kysymys alueiden liittämisestä maahan, vaan venäjä taistelee itsenäisyydestään ja omasta turvallisuudestaan. Silloin kun käydään sotaa valtiota vastaan, joka haluaa liittää alueita itseensä on se aivan toinen asia, kuin silloin kun käydään sotaa valtiota vastaan, joka taistelee omasta itsenäisyydestään ja turvallisuudestaan. Tällöin se taistelee loppuun saakka. Vaikka lännelle sattuisi voittoja Venäjä vain lisää voimaansa ja tämä lähentää tapahtumia kohti kolmatta maailmansotaa. Tämä herättää kysymyksen kannattaako tässä taistella jostakin Ukrainasta tai sen osista jos tuloksena voi olla kolmas maailmansota? Nyt aletaan ymmärtää se mitä Putin sanoi 1.2.2023. Nyt aletaan ymmärtää mitä Putin tarkoitti sanoessaan, että me pyrimme päämääräämme missä tapauksessa tahansa. Länsi kyllä on kuullut tämän, mutta ei ole toistaiseksi ymmärtänyt tätä. Suljettujen ovien takana puhutaan näistä asioista. 

 

 
Ukrainalaisia kemiallisia aseita.

Sota on edennyt varsin tasaiseen tahtiin. Venäjä on valloittanut alueita jatkuvasti melkein koko rintamalla. Ukrainalla on ollut vaikeuksia puolustamisessa ja se on jatkuvasti menettänyt valtavan määrän miehiä. Kirjoitin aikoinaan, että Ukrainassa on Yhdysvaltojen kemiallisten aseiden laboratorioita, jotka se veti heti pois kun sotatoimet alkoivat. Nyt venäläiset löysivät kemiallisia aseita yhdessä valloittamassaan kohteessa, joita ei oltu ehditty viedä pois piiloon. Vielä ei osata sanoa onko näitä kemiallisia aseita käytetty jossain, mutta jotkut ukrainalaiset sotilasyksilöt ovat ilmoittaneet, että vielä venäläisiä vastaan niitä käytetään.

 

Israelin Mossad tiedustelupalvelu on ilmoittanut, että ukrainalaisia sotilaita on kuollut Venäjän ja Ukrainan välisessä konfliktissa jo yli 157 000, haavoittuneita yli 234 000 ja vangeiksi joutuneita 17 230, Naton sotilaita on kuollut lähes 2 500. Mossadia on kutsuttu maailman tehokkaimmaksi ja häikäilemättömäksi salaiseksi palveluksi. Itse venäläisten mukaan ukrainalaisia kuolleita on paljon enemmän, jopa yli 200 000 ja Naton sotilaita yli 3 000. Todellinen luku lienee jossain siinä välillä. Yksi uusi numero on ukrainalaisten uusien kokemattomien sotilaiden saapuminen rintamalle, joiden keski-iäksi on määritelty 4 tunniksi. Varsinkin yli-innokkaat ukrainalaiset nuoret miehenhaluavat päästä heti taistelemaan ja tämä koituu heille kohtaloksi. Vanhemmat miehet ovat sen verran järkevämpiä, etteivät halua joutua rintamalle. Koulutus Ukrainassa on heillä äärettömän kehnoa ja heillä ei ole mitään taistelukokemusta. Siis 4 tuntia on aika heikko tulos ja lyhyt elinikä. Ukrainalaisten joukossa on syntynyt yleinen ilmiö kuinka lähinnä selvitä rintamalta hengissä?  Venäjä ei ole asettanut vakinaisia joukkojaan Ukrainaan, vaan taistelijat ovat vapaaehtoisia. Venäjä on edennyt tasaiseen tahtiin ja Ukraina perääntynyt välillä aika kaoottisestikin. Venäjän reservissä on vielä 150 000 koulutettua vapaaehtoista. Lisäksi vapaaehtoisia, joita ei ole vielä asetettu koulutukseen on jo satoja tuhansia valmiina astumaan riveihin koulutettaviksi. Parhaillaan odotetaan jotain tapahtuvaksi. On "nähty" ilmiöinä molempien puolien keräävän joukkoja.

 
Ukrainalaisia hautausmaita on kielletty kuvaamasta.
 

Viime kerralla jätin kertomatta Ukrainan hallituksen 23.1.2023 erotettujen11:n jäsenten nimet. Ohessa on heistä luettelo. Sen jälkeen hallituksesta Zelenskyi erotti myös puolustusministeri Oleksii Reznikovin. Hänen kotoaan löydettiin satoja tuhansia dollareita kavallettua rahaa, joka oli tarkoitettu Ukrainan armeijalle. Voidaan sanoa, että jokainen Ukrainan hallituksen jäsen pistää rahaa taskuunsa sen minkä kerkiää.



 
Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov erotettiin rahan kavaltamisen takia.
 
 
 
 
Ranskalainen ekonomisti Pascal Perri: Venäjän talous on hyvässä kunnossa.

Ranskalainen ekonomisti Pascal Perri päätyi vähän samanlaiseen tulokseen kuin minä jo aikoja sitten. Venäjän talous ei ole romahtanutkaan sanktioiden ansiosta. Venäjä pystyy tuottamaan omat tarpeensa yli 90 prosenttisesti. Sen lisäksi se on löytänyt erinomaiset liittolaiset, jotka täyttävät loput tarpeista. Lisäksi Venäjällä on valtavat kultavarannot ja vararahastot. Se on maailman tilastoissa neljännellä tilalla. Sanktiot lyövät meihin itseemme. Hinnat nousevat huimaa vauhtia. Me itse kärsimme sanktioista, jotka itse asetimme. Mutta tämä hänen, siis Perrin sanoma ei ole ihan totta. Sanktiot asetti lähinnä Yhdysvallat. Me vain noudatimme niitä. Mutta emme voi vastustaa niitä, koska tämä on demokratiaa ja me elämme tässä demokratiassa. Esimerkiksi yksikään Latinalaisen  Amerikan maa ei halua osallistua Ukrainan sotaan. Kaikki ovat kieltäytyneet siitä. Yksikään Latinalaisen Amerikan maa ei osallistu Venäjän vastaisiin sanktioihin. Kaikki ovat hyvissä väleissä Venäjän kanssa. Samoin on Afrikan laita. Kiina ja Intia ovat erinomaisia asiakkaita. Venäjän ekonomia on tällä hetkellä yksi vahvimpia maailmassa on Euroopassakin todettu.


Sanktioissa Venäjää kohtaan on myös jäädytetty venäläisiä varoja lännessä. Hämmästyttävää on vain se, että näitä varoja ei olla löydetty juuri mistään. Kukaan ei tiedä missä ne ovat. Tästä asiasta ollaan visusti vaiti. Toisaalta Venäjän valtionpankissa ja venäläisissä pankeissa on runsaasti länsimaalaisten varoja, jopa amerikkalaisia varoja. Venäjä on ilmoittanut, että vastavuoroisesti se voisi jäädyttää ne tai vastakauppana omia ne itselleen. Toistaiseksi Venäjä ei ole tehnyt tätä ja on ilmoittanut, että toistaiseksi ei myöskään tee sitä. Yhdysvalloissa ns. 31,4 tuhannen miljardin velkakatto tuli täyteen jo tammikuussa. Todellisuudessa tämä oli konkurssi, mutta ei Yhdysvalloille.  Nostettiin vain velkakattoa. Toistaiseksi Yhdysvallat hoitaa asian käytännössä vain painamalla dollareita, joilla ei ole katetta. Tästä on muodostumassa poliittinen riskialtis vääntö maan sisällä.
 
 

Biden sanoi puheessaan 1.2.2023, että puolet hänen joukkueensa naisista ovat naisia. Mitähän hän tällä tarkoitti? Mitähän muut naiset ovat? Kuuntelijat olivat hiljaa. Eivät edes taputtaneet. Biden on Yhdysvaltojen historian vanhin presidentti joten on ymmärrettävää, että hän välillä voi sanoa mitä vain. Biden on aloittanut vaalitoimintansa, johon kuuluu hänen poikansa suojeleminen. Hän toivoo, että hänen poikansa Hunter Biden jätettäisiin rauhaan. Hän uhkaa haastaa oikeuteen kaikki ne, jotka julkaisevat jotain Hunterin tietokoneen sisällöstä. Tosin koneen sisältö on jo aikoja sitten ilmestynyt  myös jopa Venäjällä. Yhdysvalloissa on jo haastettu oikeuteen henkilöitä esimerkiksi läheinen entinen ystävä. Tosin tietomurrosta syytetään yhä myös venäläisiä. Pääuutiseksi Yhdysvalloissa muodostui kuitenkin kiinalainen ilmapallo, jota amerikkalaisten oli vaikea ampua alas. Kiinalaiset sanoivat, että pallo on karannut säähavaintopallo, mutta tätähän amerikkalaiset eivät uskoneet. Tässä he eivät vain muistaneet, että he itse vakoilivat Neuvostoliittoa1950- luvulla lähettämällä tuhansia vakoilupalloja Norjasta Neuvostoliiton yli Japaniin eivätkä välittäneet mitään Neuvostoliiton vastalauseista. Tämä tapahtui ennen U-2 koneiden kehittelyä. Ilmapallon pudottamisen seurauksena Kiina peruutti Yhdysvaltojen ulkoministeri Antonyt Blinkenin vierailun Kiinaan. Tosin Blinken itse väittää, että vierailua on vain lykätty, mutta tämä ei ole totta. Kiina peruutti vierailun toistaiseksi. Kannattiko pallon alas ampuminen? Kiina oli hyvin vihainen asiasta. Täällä Euroopassa on puhuttu, että Ukrainalle vierailu olisi ollut tärkeä sillä tarkoituksena oli puhua siitä tuesta kiinalaisten kanssa, jota Venäjä Kiinalta saa.

 
Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Mao Ning sanoi, ettei Blinkenillä ole asiaa Kiinaan.
 
 
 
 
Pulitzer-palkittu Seymor  M. Hersh sanoo, että Yhdysvallat räjäytti kaasuputket.

Samaan aikaan 8.2.2023 paljastui, että Yhdysvallat oli räjäyttänyt  venäläiset kaasuputket Nord Stream 1 ja 2. Yhdysvallat käytti Norjaa apuna toimissaan. Asian paljasti kuuluisa amerikkalainen toimittaja, Pulitzer-palkinnon saanut Seymor M. Hersh. Jos asia paljastuu todeksi on Yhdysvallat velvollinen kansainvälisten säännösten mukaan korvaamaan Venäjälle ja muille osapuolille kaikki tapauksesta aiheutuneet menetykset ja tappiot. Tätä tuskin Yhdysvallat tulee koskaan tekemään. Seymor M. Hersh on siitä kuuluisa, ettei ole vielä koskaan erehtynyt jutuissaan. Myös Kiina on jyrkästi tuominnut Yhdysvallat tästä toiminnasta. Virallisesti Yhdysvallat on kieltänyt kaiken.



Samana päivänä 8.2.2023 Hollannissa malesialaisen 17. heinäkuuta 2014 Ukrainassa tapahtunutta lentokoneen alas ampumista  tutkinut komitea ilmoitti, että tutkinta ei ole vielä päättynyt eikä se voi vielä antaa mitään lopullista tuomiota asiasta vaikka yleisesti luultiin, että asiasta päätettiin jo aikoja sitten. Asiaa pitäisi kuulema päästä tutkimaan vielä Venäjälle. Tätähän Venäjä on jo vuosia pyytänyt, mutta tutkintakomitea ei ole tähän asti ollut kiinnostunut. Lisäksi Venäjä antoi jo aikoinaan oman tutkintaraportin asiasta, mutta tutkintakomitea ei ottanut sitä mitenkään huomioon. Mutta pääsyyllinen on kuitenkin ilman muuta Ukrainan lennonjohto, joka antoi koneen lentää sotatoimialueelle.
 
 

Euroopan suhtautuminen Ukrainan apuun.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!