sunnuntai 13. marraskuuta 2022

 

FUUSIOREAKTIO

 
Auringossa tapahtuu fuusioreaktio

Tällä kertaa kirjoitan asioista vähän sieltä täältä. Kaikista asioista ei tarvitse aina olla samaa mieltä. Kuten olen aina sanonut Suomi on orjakansaa tai oikeammin suomalaiset ovat orjakansaa. Se on selkeästi kiinni meidän geeneissämme. Jälleen pari viikkoa sitten vaihdoimme kellomme talviaikaan vaikka suurin osa kansastamme on kellonaikojen siirtelyä vastaan. Tämä johtuu siitä, että EU:ssa ei olla suostuttu kellonaikojen siirtelyn lopettamiseen vaikka Suomi on ehdottanut sitä jo parisen vuotta sitten. Eikä meillä ole rahkeita orjakansana tehdä sitä täysin itsenäisesti. Jotkut ihmiset kärsivät aikojen siirtelystä huomattavasti ja se vaikuttaa jopa ihmisen terveyteen. Itse henkilökohtaisesti kärsin aina siitä suunnattomasti ja pitkään ja varsinkin kun joudumme siirtämään kelloja kesäaikaan.

Suomessa on jauhettu jatkuvasti sotilasliitto Natoon liittymisestä. Siitä on syntynyt jonkinlainen neuroosi tai oikeammin pakkomielle, jopa psykoosi hyvin monelle. Sitä ei oteta ollenkaan huomioon, että joutuisimme maksamaan joka vuosi yli 24 miljoonaa Natolle. Silloin kun kyse on sotilasmenoista ei meillä asiaa kyseenalaisteta koskaan, vaan ollaan heti valmiita maksamaan 30 miljardia taisteluhävittäjistä, taistelulaivoista ja uusista ohjuksista. Mutta kun kyse on vanhusten hoidosta, terveyden hoidosta tai mielenterveyden hoidosta taistellaan jokaisesta sentistä erikseen henkeen ja vereen. Voitaisiin vähän ajatella missä suhteessa asiat ovat. Mieluummin maksaisin veroja jälkimmäisiin tarkoituksiin enkä senttiäkään sotilaallisiin menoihin. Se on hukkaan heitettyä rahaa. Vuodenvaihteessa eläkkeitä korotetaan ennätyksellisen korkealla prosenttimäärällä, mutta ei välitetä siitä, että suuret eläkkeet nousevat silloin suuremmalla määrällä kuin pienet eläkkeet. Korotus voisi olla samansuuruinen  jokaiselle esimerkiksi 300 euroa kuukaudessa. Meillä olisi järkevää asettaa jonkinmoinen eläkekatto, joka voisi olla jollain järkevällä tasolla. Monella valtiolla tällaiset jo ovat. Ylisuuret eläkkeet ovat mielipuolisia.

Se, että fuusioidumme Natoon merkitsee sitä, ettemme voi enää ajatella puolueettomasti. Meillä on automaattisesti vihollinen heti rajamme takana. Emme voi enää järjestää puolueettomia konferensseja kuten 1975 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi (ETYK) oli. Tähän osallistuivat kaikki Euroopan valtiot Albaniaa lukuun ottamatta. Mukana olivat myös Yhdysvallat ja Kanada. Tämä on ehkä historiallisesti merkittävin kansainvälinen suomalainen saavutus. Tämä merkitsee myös sitä, että joudumme automaattisesti jokaisen Naton sotatoimeen mukaan, joita suomalaiset noudattavat orjakansana vyötään kiristäen. Nato ei ole puolustusliitto, kuten olemme havainneet lukuisia kertoja esimerkiksi Jugoslaviasta, Afganistanista, Irakista, Syyriasta, Libyasta ja nyt Ukrainasta.

Taloudellisesti ennustetaan menevän huonosti. Tämä koskee koko Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Kanadaa ja oikeastaan koko maailmaa. Tästä syytetään sotakonfliktia Venäjän ja Ukrainan välillä, mutta juuri tässä ollaan väärässä. Todellinen syy ovat ne sanktiot, joita on asetettu Venäjää vastaan. Jos ei olisi näitä sanktioita ei olisi taloudellista katastrofia maailmassa. Sanktiot olivat kehno väline Venäjää vastaan, koska Venäjä on kyennyt käyttämään juuri sanktioita hyväkseen. Öljyn, kaasun, sähkön, hiilen hintojen kohoaminen sanktioiden yhteydessä on hyödyttänyt juuri Venäjää, jolla on loputtomat varastot juuri näitä tuotantoaloja. Lisäksi Venäjää tuottaa maailman eniten viljaa ja muuta ruokaa joten sitä riittää myytäväksi asti. Tämä on antanut Venäjälle suunnattomia tuloja, joten kansa ja valtio eivät juuri ole joutuneet kärsimään tästä maailmaa kohdanneesta lamasta. Venäjällä puhutaankin, että amerikkalaiset  ja kanadalaiset kärsivät ensi talvena kylmyydestä,  eurooppalaiset kärsivät kylmyydestä, mutta venäläiset nukkuvat lämmössä. Monet lännessä sanovat, että tällaista energiakriisiä länsi ei ole vielä kokenut koskaan.  Energiakriisi aiheuttaa lisäksi valtavan inflaation. Nimenomaan dollari ja euro valuuttoina pahentavat tilannetta. Ja lisää sanktioita on tulossa. Hölmöläisten touhuja. Pitäisi yrittää käyttää muita menetelmiä, joista yksi on ilman muuta neuvotteleminen.

 
Inflaatio Euroopassa

Venäjä järjesti Ukrainalle turvallisen viljakuljetusreitin Mustalle merelle, mutta Ukraina käytti sitä hyväkseen sotilaallisesti ja kuljetti brittiläisiä vesidrooneja ja ilmadrooneja, joilla hyökkäsi Krimille Sevastopoliin. Tämä ei ollut sopimusten mukaista toimintaa ja Venäjä päätti katkaista tämän laivaliikenteen. Lisäksi se aloitti uudet iskut Pitkin Ukrainan infrastuktuuria, joista Ukraina saa nyt kärsiä. Turkin pyynnöstä Venäjä palasi takaisin sopimukseen sillä ehdolla, että laivareittiä ei enää käytettäisi sotilaallisiin tarkoituksiin. Ukrainan pommitukset jatkuvat yhä ja on sanottu, että jopa yli 40 prosenttia (joidenkin tietojen 30) Ukrainan energiatuotannosta on tuhottu. On ehdotettu jopa Kiovan osittaista evakuoimista kun sähköä ei enää siellä riitä.

Brittiläinen vedenalainen drooni, jollaisia käytettiin hyökkäyksessä Sevastopoliin.

Alunperin sopimus oli tehty siksi, että ukrainalaista viljaa piti kuljettaa köyhiin maihin esimerkiksi Afganistaniin Somaliaan, Jemeniin ja Etiopiaan. Vain 3 - 4 prosenttia määrästä kuljetettiin näihin köyhiin maihin. Noin 30 prosenttia meni Turkkiin ja yli 60 prosenttia meni Eurooppaan natomaihin. Tällä Ukraina tienasi rahaa. Tämä ei ollut sopimuksen mukaista. Venäjällä oli tänä vuonna ennätyksellinen sato. Venäjä on luvannut toimittaa viljaa ILMAISEKSI näihin köyhimpiin maihin. Venäjä on maailman suurin viljantuottaja.

1.11.2022 Venäjällä oli juhlapäivä. Uusien Ukrainalta fuusioitujen alueiden Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizzjan alueiden liput liitettiin muiden Venäjän osavaltioiden lippujen joukkoon. Tämä käsittää melkein viidesosan Ukrainan entisestä alueesta. Samalla alueiden kansalaiset saavat automaattisesti Venäjän kansalaisuuden. Ensimmäiset ylimääräiset kutsunnat sujuivat loistavasti. 300 000 taistelijaa (joidenkin tietojen mukaan 400 000) saatiin kokoon. Suurin osa heistä oli vapaaehtoisia. 60 000 lähetettiin jo Ukrainaan. 240 000 odottaa vuoroaan. Osa heistä on yhä koulutettavina. Samaan aikaan 1.11.2022 sattui myös Venäjän armeijan normaalit kutsunnat. Noin 150 000 nuorta miestä astui armeijan palvelukseen. Heitä ei lähetetä Ukrainaan vaan he saavat normaalin sotaväen koulutuksen. Aivan kuten Suomessakin venäjällä kutsunnat ovat pakollisia jokaiselle nuorelle miehelle.

 

Venäläisiä vapaaehtoisia lähdössä Ukrainaan 

Tällä hetkellä Ukrainan operaatiossa on ikään kuin suvanto vaihe. Venäjä vetäytyi ilman tappioita Hersonin kaupunginalueelta Dneprjoen toiselle puolelle. Ukraina sanoo, että vetäytyminen on ansa.  Minun mielestäni Venäjä on vain hankkimassa täällä hyvät puolustusasemat talvea varten. Tämä on ilmeisesti talvioperaatio. Tarkoituksena on heikentää Ukrainaa talven aikana energian, ruuan ja kaiken muun puutteen avulla. Jos koko Ukraina olisi Venäjän hallussa kaikki tämä olisi Venäjän vastuulla ja harteilla. Nyt raja kulkee sopivan suoraan hyvissä lähtökohdissa mahdollisia ensivuoden operaatioita varten kun Ukrainaa olisi ensin heikennetty taloudellisesti ja henkisesti talven aikana. Tämä lienee Venäjän tarkoitus. Työttömyys Ukrainassa kasvaa päivä päivältä. Tärkeimmät tapahtumat siirtyvät nyt Donbassin alueelle ja kiihtyvät nyt siellä.

Foreing affairs lehti näkee tilanteen Ukrainan kannalta näin

Pommitukset Ukrainaan aloitettiin alkujaan Krimin sillan räjäyttämisen johdosta ja nyt uudelleen Sevastopolin hyökkäyksen johdosta. Kiovassa harkitaan evakuointia. Siellä ei riitä sähköä, ei vettä, ei lämmitystä, ei ruokaa, ei viemäreitä, ei pankkeja. Kiovassa on yli 3 miljoonaa asukasta. Minne heidät sijoitettaisiin, maaseudulle, naapurivaltioihin? Eurooppa ei ole valmis ottamaan heitä kaikkia. Euroopassa jo nyt esiintyy jopa väkivaltaista käyttäytymistä ukrainalaisia pakolaisia kohtaan. Kukaan ei ole halukas lähtemään. Ukrainalaisia miehiä ei lasketa ulkomaille. Harkitaan jälleen yleistä liikekannallepanoa.

Kiova pimeänä sähkön puutteen johdosta ilmoittaa New York Times

Ukraina ei ole subjekti maailman politiikassa. Se on objekti maailman politiikassa. Ukrainan kieli on 75 prosenttisesti venäjän kieltä. Lisäksi joukossa on saksaa ja unkaria. Siksi minäkin ymmärrän venäjänkielentaitoisena  ukrainaa kohtalaisesti sekä kirjoitettuna että puhuttuna. Yhdysvallat tuhoaa Ukrainan sodan kautta Euroopan. Alkujaan on täysin mahdollista, että Yhdysvalloissa ajateltiin, että kun Moskova saa vastaansa koko Euroopan se luopuu sotilasoperaatiosta. Näin ei kuitenkaan käynyt. Itäukrainalaiset ovat sitä mieltä, että Ukrainassa on käynnissä sisällissota. On päästävä eroon vain Kiovan natsihallinnosta. Jotkut amerikkalaiset poliitikot ovat sitä mieltä, että sota voi loppua vain neuvottelemalla. Tämä johtuu varmasti välivaalien johdosta. Mutta Euroopassa ollaan paljolti myös samaa mieltä, että sota voi loppua vain neuvottelemalla. Mutta sitähän Venäjä jo yritti ennen sota ja ehdotus tyrmättiin sekä amerikkalaisten, että Naton taholta. Ukraina ei myöskään hyväksynyt sitä. Ilman ulkomaista apua Ukrainaa ei enää edes olisi.

Äkkikäännös tapahtui amerikkalaisten ehdotuksesta. Zelenskyi ilmoitti 8.11.2022 sittenkin, että Moskovan kanssa haluaa neuvotella, mutta vain niillä ehdoilla joita Ukraina haluaa. Ilmiselvää, ettei tämä sovi Moskovalle. Tämä liittyy Yhdysvaltojen vaaleihin. Venäläiset ovat sitä mieltä, että Zelenskyin kanssa ei ole syytä keskustella asioista. Yleisesti täällä lännessä väitetään, että Zelenskyi ei käytä huumeita. Venäläiset vakoojat saivat käsiinsä Zelenskyin hiuksia ja näitä tutkimalla saatiin selville, että hän käyttää säännöllisesti huumeita ja sen lisäksi myös alkoholia. On tietenkin vaikea sanoa mihin voi  uskoa, mutta kun katsoo Zelenskyin käyttäytymistä ja ilmeitä, erityisesti silmiä tulee kyllä vahva usko, että hän on jo pitkään käyttänyt huumeita. Kannattaa katsoa Zelenskyin silmiä. Välillä ne ovat erikoisia. Zelenskyi antoi Yhdysvaltojen ulkoministerille Antonyt Blinkenille Jaroslav Viisaan mitalin. Hän ei selvästikään tiennyt kuka Jaroslav Viisas oli. Hän oli Rostovin ruhtinas, Novgorodin ruhtinas ja hallitsi myös Kiovaa. Ukrainaa ei ollut olemassakaan. Jos Zelenskyi olisi tiennyt kuka hän oli tuskin hän olisi antanut amerikkalaiselle tällaista mitalia.



Alkujaan lännellä oli tarkoitus tuhota Venäjä taloudellisesti. Toisena tarkoituksena oli eristää venäjä muusta maailmasta. Mutta kuten olemme havainneet onkin käynyt juuri päinvastoin. Venäjä voi taloudellisesti suhteellisen hyvin ja sillä on enemmän ystäviä maailmalla kuin koskaan. Turismi kasvaa Venäjältä. Se kohdistuu kylläkin nyt toisin kuin aikaisemmin. Ei enää Eurooppaan vaan Aasiaan, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Euroopan ja Venäjän välille yritetään rakentaa nyt rautaesirippua aivan kuten Saksojen välillä oli Berliinin muuri. Kuitenkin Ranskassa, Saksassa ja varsinkin Italiassa on osoitettu mieltä osallistumasta Ukrainan sotaan. On aika lopettaa aseiden vienti Ukrainaan. Tyytymättömyys valtioiden nykyiseen politiikkaan vain kasvaa. Joidenkin tietojen mukaan jopa 30 prosenttia amerikkalaisista ei kannata Ukrainan avustamista nykyisessä määrin. Tässä republikaanit ovat enemmistönä. 

 
Italiassa, Ranskassa ja Saksassa on osoitettu mieltä tätä sotaa vastaan. Aseita ei pitäisi viedä Ukrainaan.


Intia on amerikkalaisten mielestä maailman suurin demokratia. Intian ja Venäjän välinen kauppa on kasvanut huomattavasti. Kiina on tällä hetkellä Venäjän suurin kauppakumppani. Intia on nyt toisella tilalla heti Kiinan jälkeen kaupassa. Intia kuuluu BRICS kaupalliseen järjestöön kuten myös Venäjä ja Kiina. Viimeisessä BRICS kokouksessa oli mukana 11 valtiota ja kaikki haluavat liittyä BRICS -liittoon. Tämä merkitsee sitä, että jos BRICS viisijäseniseen liittoon kuuluu jo nyt 45 % maailman väestöstä niin tuolloin BRICS:iin kuuluisi reilusti yli puolet maailman väestöstä. YK:n toiminta on ollut jäissä. Tämä voi merkitä YK:n toiminnalle jopa sen korvaajaa. Intia ja Kiina ovat erinomaisia Venäjän ystäviä sekä taloudellisesti että poliittisesti. Länsi on huomannut, että sotilaallisesti Venäjää ei voi voittaa. Nyt he ovat vihdoin huomanneet myös, että taloudellisestikaan Venäjää ei voi voittaa. Ukraina on voitettavissa. Se on fakta. Mutta yksi mahdollisuus on jäädyttää sotalinja, kuten esimerkiksi Koreassa on tehty. Pyrkiikö Venäjä tähän tulee nähtäväksi. Sotilaallinen apu Ukrainalle ei ole loputon. Italia on toistaiseksi pysäyttänyt aseavun Ukrainalle, Ranskan Emmanuel Macron suunnittelee jo eurooppalaista omaa aseteollisuutta ja neuvotteluja Venäjän kanssa. Unkari on jo tällä tiellä. Mutta Yhdysvallat tulee kyllä jatkamaan hybridisotaansa Venäjää vastaan.


Yhteenvetona voidaan mainita, että on vihdoin ymmärretty, että Venäjää ei voi voittaa sotilaallisesti eikä taloudellisesti eikä poliittisesti. Ukrainan infrastruktuurista on tuhottu ainakin 30 - 40 prosenttia, joten Ukrainaa odottaa kova talvi. Voidaan olettaa, että pommitukset ehkä jatkuvat. Pakolaisia tulee ehkä lisää Ukrainasta Eurooppaan. Myös Euroopassa tulee olemaan kova talvi. Yleinen tendenssi Euroopassa tuntuu olevan sotilaallisen avun vähentäminen Ukrainalle. Yhdysvalloista sotilaallinen apu tullee jatkumaan entisellään, koska se haluaa vähentää Venäjän valtaa maailmassa. Oletettavasti Venäjä asettaa ainakin osan armeijaansa talviasemiin mikä näkyy erityisesti Hersonin alueella. Ehkä tarkoituksena on katsoa mikä vaikutus saavutetaan sillä, että Ukrainan infrastruktuuria on tuhottu 40 prosenttia. Kuinka ukrainalaiset asennoituvat tähän ja mikä vaikutus sillä on mahdollisiin tuleviin sotilasoperaatioihin vai onko sillä mitään vaikutusta? Venäjällä on vaikuttavat reservijoukot. 

Yhdysvalloissa oli välivaalit. Palaan asiaan mahdollisesti seuraavassa kirjoituksessani. Siellä puhutaan, että vaalit eivät voita ne, jotka saavat eniten ääniä, vaan ne joiden takana on eniten äänten laskijoita. Mutta palaan tähän myöhemmin. G20 maiden kokous pidettiin 11. - 12.11.2022 Balilla Indonesiassa. Presidentti Biden ja Kiinan presidentti Xi Jinping osallistuivat kokoukseen. Venäjän presidentti Vladimir Putin ei osallistunut vaan Venäjää edusti ulkoministeri Sergei Lavrov. Vastoin monia ennakkotietoja Ukrainan Zelenskyi ei osallistunut kokoukseen.

 

Venäläinen fuusioreaktori lähetettiin Ranskaan Marseilleen

Ja sitten ihan toiseen aiheeseen. Venäjältä Pietarista lähetettiin Ranskaan yksi maailman ensimmäisistä fuusioreaktoreista. Venäjä on maailman johtava maa fuusioreaktion tutkijana. Venäjä haluaa jakaa kokemuksensa muiden kanssa. Näitä reaktoreita tehdään siellä jo sarjatuotantona ja yksi niistä päätettiin lähettää Ranskaan Marseilleen, koska siellä tutkitaan fuusioreaktioita. Lämpötila reaktorissa on 300 miljoonaa astetta. Se on 20 kertaa kuumempi kuin auringon reaktiolämpötila. En ole asiantuntija näissä asioissa ja siksi en voi paneutua syvemmälti näihin asioihin. Ydinvoimaloiden tuotannossa Venäjä on ylivoimaisesti maailman suurin.  Venäjä rakentaa parhaillaan maailman suurinta ydinvoimalaa Intiaan Jaltapuriin, joka koostuu kuudesta reaktoriyksiköstä. Kiinaan toimitetaan parhaillaan kuuden reaktoriyksikön voimala. Egypti tilasi kaksi päivää sitten toisen ydinvoimalansa Venäjältä. Rosatom rakentaa Egyptiin "El Dabaa" ydinvoimalan. Myös Turkkiin ja moneen muuhun valtioon Venäjä rakentaa parhaillaan ydinvoimaloita. Suomi teki todella tyhmästi peruessaan Hanhikiven ydinvoimalan nykyisessä tilanteessa.

 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!