keskiviikko 12. lokakuuta 2022

 

UKRAINA TERRORISTIVALTIO

 

Oikeastaan aikomukseni oli kirjoittaa tästä aiheesta paljon myöhemmin, mutta tämä tapaus muutti täysin suunnitelmiani. Ukraina yritti räjäyttää Kertsisalmen yli johtavan Krimin sillan 8.10.2022 aamulla ja onnistui vahingoittamaan sitä. Tapahtuma sinällään ei ollut yllätys ainakaan minulle, mutta sen odotettiin tapahtuvat aivan toisella tavalla. Venäjällä ennakoitiin sen tapahtuvan ohjusiskulla tai raketeilla ja tähän varauduttiin, mutta terroristit käyttävät yleensä aina pommeja tai räjähdysaineita aivan kuten nyt tapahtui. Siis aivan kuten Ukraina teki tässä tapauksessa. Silta kohteena on aina vaarassa ja uhka käyttäjilleen ja nykyään Venäjä oli varautunut siihen jo maayhteydellä. Krimille pääsee nykyisin jo junalla tai autolla pitkin Azovanmeren rannikkoa. Myös lautat ovat edelleen käytettävissä, mutta on selvää, että tämä hidastaa kulkuyhteyttä Krimille.

Rekka, jota käytettiin sillan räjäyttämiseen kuvassa ennen sillan räjäytystä. 

Onneksi silta ei vaurioitunut pahoin. Toinen sen autoliikenteelle tarkoitettu kaksikaistainen osa meni poikki, mutta toinen säilyi ehjänä. Joten autoliikenne jatkuu edelleen sillan kautta mutta vain yhdellä kaistalla suuntaansa. Raideliikenne ei mennyt poikki. Se ainoastaan vahingoittui. Ja nyt se on korjattu jo kokonaan. Sillan korjaus arvioidaan kestävän parista viikosta pariin kuukauteen. Ukraina kieltää olevansa teon takana, mutta tutkimukset osoittavat Ukrainan salaisen poliisin olevan teon takana. Julkisesti poliittisesti Ukrainassa on paljon kommentoitu, että silta pitäisi tuhota. Tuntien nykyisen vuodesta 2014 lähtien toimineen Ukrainan hallinnon toimintatavat uskon, että kyseessä olivat ihan viralliset piirit. He ovat harjoittaneet terroristitoimintaa vuodesta 2014 lähtien. Räjähdyksessä kuoli kolme ihmistä, joista yksi oli ilmeisesti tuo auton kuljettaja. Itsemurhaiskut Ukrainan taholta ovat uusi ilmiö. Pommi-iskut eivät. Toisaalta on tutkittu, että kuorman kuljettaja ei itse tiennyt kuljettavansa pommia ja tappavansa sillä itsensä. Hän oli täysin viaton siviili, tavallinen rekkakuski. Mutta tällä tavoin hän menetti henkensä. Auto räjäytettiin etänä.


 
Ukrainalainen terroristi Natalia Pavlovna Vovk alias Shaban

Pommi-iskuja on tehty vuodesta 2014 lähtien yleensä sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka eivät hyväksy Ukrainan nykyisen tyylistä hallintoa. Kirjoitin 5. syyskuuta tätä vuotta nimeltään "Terroristin anatomia" yhdestä tämmöisestä iskusta. Silloin ukrainalainen terroristi  Natalia Pavlovna Vovk, jolla on yhteyksiä Ukrainan salaiseen poliisiin, räjäytti 20.8.2022 venäläisen journalistin Darja Duginan auton Moskovassa. Darja Dugina kuoli räjäytyksessä, mutta Natalia Vovkia ei ole vielä saatu kiinni. Natalia Vovk kuuluu Ukrainalaisen salaisen palvelun osastoon, jonka tehtävänä on suorittaa terroritekoja. Kirjoitukseni osoite:

 https://uuuusi.blogspot.com/2022/09/terroristinanatomia-terroristinnimi-on.html

 


 
Maidan 2014

Ukrainan terroriteot alkoivat jo vallankaappauksen yhteydessä vuonna 2014 Maidanilla. Valta kaapattiin uhkaamalla murhata silloinen  presidentti Viktor Janukovyts. Maidanilla pidettiin mielenosoituksia jotka uhkasivat laantua. Tällöin kutsuttiin apuun joukko terroristeja jotka palkattiin ampumaan suoraan mielenosoittajiin kohdetta valitsematta läheisen hotellin yläkerroksesta. Poliiseilla ei ollut aseita ja heiltä oli aseiden käyttö kielletty. Tässä terroriteossa kuoli Maidanilla yli 100 ihmistä. Tämä kiihdytti mielenosoittajia niin paljon, että vallankaappaus onnistui. Ampujat ja ampumisen järjestäjät tunnetaan mutta heitä ei koskaan ole asetettu vastuuseen teostaan.


Odessa 2014

Seuraava terroriteko oli Odessan kaupungissa, jossa terroristit polttivat elävältä 48 ihmistä. Tämä tapahtui toukokuun 2. päivänä 2014. Kaupungissa oli mielenosoitus uutta hallitusta vastaan, jolloin sinne koottiin suuri joukko natsimielisiä terroristeja, jotka käyttivät väkivaltaa mielenosoittajia kohtaan. Nämä pakenivat Ammattiliittojen taloon jolloin terroristit sytyttivät talon palamaan ja estivät ihmisiä pakenemasta talosta. Palon raivotessa fasistit piirittivät rakennuksen etu- ja takaosan ja estivät paon. Monet uhrit hyppäsivät ikkunoista kuoliaaksi. Ne jotka selvisivät hypystä hakattiin kuoliaaksi. Joitakin kidutettiin kuoleman partaalle asti. Kaikki tapahtumaan osallistuneet tekijät tunnetaan, mutta ketään ei ole rangaistu.


Donetskin kansantasavallan johtaja Denis Pusilin yritettiin murhata räjäyttämällä12.6.2014

 

Donetskin kansantasavallan johtaja Aleksandr Zahartshenko kuoli pommi-iskussa 2018.

Kuuluisimpia räjäytyksiä ovat esimerkiksi valtioiden päämiesten murhat tai murhayritykset. Donetskin kansantasavallan johtaja Aleksandr Zahartshenko sai surmansa kun ukrainalaiset terroristit räjäyttivät 31. elokuuta 2018 Donetskissa sijainneen kahvilan, jossa Zahartshenko oli syömässä. Toinen räjäytysmurha jäi onneksi vain yritykseksi. Donetskin kansantasavallan johtaja Denis Pusilin yritettiin räjäyttää autossa 12.6.2014, mutta onneksi hän ei ollut juuri silloin paikalla. Sen sijaan neljä hänen henkivartijaansa haavoittui räjähdyksessä.  

 

Luhanskin kansantasavallan päällikkö Igor Plotnitskij yritettiin murhata räjäyttämällä 2014

 

Toimittaja Pavel Sheremetin murha 20.7.2016

Luhanskin kansantasavallan päämies Igor Plotnitskij yritettiin murhata räjäyttämällä pommi hänen autonsa vieressä Luganskin kaupungissa. Pommi oli kooltaan 10 - 15 kiloa ja murskasi auton täydellisesti. Plotinskij ja kaikki autossa olijat joutuivat sairaalaan, mutta onneksi kukaan ei kuollut. Mutta kuuluisan toimittajan Pavel Sheremetin murhan 20.7.2016 räjäyttämällä hänen autonsa muistavat monet. Hän oli toimittajana "Vesti" (uutiset) radioasemalla. Pommi oli asetettu suoraan hänen istuimensa alle. Pavel oli toimittajana varsin suorasukainen. Hän koki kohtalonsa arvostellessaan Ukrainan viranomaisia ja hallintoa joten he tappoivat hänet. Ketään ei ole rangaistu teosta.

 
Toimittaja Oles Buzina murhattiin kotiovelleen 16.4.2015

Pavel Sheremet ei ollut ensimmäinen toimittaja, joka murhattiin Ukrainassa. Ukrainassa oli jo aikaisemmin tehty paljon poliittisia murhia. Kiovassa 16.4.2015 ammuttiin kotiovelleen kuuluisa venäjämielinen toimittaja Oles Buzina. Jo edellisenä päivänä ammuttiin samalla tavalla kotiovelleen venäjämielinen poliitikko Oleh Kalashnikov. Sittemmin tapettiin venäjämielinen toimittaja Sergei Suhobok. Venäjämielinen naistoimittaja pahoinpideltiin kuoliaaksi. Kymmeniä entisen presidentin Viktor Janukovytsin kannattajia on murhattu tai kuollut salaperäisillä tavoilla. Tällaisia ovat mm. entinen kuvernööri Olaksander Peklushenko, kansanedustaja Stanislav Melnyk, varapuheenjohtaja Michailo Chcetov, pormestari Sergii Valter, aluejohtaja Oleksei Kolesnyk  ja apulaispoliisipäällikkö Oleksandr Bordyuh. Tai sitten heitä on vain "kadonnut" salaperäisillä tavoilla. Yhtäkään tapausta ei ole tutkittu eikä ketään ole asetettu näistä murhista syytteisiin. Ainoastaan terroristivaltiot tappavat toisinajattelijoitaan.

Sama meno jatkuu yhä. Myös Venäjälle on lähetetty lukuisia terroristeja joita on saatu kiinni. Krimiltä otettiin kiinni Ukrainasta lähetettyjä terroristeja joiden kohteina olivat Mustan meren laivasto ja muut "elintärkeät kohteet". Ryhmä kuului Ukrainan salaiseen poliisiin ja heidän nimensä ovat Aleksander Dubko, Dmitri Schtiblikov ja Aleksei Besrabatov. Tämä oli jo neljäs ukrainalainen terroristiryhmä, joka oli lyhyen ajan sisällä otettu Krimillä kiinni. Näillä oli laaja valikoima erilaisia räjähteitä ja aseita mukanaan. Aikaisemmin Donetskissa oli otettu kiinni ryhmä nuoria koulupoikia, jotka olivat suorittaneet alueella räjäytyksiä. Kuulusteluissa paljastui, että he olivat saaneet koulutuksensa Ukrainassa ja tehtäväkseen räjäytellä erilaisia tärkeitä kohteita. Koulutukseen kuului räjähdysaineiden käsitteleminen, niiden asettaminen ja räjäytyksen suorittaminen. Samalla paljastui myös muita vastaavia ryhmiä, jotka otettiin heti kiinni. Sama meno jatkuu.  Myös Turkin kautta tulee Eurooppaan kaasua. Sieltä saatiin 27.9.2022  kiinni ukrainalainen terroristi, joka yritti räjäyttää tämän Venäjältä Turkkiin kulkevan kaksoisputken.


Ukrainan asevoimien nykyinen ylipäällikkö Valerii Zaluzhnyi

Kun suurentaa kuvaa näkyy hänen ranteessaan natsisymboli hakaristi.

Mutta pahin terrorismin muoto minusta on se, että nostaa sisällissodan omaa kansaansa vastaan. Ukrainassa ryhdyttiin vainoamaan venäjänkielistä väestönosaa heti vallankaappauksen jälkeen 2014. Odessassa näkyi hyvin yksi sen ilmenemismuoto kun poltettiin elävältä 48 ihmistä. Yli 40 prosenttia Ukrainan kansasta puhui kotikielenään venäjää. Vähitellen tämä kiellettiin ja kaikkinainen kanssakäyminen ja toiminta Venäjän kanssa muutettiin laittomaksi. Natsismi muuttui tärkeimmäksi kulttuuritekijäksi. Juuri tämä johti Krimin liittymiseen Venäjään. Itä-Ukrainassa enemmistö kansasta puhui venäjää ja heidän kulttuuritaustansa oli lähellä Venäjää. Heitä vastaan nostettiin sota 2014 ja toisen kerran 2015. Molemmat sodat Ukraina hävisi Itä-Ukrainalle, mutta se johti siihen, että Itä-Ukraina halusi itsenäistyä tai liittyä Venäjään ja päästä Ukrainasta eroon. Tätä ei Ukrainassa hyväksytty vaan haluttiin tyystin tuhota koko Itä-Ukraina. Taustalla oli voimakkaat ulkomaiset tekijät, joihin palaan toisella kertaa. Mutta kaikki tämä johti Venäjän operaatioon, josta sanotaan, että ensimmäinen osa on toteutunut silloin kun neljä Ukrainan osavaltiota on liittynyt Venäjään oman tahtonsa mukaisesti. Viimeaikaisista tapahtumista on vedetty päätelmä, että on alkanut toinen osa operaatiosta. Tästä en osaa olla varma, mutta Donetskiin ovat juuri saapuneet ensimmäiset uudet reserviläiset. Tämä tullee vaikuttamaan suuresti tulevaisuuteen. 

Uudet venäläiset reservit saapuvat Donetskiin.

 

Laitokset, joihin Venäjä teki iskut yöllä 10.10.2022

Palatakseni tähän Krimin sillan räjäytysyritykseen. Oli ilman muuta selvää, että Venäjän oli vastattava voimakkaasti tähän terroritekoon. Silta on elintärkeä Krimille. Venäjän puolustusvoimat päättivät osoittaa, antaa signaali Ukrainalle, että terroriteko ei ollut hyväksyttävissä ja jatkossa tällaista ei kannattaisi yrittää. Presidentti Putin hyväksyi puolustusvoimien päätöksen. Yöllä 10.10.2022 Venäjä teki raketti-iskuja energialaitoksia, sotilaallisia yhteystietoja välittäviä laitoksia ja tuotantolaitoksia vastaan. Tämä oli vastaus tälle terroriteolle ja jos jotain tulee tapahtumaan lisäseuraukset tulevat kasvamaan. Lännessä ei ollenkaan oteta huomioon, että ohjusiskuja ei olisi tapahtunut jos Krimin siltaa vastaan ei olisi tehty terrori-iskua. On asennevamma kun hyväksytään terroriteko siltaa vastaan. Tämä on lännen politiikkaa. Amerikkalaiset eivät kehuneet sillan räjäyttämistä, mutta eivät myöskään tuominneet sitä. Ukrainalaiset eivät kadu terrori-iskuaan vaan ylpeilevät sillä. He kehuvat, että se oli salaisen poliisin SBU:n loistavaa työtä. Toisaalta ukrainalaiset ovat aloittaneet massapaon Ukrainasta.

 

Kiovalaiset suojautuivat metroon.

Venäläisten isku oli tarkoitettu infrastruktuuriin, ei ihmisiin. On selvää, että myös siviiliuhreilta ei voi välttyä, mutta osa siviiliuhreista oli Ukrainan omien ilmatorjuntaohjusten aiheuttamia, jotka eivät olleet osuneet kohteisiin vaan putosivat hallitsemattomasti alas. Näistä on olemassa paljon videomateriaalia. Presidentti Zelenskyi tekee kaikkensa, jotta Yhdysvallat törmäisi suoraan Venäjään. Eskalaatio Naton ja Venäjän välillä kasvaa. USA on tietenkin Ukrainan puolella, jota se käyttää hyväkseen - siis Ukrainaa, mutta maailmansotaan he eivät lähde Ukrainan takia. Ainakin näin Biden on ilmoittanut. Yhdysvallat ei halua suoraa konfliktia Venäjän kanssa eikä siksi lähetä joukkojaan Ukrainaan. Ukraina on Yhdysvaltojen väline Venäjää vastaan. Yhdysvaltain suurlähetystö Kiovassa on kehottanut kaikkia amerikkalaisia poistumaan maasta. Mutta rauha Ukrainassa saadaan aikaan vain Venäjän ja Yhdysvaltojen välisten neuvottelujen kautta. Tämä on tärkeä huomata!

 

  
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!