maanantai 5. syyskuuta 2022

 

TERRORISTIN ANATOMIA

Terroristin nimi on Natalia Pavlovna Vovk. Hän räjäytti 20.8.2022 yöllä noin klo 21.45 auton, jolla ajoi kuuluisa venäläinen journalisti Darja Dugina. Darja Dugina kuoli räjäytyksessä. Darja oli 29 -vuotias. Murha tapahtui lähellä Bolshie Vyazymon kylää Odintsovskissa Moskovan alueella. Hän oli tulossa jokavuotiselta perinteiseltä runofestivaaleilta "Tradition festivaaleilta"  Zakharovon kartanolta lähellä Moskovaa.  Hänen autoonsa oli asetettu noin 400 grammaa (toisten tietojen mukaan 800) TNT:tä vastaava räjähde. Auto räjäytettiin etänä puhelinsoitolla. Natalia Vovk kuuluu Ukrainalaisen salaisen palvelun osastoon, jonka tehtävänä on suorittaa terroritekoja siellä missä se katsotaan Ukrainan salaisen palvelun mielestä tarpeelliseksi. Ukraina on liittynyt yhdeksi terroristivaltioksi jo aikaa sitten.


Darja Aleksandrovna Dugina, joka käyttää myös nimeä Darja Platonova valmistui Moskovan yliopistosta filosofian historiasta, erikoistuen uusplatonismiin. Hänestä tuli kuuluisa venäläinen toimittaja ja myös poliittinen aktivisti. Hän oli kansallismielinen ja tuki muun muassa Venäjän sotatoimia Ukrainassa. Hän oli lännen pakotelistalla. Hän teki juttuja Syyriasta ja myös paljon Ukrainasta ja sotimisesta siellä. Hän kuvasi paljon ja perusteellisesti ja mm. Mariupolin valloituksen. Hänen isänsä on kuuluisa poliitikko Aleksandr Dugin. Aleksandr Duginin vaikutus Venäjän hallitukseen ja presidentti Vladimir Putiniin on kiistanalainen. Hänellä ei ole virallisia siteitä Kremliin. Duginin vaikutusvaltaa on suuresti liioiteltu viimeaikoina. Hänellä ei ollut mitään yhteyksiä Vladimir Putiniin vaikka näin on yritetty meillä lännessä jatkuvasti väittää.

Darja Dukina kuvasi mm. Mariupolin valloituksen
 
Darja Duginan isä Aleksandr Dugin
 
Darja Duginin äiti Natalija Melentjeva
 
Darja isänsä Aleksandrin kanssa

Mutta palataan itse terroristiin Natalia Pavlovna Vovkiin. Hän 43 -vuotias nenäleikkauksen tehnyt botoksihuulinen nainen. Hän on syntynyt Mariupolissa 16. toukokuuta 1979 silloin kun se oli vielä osa Neuvostoliittoa. Nuorena hän haaveili tulevansa laulajattareksi, mutta siinä hän ei onnistunut. Sitten hän työskenteli tehtaalla. Vuodesta 2005 lähtien hän on harjoittanut yritystoimintaa johon kuului autojen huoltoa ja korjausta. Hän on ollut naimisissa Andreij Sergejevitsh Vovkin kanssa josta hän on eronnut. Tästä aviioliitosta hänellä on kaksi lasta, poika ja tytär. Vuonna 2000 syntyi poika Danil Shaban ja vuonna 2010 syntyi tytär Sofia Shaban. Viimeisinä vuosina pari ei asunut enää yhdessä. Lisäksi hänellä on kaksi muuta lasta, joista en anna tarkempaa mainintaa. Natalialla on nuorempi veli Danil Shaban, jonka kanssa hän oli hyvin läheinen. Natalia käyttää myös nimeä Shaban, joskus Natalia Vovk-Shaban. Natalialla on YouTubessa sivusto, jota hän ei ole käyttänyt enää vuosiin:  https://www.youtube.com/channel/UChFLTJ1aEGnWbLTdqtY6idg
 
Natalia ja hänen miehensä Andreij Vovk
 
Koolla perhe Andreij, Natalia, heidän lapsensa ja Natalian isä Pavlov.
 

Vuonna 2020 Vovk liittyi ukrainalaiseen sotilaspalveluksen yksikköön 3057, joka organisoitiin uudelleen Ukrainan kansalliskaartiin 12. prikaatiin, johon kuului erillinen erikoisjoukkojen yksikkö "Azov". Azov sotilasyksikkö on natsimielinen, kuten monet ehkä tietävät he vihaavat venäläisiä yli kaiken. Tätä kautta hän liittyi Ukrainan salaiseen palveluun USB:n salaiseen yksikköön. Kaikki sukulaiset, jotka yhä asuvat Mariupolissa vakuuttavat, että Vovk oli sotilashenkilö. Kesällä  23.heinäkuuta 2022 Vovk lähti 12-vuotiaan tyttärensä kanssa autollaan vuoden 2018  Mini Cooperilla Venäjälle valmistelemaan Darja Duginan murhaa. Tytär oli todennäköisesti mukana hämäämässä Venäjän viranomaisia todellisista aikeista.

Natalia Vovkin sotilaskortti

  Vovkin Venäjälle saapumisreitti.
 
Vovk ei toiminut yksin. Ukrainalainen naissotilas, joka käytti nimeä Julia Zaiko vuokrasi asunnon naapurista samassa kerrostalossa Moskovassa jossa Darjakin asui ja alkoi kerätä tietoja hänestä. Näin kerrotaan, mutta tieto ei ole varma, koska hän ehkä vain käytti väärennettyä nimeä. Tultuaan Moskovaan Vovk tyttärineen pääsi kuitenkin tähän asuntoon, josta hän hyvin pystyi seuraamaan Darjan elämää. Monet naapurit muistavat hänet ja todistavat asian.  
 
Talo, jossa Darja Dugina ja Natalia Vovk asuivat.
 
Talon valvontakameran kuva. Kuvia ja videoita Vovkista on runsaasti
 

Toinen apulainen oli Ukrainan kansalainen Bogdan Zyganenko, mies, joka todennäköisesti auttoi järjestämään räjähdyspanoksen Darjan autoon. Zyganenko oli ukrainalaisen "sabotaasi- ja terroristiryhmän" jäsen, joka oli mukana  murhan järjestämisessä. Hän toimitti väärennettyjä rekisterikilpiä ja asiakirjoja sekä rakensi pommin yhdessä Vovkin kanssa. Vovkin Mini Cooperista on ainakin kolme valokuvaa, joissa on eri rekisterikilvet. Moskovan neloskehällä 2. elokuuta autossa on Donetskin kansantasavallan rekisterikilvet E982XH, Moskovan länsipuolella 8. elokuuta Kazakstanin kilvet 172AJD02  ja Viron rajalla murhan jälkeen 21.elokuuta ukrainalaiset rekisterikilvet  AH7771IP.  Ennen murhaa Vovkista on runsaasti videokuvaa 20. elokuuta parkkipaikalta, jolla Darja Dugina piti autoaan Tradition runofestivaalien aikana.

 
Bogdan Zyganenko

Auto eri rekisterikilvissä


Murhan jälkeen Vovk ajoi Mini Cooperillaan tyttärensä kanssa Viron rajalle, jossa siirtyi Narvan kaupunkiin. Hän oli värjännyt hiuksensa blondista ruskeaksi tunnistamisen välttämiseksi.  Tästä alkaa varmojen tietojen katoaminen. Venäjä pyysi Viroa luovuttamaan terroristin rangaistavaksi, mutta Viro ei vastannut pyyntöön. Venäjän viranomaiset asettivat Vovkin kansainväliselle etsintäkuulutuslistalle, mutta yksikään länsivaltio ei ole luovuttanut terroristia. Myöhemmin ilmestyi tieto, että nainen meni Virosta Itävaltaan. Pian ilmestyi ukrainalaisen nettisivuston myynti-ilmoituksesta sama harmaa vuoden 2018 Mini Cooper, jota Vovk  oli käyttänyt terroritekoaan tehdessään. Siinä oli sama ukrainalainen rekisterinumero, joka oli ollut Vovkin autossa. Danil Shaban Vovkin veli oli auton myyjänä, mutta käytti väärennettyä nimeä. Ilmoitus katosi kuitenkin pian julkitulon jälkeen. Hän ei kommentoinut saatiinko auto myytyä. Vovk on ilmoitettu myös olleen Liettuassa. 
 
Pakoreitti yöllä 20 - 21 elokuuta 2022.
 
Auton myynti-ilmoitus netissä. Huom. rekisterinumero sama!

Auton myyjä Danil Shaban
 

Tästä alkoi länsimaiden kampanja Venäjän ilmoittaman terroristin kiinnisaamisen välttämiseksi. Viron viranomaisten mukaan Venäjäntiedustelupalvelun FSB:n väite on mielikuvituksen tuotetta ja sen taustalla on kostonhimo virolaisia kohtaan. Viro kieltää väitteesn, että Darja Duginan murhaaja on paennut Viroon. Viron ulkopoliittisen instituutin tutkijan Kalev Stoiceskun mielestä virallisen Viron ei pitäisi reagoida tapaukseen millään tavalla. Hänen mielipiteensä mukaan  Viron vetäminen murhaan mukaan on taas vain yksi provokaatio jolla yritetään mustamaalata Viron mainetta kansainvälisesti

 Mutta varsinkin Ukrainassa asiaa vastaan on ryhdytty tositoimiin. Siellä väitetään, että Vovkin henkilöllisyystodistus Vovkin liittymisestä sotilasyksikköön 3057 on väärennös. Lisäksi he väittävät, että Vovk nimistä henkilö ei koskaan palvellut sotilasyksikkö Azovissa. Vuoden 2014 jälkeen Ukraina on tehnyt valtavan määrän terrori-iskuja toisinajattelijoita vastaan. Toimittajia, politiikkoja ja julkisia henkilöitä, jotka eivät ole hyväksyneet Ukrainan nykyistä politiikkaa on räjäytetty, ammuttu tai muuten murhattu lukuisa määrä. Usein syylliset tunnetaan, mutta yhtään heistä ei olla asetettu oikeuden eteen. Viimeksi Krimillä tuhottiin lentokoneita ja räjäytettiin ammusvarasto. Nyt Venäjä on vanginnut suuren määrän  mm. Krimillä ukrainalaisia terroristeja ennen kuin he ovat ehtineet tehdä terroritekoaan.

 
Terroristin anatomia.

Paitsi eri maiden uutislähetyksiä olen nähnyt tapauksesta tehtyjä lukemattomia videoita. Hänestä on olemassa myös Anatolij Sharinin video, jossa läheisessä tekemisessä olleet ihmiset kertovat Nataliasta. Videossa on englannin kielinen tekstitys:

 
 

On aivan selvää, että meillä lännessä ei välitetä näistä terrori-iskuista. On esitetty erilaisia mielipuolisia väitteitä tästä iskusta. Hyvin yleinen väite on, että Venäjä itse suoritti tuon terroriteon. On herätetty käsite, että teko on kokonaan Venäjän FSB;n suorittama. On jopa esitetty naurettava väite, että isku takana on Darjan isä Aleksandr. Varmasti keksitään vielä kymmeniä muitakin teorioita. Toisaalta täällä lännessä tuntuu kuin terroriteot Ukrainan tekeminä hyväksyttäisiin jonkinlaisina sotilasoperaatioina. Mutta sotiminen on aivan eri asia kuin terrori-iskun suorittaminen. Jos sellainen tapahtuu meillä täällä lännessä on se kauhea rikos. Jos se tapahtuu Venäjällä se on  sen oma syy. Tätä sietäisi pohtia enemmän. Ainakaan sen ei pitäisi kuulua niin sanottuun "länsimaiseen demokratiaan". Darja Dugina haudattiin 22.8.2022.

  

 Дарья Дугина




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!