sunnuntai 18. syyskuuta 2022

 

AURINKO NOUSEE IDÄSTÄ


Kuva on videolta: https://www.youtube.com/watch?v=p8iL27Eo-5M

Video on ukrainalainen. Kannattaa aluksi katsoa tämä video. Vaikka kieltä ei ymmärtäisikään äänenpainoista selviää paljon. Videon teksti:

83 "kolmenkymmenen" taistelijaa palasi ATO:sta: "meidät lähetettiin varmaan kuolemaan"

3 279 688 katselukertaa 19.8.2014 83 taistelijaa 30. OMBR:stä palasi Novohrad-Volynskyiin kysymään johdolta, miksi heidät "lähetettiin varmaan kuolemaan". "Eversti Nesterenko on sellainen - hän hylkäsi meidät kokonaan", sanoi yksi 30. prikaatin sotilaista. Armeijan mukaan kaikki organisoivat päästäkseen pois pommituksesta. Pojat sanovat, että heitä uhkaa karkotus, mutta upseerit kiistävät tämän: "Tällä hetkellä ei ole kysymys heidän syyttämisestä", sanoi apulaisesikuntapäällikkö eversti Mikhalchuk. Varusmiesten sukulaiset alkoivat syyttää häntä 30. prikaatin sotilaiden kuolemasta, johon eversti vastasi: "Ainoa vikani on, että tulin luoksesi." Kun mielenosoittaneet sotilaat yrittivät saada lippuihinsa leimaa, että he osallistuivat ATO:n taisteluoperaatioihin, jotkut valokuvakortilla varustetut naiset yrittivät kerätä ainakin joitakin tietoja aviomiehistään, joiden uskotaan kadonneen, vaikka sotilaiden luo tuli Zhytomyrin sotilassyyttäjä Valeri Kryvonos, joka sanoi, ettei hän voinut syyttää ketään summittaisesti tilanteessa ja neuvoi poikia kirjoittamaan vielä kerran selittäviä muistiinpanoja paikalliselle johdolle, joten että päämajassa ei syntyisi tarpeettomia kysymyksiä, miksi he eivät ole ATO-vyöhykkeellä. / Nikita Mekenzin. (Teksti on videon oheisteksti).

Todellisuudessa heidät lähetettiin kuolemaan!

 

Tässä on ollut vähän aikaa, etten ole ehtinyt kirjoittamaan. Se johtuu yksinkertaisesti syystä, ettei minulla ole ollut aikaa. Mutta jatketaan. Ukrainassa on tapahtunut tällä välin aika paljon. Venäjä Yllätettiin hyökkäämällä Harkovin suunnalla. Venäjä odotti hyökkäyksen tapahtuvan etelässä Hersonin suunnalla. Kysymyksessä oli onnistunut harhautus. Näin ollen Venäjä joutui perääntymään. Onneksi Venäjä ehti tehdä sen hyvässä järjestyksessä. Tosin Tsetsenian Ramzan Kadirov lupasi, että kaikki kylät ja kaupungit, jotka Ukraina valtasi palautetaan kyllä takaisin Donbassille. Voitto johtui yllätyksestä, lännen koulutuksesta ja paikallisesta ylivoimasta sekä lännen aseellisesta, taloudellisesta avusta ja reserveistä, jotka Ukraina pani asialle. Nyt Ukrainalla ei ole muita reservejä. Hersonin alueella ukrainalaiset menettivät ainakin 3 500 miestä kuolleina (joidenkin tietojen mukaan 8 000 ). Joukossa on myös suuri määrä ulkomaalaisia vapaaehtoisia. Haavoittuneille ukrainalaisille ei riitä enää sairastiloja Ukrainassa vaan heitä siirretään jo jopa Puolaan. Yleisesti ukrainalaiset käyttävät narkoottisia aineita kun lähtevät taisteluun. Zelenskyi määräsi jälleen uuden mobilisaation.

 

Kaikki miehet 18 - 60 vuoteeen on pakko astua armeijaan. Tämä on aiheuttanut paljon pakoa Ukrainasta. On ehdotettu, että myös naisten on osallistuttava tähän paitsi niiden joilla on lapsia.  Toisaalta oligarkkien ja muiden rikkaiden lasten ei ole tarvinnut osallistua liikekannallepanoon. Ulkomaanapu on ollut huomattavaa Yhdysvalloista ja Euroopasta. Paitsi aseapua myös vapaaehtoisia eri puolilta on liittynyt taisteluun. Äskettäin tuli tieto, että ruotsalaisesta 22 hengen ryhmästä vain kolme on selvinnyt hengissä. Myös aikaisemmin tuli tieto, että suomalaisista 19 hengen ryhmästä oli menettänyt henkensä 12 tai 13 henkeä. jne. Itse asiassa tämä hyökkäys oli kuin Venäjän ja Naton välinen taistelu. Huomattava  on se, että Venäjällä ei ole suoritettu mitään liikekannallepanoa vaan se elää rauhan tilassa. Sotaan osallistuvat vain vapaaehtoiset. Mukana ovat myös liittolaiset vapaaehtoiset, joista mainittakoon esimerkiksi suomalaisten 9 hengen ryhmä. Venäjällä ei ole yleistä liikekannallepanoa tämän eskalaation takia, mutta tapahtumat johtivat siihen, että valtava määrä vapaaehtoisia ilmoittautui sotimaan Venäjän ja Donbassin puolesta. Heitä ryhdyttiin kouluttamaan. 

Zaporizzan ydinvoimalaitos on pysynyt Venäjän hallussa. Tosin Ukraina on pommittanut laitosta niin, että yksikään sen kuudesta yksiköstä ei ole enää toiminnassa. Se ei tuota nyt virtaa. Ukrainan sähkö voidaan helposti tuhota ei vain väliaikaisesti vaan kokonaan ja täydellisesti. Tämä tarkoitta käytännössä teollisuuden pysähtymistä. Polttoainetta joudutaan raahaamaan Euroopasta, joka itsekin kärsii energian puutteesta. Tämä on hyvin muistettavissa Jugoslaviasta kun Yhdysvallat pommitti energian ja teollisuuden matalaksi ja lamautti Jugoslavian. Kaikki sähkövoimalaitokset ja ydinvoimalaitokset Ukrainassa on rakennettu Neuvostoaikana. Uuden rakentaminen ukrainalaisille on hyvin vaikea tehtävä. Itsenäisyytensä aikana se ei ole rakentanut yhtään voimalaitosta. Venäjä tuhosi äskettäin yhden voimalaitoksen epähuomiossa ja yli 40 kaupunkia Ukrainassa menetti sähkön kokonaan.

 


Alkujaan oli kyse Yhdysvaltojen Venäjän nousun estäminen yhdeksi maailman vaikutusvaltaisemmaksi valtioksi, ja tässä on se ydin, josta on kyse. Yhdysvallat ei halua, että Venäjä ja Kiina nousevat maailman kartalle. Se laski, että Venäjä on helpompi alistaa ensiksi ennen Kiinaa, mutta Yhdysvallat on auttamattomasti jo myöhässä. Tässä se yrittää käyttää Ukrainaa ja Eurooppaa hyväkseen. Kaikki tapahtumat Ukrainassa suunnitellaan Yhdysvalloissa Pentagonissa. Ukrainalaisista tehdään orjia. Pentagonissa on tapana, että jos operaatio epäonnistuu siitä syytetään Zelenskyä, mutta jos operaatio onnistuu kunnia otetaan itselle. Yhdysvallat tietää varsin hyvin, että Ukrainassa eivät ole Venäjän kaikki voimat, vaan mitätön osa. Venäjällä puhutaan varsin yleisesti, että Venäjä ei ole vielä edes aloittanut tätä operaatiota. Eurooppa puhuu sodasta Venäjää vastaan. Venäjä ei puhu sodasta Eurooppaa vastaan. Viro, Latvia, Liettua, Puola, Britannia ja Yhdysvallat ovat ainoat valtiot, jotka ovat valmiit taistelemaan viimeiseen ukrainalaiseen asti. Muut eivät. Esimerkiksi Ranska ja Saksa eivät missään nimessä menisi tähän.

Reutersin mukaan USA suunnittelee sanktioita myös Kiinalle

 

Kriisistä kärsii ennen kaikkea Euroopan teollisuus. Tästä voi tulla teollisuudelle taantuma. Tarkoitus oli murskajata Venäjä taloudellisesti, mutta siitä ei tullut mitään. Paradoksi on se, että länsi asettaa Venäjälle sanktioita, mutta itse niistä kärsii. Euroopan ja maailman taloudellinen katastrofi johtuu sanktioista, jotka Eurooppa ja Yhdysvallat on asettanut Venäjälle. Katastrofi lähestyy heitä. Selkeästi on yritys tuhota Venäjä. Tämä tapahtuu sotarintamalla ja sanktiorintamalla. Mutta tämä ei tule onnistumaan. Vallitsee ainakin taloussota. Venäjällä oli ennätyssuuri sato tänä vuonna lähes kaikilla maatalouden aloilla. Käytännössä sota ei näy venäjällä ollenkaan esimerkiksi taloudessa

 

The SUN lehti vertaa hintojen kehittymistä Britanniassa ja Venäjällä

Bloombergin näkemys Euroopan energiakriisistä.

 

Yhdysvallat käyttää tätä nykyistä tilannetta Ukrainassa hyväkseen. Se myy aseita vasalleilleen hyvään hintaan. Eurooppa on hysterian vallassa ja ostaa aseita välittämättä kustannuksista. Samalla Yhdysvallat myy myös energiaa Eurooppaan neljä kertaa kalliimmalla, kuin sitä saisi esimerkiksi Venäjältä. Mutta hinnasta ei välitetä kunhan ei osteta vain Venäjältä. Silti energia ei todennäköisesti tule riittämään talveksi. Tämä aiheuttaa Eurooppaan taantumaa, joka näkyy ennen kaikkea sen asukkaille eli tavallisille ihmisille. Tähän samaan ansaan Suomikin on mennyt. Hävittäjille, laivastolle ja armeijalle sekä loputtomiin taisteluharjoituksiin riittää rahaa, mutta esimerkiksi vanhusten hoitoon ei riitä rahaa.

60 % amerikkalaisista ei halua kumpaakaan presidentiksi, ei Bidenia eikä Trumpia. He eivät näe minkäänlaista tulevaisuutta Amerikalle. Tästä voi syntyä poliittinen kriisi. Tällä hetkellä 51 % amerikkalaisista katsoo, että Yhdysvaltoihin syttyy sisällissota ennemmin tai myöhemmin. Yhdysvallat on niin paljon jakautunut maa sekä poliittisesti että taloudellisesti. Taantumat voimistavat erimielisyyksiä. Asevarustautuminen on kansalaisten keskuudessa huomattavaa. Lisäksi Euroopassa epäillään, että jos Trumpista tulee Yhdysvaltojen presidentti jää Eurooppa ilman Yhdysvaltojen apua. Saksan liittokansleri Olaf Scolz ilmoitti, että silloin Saksa suojelee Eurooppaa.


The Hill lehden näkemys nykyisestä tilasta

 


 

Musta päivä 12.9.2022 Yhdysvaltain pörssissä. Kaikki miinuksella!


FOX NEWS ilmoittaa inflaation korkean tason

 

The Guardian lehti ilmoittaa, että sisällissota on tulossa.


Vladivostokissa pidettiin 5 - 8.9.2022 "Itäinen ekonominen foorumi". Foorumiin osallistui yli 70 valtiota pääasiassa idästä. Suurimmat delegaatiot tulivat Kiinasta, Intiasta, Mongoliasta, Myanmarista, Vietnamista. Presidentti Vladimir Putin osallistui myös foorumiin. Intia ilmoitti avaavansa toisen konsulaatin Vladivostokiin. On selvää, että nykyisessä tilanteessa itäinen suunta tulee yhä tärkeämmäksi Venäjälle. Vielä muutamia vuosia sitten Eurooppa oli tärkein kaupallinen kumppani Venäjälle. Ei ole enää. Nyt se on käytännöllisesti katsoen suljettu.  Itäinen suunta on avoin ja maantieteellisesti Venäjä kuuluu huomattavalta osaltaan itään. On ihan viisasta lähteä kehittämään tätä suuntaa varsinkin kun maailman eräät huomattavat taloudet kuten Kiina ja Intia sijaitsevat lähinnä idässä.

Vladimir Putin mainitsi puheessaan mm. Ukrainan konfliktista - Mitään emme menettäneet, mitään emme menetä. Tärkeintä on itsenäisyytemme (suvereenisuutemme) vahvistuminen. Maailmassa tapahtuu polarisaatioita. Se on ainoastaan hyödyllistä. Me emme aloittaneet sotaa vaan yritämme lopettaa sen. Sota Ukrainassa alkoi vuonna 2014 vallankaappauksen kautta. Alkoi sisällissota omaa kansaa vastaan. Venäjä yritti ratkaista asian rauhan kautta (esimerkiksi Minskin sopimukset I ja II, (oma huomautukseni)). Kun siitä ei tullut mitään teimme samoin kuin meidän vastustajamme. Kaikki meidän ponnistuksemme kohdistuvat niiden ihmisten hyvinvointiin, jotka asuvat Donbassissa. Se on meidän velvollisuutemme ja me täytämme sen loppuun saakka. Tämä vahvistaa meitä sisäisesti sekä kansainvälisessä toiminnassa.

Venäjä vahvistui ekonomisesti, poliittisesti ja moraalisesti. Venäjän kansa yhdistyi. Länsi laskee, että Venäjä toimii  virheiden kautta. Venäjä romahtaa taloudellisesti, rupla heikkenee. Mutta Venäjä on toiminut strategisesti oikein. Ylivoimainen enemmistö venäläisistä kannattaa tätä strategiaa. Vielä vähän aikaa sitten Euroopassa ajateltiin, että sanktiot vaikuttavat venäjään. Mutta nyt huomataan, että ne vaikuttavat enemmän Eurooppaan. Yhdysvallat hyötyy käyttämällä hyväkseen Euroopan taantumaa. Eurooppa kärsii nimen omaan sanktioista ei Ukrainan konfliktista. Eurooppalaiset johtajat sanovat kansalaisilleen, että teidän täytyy hiukan kärsiä, koska voitto on jo lähellä. Todellisuudessa kaikki on juurin päinvastoin. EU kärsii katastrofista, koska itä on ottanut käsiinsä heidän ekonomiansa, heidän teollisuutensa. He eivät pysty enää vaikuttamaan idän ekonomiaan. He tulevat itse kärsimään menetyksiä. Tämä koskee esimerkiksi hiiltä, kaasua , öljyä. Talvi tulee olemaan koettelemus."

Edelleen Putin sanoi  " - Jos Eurooppa ei noudata sovittuja ehtoja vaan asettavat kaikenlaisia sääntöjä, me lopetamme kaiken tuotannon sinne. He eivät ole enää siinä asemassa, että pystyvät asettamaan meille erilaisia ehtoja. Venäjä on maa, joka pystyy elämään täysin itsenäisesti. Erilaisten hintakattojen asettaminen ei toimi. Jos sopimuksia ei noudateta Venäjä yksinkertaisesti lopettaa toimittamisen. Venäjä ei halua enää euroja tai dollareita. Käypä valuutta on rupla. Tämä on käytännössä jo varsin hyvin huomattu.  Euro on menettänyt arvoaan ja samoin dollari. Ruplan arvo on kasvanut. Kiinan yuan on kasvattanut arvoaan ja on hyvin käypä valuutta." BRICS maiden - siis Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan tavoite on päästä irti dollarista ja käyttää kansallisia valuuttojaan kaupankäynneissään.


Aikoinaan esimerkiksi Ruotsilla, Ranskalla ja Englannilla oli omat koloniat (siirtomaat eli riistomaat). Yhdysvalloilla oli melkein koko maailma käsissään. Nyt he ovat kadottamassa sen. Tämän me näemme parhaillaan tapahtuvan. Tämä johtaa siihen, että tilanne Venäjällä muuttuu paljon selkeämmäksi. Nyt Venäjä tietää ketkä ovat sen vihollisia, ketkä vastustavat sitä, ketkä ovat sen ystäviä, ketkä ovat sen partnereita. Nyt asioista voi puhua suoraan niiden oikeilla nimillä. Tilanne ei ole siis vaikeutunut, tilanne on selkiytynyt ja alkaa olla hyvin kirkas. On valtioita, jotka eivät halua ottaa omaa kohtaloaan omiin käsiinsä. On maita, jotka haluavat yhä seurata Yhdysvaltoja. Tämä koskee ennen kaikkea Eurooppaa. Amerikkalaisilla ei ole todellisuudessa edes liittolaisia, on vain vasalleja tai vihollisia. Kiinan kansankongressin puhemies Li Zhanshu sanoi, että monipolaarinen maailma on ainoa mahdollisuus kehittää maailmaa.

Intian pääministeri Narendra Modi sanoi, että Intia avaa toisen lähetystön Vladivostokiin. Intia tarjoaa omaa koulutustaan ja tietojaan Venäjän Kaukoitään. Intia ostaa Venäjältä kaasua, öljyä ja hiiltä ja aikoo lisätä ostojaan. Intia haluaa, että Venäjä olisi voimakas, itsenäinen, kehittyvä valtio. Intia tietää, miten elää maailmassa, jossa venäjä on voimakas ja itsenäinen ja kehittyvä. Länsi ei tiedä miten elää maailmassa, jossa Venäjä on voimakas ja kehittyvä. Tämä on kieltämättä ongelma. Sanotaan, että Japani on "nousevan auringon maa". Mutta Venäjällä on maansa osia vielä idempänä kuin Japanilla ja näille aurinko nousee aikaisemmin kuin Japaniin. Näin ollen voidaan sano, että Venäjä on "Nousevan auringon maa".

 

Maailman suurin yhteistyöjärjestö Shanghain Yhteistyöjärjestö kokoontui tänä vuonna Samarkandissa Uzbekistanissa 15. - 16.9.2022. Järjestöön kuuluvat Venäjä, Kiina, Kazakstan, Kirgisia, Tadzikistan, Uzbekistan, Intia ja Pakistan. Mukana olivat myös Valko-Venäjä, Mongolia, Iran sekä yhteistyössä mukana olivat Azerbaidzan, Turkki ja Turkmenia. Armenia jäi tällä kertaa pois. Valko-Venäjä ja Iran liittyivät varsinaisiksi jäseniksi.  Jäseniksi kiinnostuneita kokouksessa mukana oli lisäksi Syyria, Egypti, Qatar, Saudi-Arabia, Bahrain, Kuwait, Arabiemiraatit, Kambodza, Myanmar, Nepal, Sri Lanka ja Malediivit. Järjestöön kuuluu neljä ydinasevaltiota joka on enemmän kuin Natolla. Maantieteellisesti ja väestöltään järjestö on maailman suurin.  

Keskusteltiin maailman tämänhetkisestä tilanteesta. Todettiin mm. että Ukrainan viljalaivat eivät mene sinne minne pitäisi vaan rikkaisiin valtioihin Eurooppaan. Venäjä on ilmoittanut kuljettavansa viljaa ILMAISEKSI Afrikkaan nälkäänäkeville maille. Heräsi ajatus yhteenliittymästä CIR eli Kiina, Intia ja Venäjä. Venäjän ja Kiinan välillä sovittiin yhteispartioinnista Kiinanmerellä ja Atlantin valtamerellä. Putin sanoi Venäjän tukevan yhden Kiinan politiikkaa ja tuomitsi Yhdysvaltojen provokaatiot Taiwaninsalmella. Venäjällä ja Kiinalla on säännöllisesti yhteisiä sotaharjoituksia.


Shanghain yhteistyöjärjestön väestömäärä verrattuna lännen liittoutumien väestömäärään järjestön mukaan.

 

Turkin Erdogan kertoi hauskan jutun.

 

Xi Jinping ja Vladimir Putin juovat maljan tulevaisuudelle.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!