sunnuntai 25. heinäkuuta 2021



NURIN KURIN


Ja sitten se toinen täysin nurinkurinen juttu, josta oli kauhukuva aivan edellisen juttumme alussa. Kuva ei ole Afganista vaan keskeltä Eurooppaa. Ukrainassa Slavjanskissa 5.7.2021 vietettiin eräänlaista muistojuhlaa Itä-Ukrainan taisteluissa kuolleiden muistolle. Paikalle oli visualisoitu  eräänlainen kömpelö asetelma, jossa oli kuvattu ikään kuin sodassa tapahtunut kohtaus. Pyrittiin kuvaamaan, miten venäläiset tappavat ukrainalaisia sotilaita. Esille oli laitettu aseita, sotatarvikkeita ja kaikkea muuta roinaa sekä muutama ruumis pääkalloineen. Ne oli yritetty asettaa niin, että näyttäisi miten raakoja ja julmia venäläiset ovat. Tosin väitettiin, että luurangot ja pääkallot olivat muovia. Tämä kaikki oli tarkoitus esitellä varsinkin nuorisolle. Lopuksi seurasi konsertti. Ikävä kyllä tapahtuma sai hyvin vähän katsojia. Yleisö yksinkertaisesti käveli koteihinsa.


Äskettäin suoritettiin mielenkiintoinen tutkimus. Yhdysvalloissa, Saksassa ja Venäjällä suoritettiin geneettinen tutkimus eräiden kansojen alkuperästä. Kyseessä olivat Venäjän kansa, Ukrainan kansa ja Valko-Venäjän kansa. Huomattiin, että he ovat täsmälleen samaa sukujuurta. Heitä ei voi erottaa keskenään ainakaan geneettisesti. Näin päätettiin, että heillä on täsmälleen sama alkuperä ja näin ollen he ovat samaa kansaa keskenään. Näinhän venäläiset ovat aina sanoneet. Tätähän jotkut ukrainalaiset eivät voi yhä edelleen hyväksyä. Vaikka on ilmiselvää, että esimerkiksi Ukrainan kieli on kehittynyt Venäjän kielestä. Tai ainakin se on samaa alkujuurta.

Paneutumatta sen syvemmin Ukrainan historiaan, koska siihen tarvittaisiin vähintäänkin kirja esitän ohessa kaksi karttaa, jotka osoittavat, että Ukrainan kansa on samaa kansaa Venäjän kanssa. Aluksi Venäjän keisarit lahjoittivat maata.  Kun suoritettiin maalahjoituksia myös alueen venäläiset asukkaat tulivat aina mukana. Asukkaita ei vaihdettu. Toki asukkaat sekoittuivat keskenään. Myöhemmin Neuvostoliiton aikana Ukraina oli rikkain osavaltio Neuvostoliitossa. Neuvostoliiton hajotessa 1991 Ukrainassa esitettiin ajatus, että olisi moraalisesti oikein palauttaa ne alueet Venäjälle, jotka Neuvostoliiton aikana Ukraina oli saanut lahjaksi vuoden 1922 jälkeen. Tätä esittää toinen kartta (violetti väri).



Venäläiset ovat aina pitäneet ukrainalaisia ja valkovenäläisiä yhtenä ja saman kansana heidän kanssaan. Venäläisillä ei ole mitään vihaa ukrainalaisia kohtaan. Usein sisällissotaa Itäukrainassa pidetään venäläisten aiheuttamana. Mutta sota alkoi siitä, että 2014 Maidanin kumouksen jälkeen Donetskin ja Luganskin asukkaat ilmoittivat, etteivät halua kuulua tämän uuden järjestelmän piiriin. Seurauksena silloinen presidentti Petro Poroshenko kokosi sotajoukon ja hyökkäsi alueelle. He hävisivät kuitenkin tämän sodan ja osa joukoista juoksi karkuun. Seurasi neuvonpito ja sopimus Minskissä. Vuonna 2015 Poroshenko yritti uudelleen, mutta joukot joutuivat piiritykseen Debaltsevassa ja olisi tuhottu ellei Minskissä olisi neuvoteltu jo toista rauhansopimusta. Mutta Ukraina ei ole koskaan noudattanut tätäkään sopimusta. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on kannattanut tätä sopimusta tavatessaan Venäjään presidentti Vladimir Putinin Genevessä 16.6.2021. Usein unohdetaan se, että Donetsk ja Lugansk eivät koskaan ole hyökänneet mihinkään vaan ovat ainoastaan ilmoittaneet, että eivät halua kuulua Kiovan muodostamaan järjestelmään. Kiova on sen sijaan hyökännyt jo kaksi kertaa Itä-Ukrainaan ja hävinnyt molemmat taistelut. Taistelut jatkuvat yhä alueella.

Ukraina on nykyään Euroopan köyhin valtio. Kansa on jakaantunut kahtia. Rikas oligarkkinen vähemmistö hallitsee tällä hetkellä Ukrainaa. Suurin osa kansasta puhuu ukrainaa, mutta lähes 30 % kansasta puhuu äidinkielenään venäjää. Suurin osa kansasta osaa venäjän kieltä, sillä ennen se oli pakollinen kieli kouluissa Ukrainassa. Silti venäjänkieli on nykyään Ukrainassa kielletty. Sitä ei saa käyttää julkisissa tilaisuuksissa tai virastoissa eikä sillä saa mitään opetusta kouluissa tai yliopistoissa. Se on kielletty kieli, mikä on hyvin absurdia monella tapaa. Nuoriso yritetään vieraannuttaa venäjän kielestä. Mitähän tapahtuisi, jos meillä Suomessa kiellettäisiin käyttämästä ruotsin kieltä, jota puhuu äidinkielenään vain noin 5 % väestöstä? Ukrainassa on vallalla hyvin voimakas natsimielisyys ja antisemitismi. Tämä perustuu väkivaltaan. Tätä hallinto käyttää selkeästi hyväkseen. Venäjämieliset pelkäävät joutuvansa väkivallan kohteiksi ja joutuvat siksi olemaan hiljaa. Väkivaltaisia natseja ei rangaista juuri ollenkaan väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Mm. toisen maailmansodan aikainen natsi Stepan Bandera on nostettu kansallissankariksi. Tähän sisältyy yksi koukero lisää. Nykyisen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin äidinkieli on venäjä, ja hänen vanhemmat puhuvat yhä venäjää. Lisäksi he ovat juutalaisia eli Zelenskyillä on juutalaiset sukujuuret.


Ukrainalla on kova hinku päästä EU:n jäseneksi. Mutta EU:n kannalta se ei olisi mitenkään järkevää. Ukraina ei toimi EU:n arvojen mukaisesti, Ukrainaa hallitsee rikas oligarkkien luokka, joka pistää rahat omaan taskuunsa ja siirtää niitä ulkomaille. EU:sta tulisi maksumies. Ukrainaa hallitaan väkivaltaisesti natsimielisillä pataljoonilla ja joukkioilla ja EU:n vastaisin periaattein. Ihmisoikeuksia rikotaan ja sananvapautta rikotaan eettisesti ja moraalisesti väärin. Ne eivät vastaa Eurooppalaisia arvoja. Tämä on politiikkaa, joka johtuu venäjänvastaisuudesta. Vuonna 2014 Maidanin aikana tapettiin yli 100 ihmistä ja Odessassa poltettiin elävältä 48 ihmistä. Murhien tekijät tunnetaan, mutta heitä ei olla rangaistu. YK on ennustanut, että Ukrainan väkiluku vähenee puoleen nykyisestä vuoteen 2026 mennessä.


Natsien Azov-pataljoona hakaristilippuineen.

Toinen päämäärä hallitsevalla luokalla on päästä Naton jäseneksi. Tämä voisi olla maailmalle hyvin vaarallista, sillä uhka Venäjää vastaan on suuri ja todennäköisesti tässä on se yksi punainen viiva, josta Venäjän presidentti Vladimir Putin on puhunut. Toisaalta Yhdysvallat ja Nato käyttää Ukrainan maaperää ja sijaintia hyväkseen Venäjän vastaisessa toiminnassaan välittämättä itse Ukrainan kansasta tippaakaan. Heille ei ole mitään väliä, mitä kansalle voisi tapahtua. Vain Ukrainan asema Venäjän rajalla on tärkeä. Nurinkurista on se, miksi Ukrainan pitäisi päästä Natoon, kun Nato on jo Ukrainassa? Juuri kun päättyi Naton harjoitukset Mustallamerellä pidettiin uudet harjoitukset 18.7.2021 Ukrainan maaperällä. Harjoituksiin osallistui Ukraina, Yhdysvallat, Puola ja Liettua. Harjoituksen nimi oli "Three swords" eli siis kolme miekkaa. Olivat unohtaneet neljännen eli Ukrainan miekan pois. Silloin kun Venäjä piti omat sotaharjoitukset omalla maaperällään se nosti suuren metelin lännessä, mutta nämä harjoitukset olivat siis "kunnialliset", koska mitään meteliä asiasta ei pidetty. Harjoitusten lopussa tapahtui jotain kummallista. Ukraina raahasi 21.7.2021 BUK-ohjuksia Krimin rajalle. Ne olivat juuri niitä samoja ohjuksia, joilla oli ammuttu malesialainen kone MH17 alas 17. heinäkuuta 2014 Itä-Ukrainassa. Ukraina oli väittänyt, että näitä ohjuksia ei enää silloin käytetty, joten he eivät voineet ampua alas malesialaista konetta. Nyt siis näkyi siis, että ne ovat yhä käytössä.
Sotaharjoituksissa 21.7.2021 Ukraina käytti BUK-ohjuksia, joilla ammuttiin alas malesialaisen matkustajakone MH17 vuonna 2014.
 

Selkeästi Ukrainan hallitseva luokka pelkää venäjän kieltä. Jos venäjänkielelle annettaisiin se asema, joka sille kuuluisi, hallitseva luokka voisi menettää asemansa. Todellisuudessa tämä on ihmisoikeuksien rikkomista. Ihmiset, joiden äidinkieli on venäjä eivät saa sitä käyttää. Äskettäin Zelenskyi lakkautti kolme ukrainalaista televisiokanavaa liiallisen venäjämielisyyden takia. Jo aikaisemmin oli lakkautettu yksi televisiokanava. Venäläisiä ohjelmia tai kanavia ei saa katsoa. Ainoastaan Donbassin itäukrainalaisilla on mahdollisuus tehdä se.. Missä on ukrainalaisten sananvapaus? Miksi Eurooppa ei reagoi tähän ihmisoikeuksien ja sananvapauden rikkomiseen? Vallitsee russofobia.

Nyt kärsivällisyys on loppunut. Venäjä on ensimmäistä kertaa käytännössä tehnyt 22.7.2021 valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen toista valtiota vastaan. Tämä valtio on Ukraina. Ukraina syrjii venäjänkielisiä asukkaitaan ja kieltää heitä puhumasta äidinkieltään. Noin 30 prosenttia ukrainalaisista puhuu venäjää äidinkielenään. Ihmisoikeuksien noudattamatta jättäminen, sota siviilejä vastaan Donbassissa, yli sadan ihmisen tappaminen Maidanilla 2014 ja 48 ihmisen elävältä polttaminen Odessassa, makean veden katkaiseminen Krimin asukkailta jne. ovat ihmisoikeuksien vastaisia tekoja. Ukrainan nationalistien toimintaa ei olla tukahdutettu ja heidän rikoksiaan ei olla tutkittu, kuten lukuisten kansainvälisten järjestöjen raporteissa on käynyt ilmi. Ukrainan sotatoimet Donetskia ja Luhanskia vastaan Ukrainan armeijan voimin on johtanut yli 13 000 ihmisen kuolemaan. Silloin kun malesialaisen lentoyhtiön lentokone ammuttiin alas ja 298 ihmistä kuoli vastuu kaatuu Ukrainan ilmatilan valvonnalle, joka ei ollut sulkenut ilmatilaa sota-alueen yllä. Valituksessa luetellaan ne ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamista koskevat määräykset, joita Ukraina on jatkuvasti rikkonut. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun Venäjä teki valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Saa nähdä, miten tuomioistuin suhtautuu tähän valitukseen. Tuomioistuimen toiminta saattaa kestää vuosia. Tuntien Euroopan asenteen olen itse hyvin skeptinen asian suhteen.

Joe Biden ja Angela Merkel tapasivat toisensa Washingtonissa 15.7.2021 ja pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden. Yhtenä tärkeimmistä puheenaiheista oli Nord Stream  2 kaasuputken linjaus Venäjältä Saksaan. Biden ilmoitti, ettei mitään sanktioita tule, ellei kaasuputka käytetä aseena Ukrainaa vastaan. Ainoa vika tässä oli se, että Ukrainan mielestä neuvotteluissa olisi pitänyt olla myös Ukrainan presidentti Zelenskyi. Heidän mielestään Yhdysvallat ja Saksa neuvottelivat asioista, jotka koskivat Ukrainaa. Mutta Yhdysvallat haluaa keskittyä Kiinaan ja siksi luoda hyvät suhteet Saksaan. Se ei halua ottaa riskejä kauppasodasta Saksan kanssa. Saksa ja Eurooppa tarvitsevat kipeästi energiaa ja tällä hetkellä venäläinen kaasu on ainoa kunnollinen halpa ja puhdas energialähde Eurooppaan. Ukraina on epäluotettava ja arveluttava kumppani kaasun toimittamisessa, kuten aikaisemmin on nähty. Nord stream 2:sta vastustetaan mm. Ukrainassa ja Puolassa. Venäjällä ei ole mitään sitä vastaan, että kaasua kuljetetaan myös Ukrainan kautta Eurooppaan, mutta se täytyy olla myös taloudellisesti kannattavaa ja siinä on noudatettava markkinahintoja. Nord Stream 2 on 2 000 km lyhyempi kuin Ukrainan kautta kulkevat putket ja näin ollen tulee edullisemmaksi kuljettaa sitä kautta kaasua Eurooppaan. Zelenskyin vierailua Bidenin luokse on lykätty jo ainakin kaksi kertaa ja nyt se on siirretty elokuun loppuun. Tällöin Nord Stream 2 on todennäköisesti jo valmis. Tosin Yhdysvalloissa on ilmennyt ääniä, että Zelenskyin ja Bidenin apaaminen siirrettäisiin jopa syyskuun loppuun. Ukraina ei ole prioriteetti, Kiina on.


New Yorkin kaupunki Ukrainassa.

Sitten se hauskin nurinkurinen juttu. Ukrainassa on kaupunki nimeltään New York. Se sijaitsee idässä lähellä Donbassin rajaa ja on näin ollen itäisen sotatantereen alueella. Jatkuvasta sodankäynnistä johtuen se oli saanut 16.7.2021 ilmeisesti yhden kranaatin alueelleen. Joku alempi ukrainalainen upseeri sai tästä päähänsä nostaa syytteen Venäjää ja sen puolustusministeriä Sergei Soigua vastaan. Soigu haastettiin oikeuteen Mariupoliin viimeistään 20.7.2021 mennessä sakkoja vastaan. Sakkojen suuruus oli 4 758 Ukrainan hryvnia tai 13 000 Venäjän ruplaa. Tyhmää ellei se olisi niin koomista. Tämä räjäytti sosiaalisen median. Nettiin ilmestyi mitä hauskempia juttuja asiasta. Ohessa on yksi. Presidentti Zelenskyi on entinen koomikko. Koomikko johtaa Ukrainaa ja se näkyy. Sergei Soigun vaimo ilmoitti muuten, että Sergei oli tuohon aikaan lomalla Siperiassa.

Teksti: "Odota Kiova. Olen tulossa!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!