tiistai 16. helmikuuta 2021



PALATSI PUTINILLE



Eräs aikamme suurin valehtelija loi palatsin Venäjän presidentille Vladimri Vladimirovits Putinille. Hän teki dokumentin aiheesta, jossa hän itse selostaa ja näyttää seikkaperäisesti kuvien kautta valtavaa palatsikokonaisuutta meille kaikille julkisesti. Tekijä on aikamme kuuluisuus Aleksei Navalnyi. Tosin hän on itse tällä hetkellä vankilassa, mutta ei siitä, että loi tämän palatsikokonaisuuden vaan ihan muista kavalluksista ja petoksista. Tästä palatsikokonaisuudesta kertoivat läntiset tiedotusvälineet ja myös meidän Helsingin sanomat, Iltasanomat, Iltalehti, TV-uutiset, MTV-uutiset ja muut tiedotusvälineet. Tämä Putinin "omistama" palatsikokonaisuus  on osoitettu valheeksi. Ei Putinilla eikä kellään hänen omaisistaan ole osaa eikä arpaa tähän palatsiin. Mutta ihmiset meillä lännessä pitävät tätä totena yhä vieläkin, vaikka se on todistettu valheeksi. Tämä on selkeää kaksinaismoralismia. Valedokumentin nimi on "Palatsi Putinille". Alaotsikko "Historia kaikkein suurimmalle kavallukselle". En katso mitenkään järjelliseksi puuttua videon sisältöön. Se on täyttä huiputusta, jolla Navalnyi yrittää vaikuttaa ihmisiin.

Sen verran voin kertoa, että aluksi videolla Navalnyi pistää halvalla Putinia, hänen lapsuuttaan, nuoruuttaan ja toimintaansa ennen Venäjän presidentin virkaa. Sävy on halventava ja läpi paistaa katkeruus. Tekisi mieleni tehdä samoin Navalnyille, mutta jääköön seuraavaan kertaan. Sen verran voin kertoa, että mikään puhtoinen henkilö hän ei ole, vaan taustalla heijastelee ovela rikollisuus joista hän aina pääsee livahtamaan läpi saamatta rangaistuksia. Ja tämä tapahtuu lukemattomia kertoja. Olisi jo korkea aika saada rangaistus edes yhdestä rikoksesta. On huomattava, että yksi videon tekijä on Maria Pevtshih, sama henkilö joka toimitti myrkkypullot Saksassa tutkittaviksi, joista löytyi sitten novitshok-myrkkyä, joka löytyikin sitten Navalnyin alushousuista. Mariaa on pidetty brittiläisen MI6 vakoilutoimiston agenttina. Mutta mikä olikaan netissä julkaistun videon tarkoitus? Ilmanmuuta nostattaa vastarintaa ja mielenosoituksia Putinia vastaan.

Recidence Cape Idokopasi eli "Putinin palatsi"  Navalnyin mukaan.

Olen nähnyt "videodokumentin". Se on lähes kaksituntinen ja uskomattoman monimutkainen ja kiemurainen. Siinä pyritään todistamaan, että Putin on maailman rikkain ihminen ja omistaa palatsin Recidence Cape Idokopasin, joka sijaitsee Mustanmeren rannikolla lähellä Praskoveevkan kylää. Navalnyi nauhoitti videon Saksassa ennen paluutaan Venäjälle. Video julkaistiin mediassa samanaikaisesti kun Navalnyi saapui Venäjälle 17.1.2021 ja vangittiin. Ajankohdalla oli tarkoituksensa. Dokumentti sisältää paljon katkeraa puhetta ja vihaa, jolla ei loppujen lopuksi ole päätä eikä häntää. Video väittää, että Putin on täysin hullu, mutta asia taitaakin olla toisin päin. Moni seikka viittaa siihen. Videolla lähinnä pyrittiin nostattamaan mielenosoituksia. Navalnyi pyrki herättämään huomiota. Mutta tässäkin epäonnistuttiin lopulta surkeasti.


Putin on ilmoittanut, että hänellä ja hänen sukulaisillaan ei ole mitään tekemistä palatsin kanssa. Venäjän presidentin palkka on varsin pieni. Joidenkin tietojen mukaan noin 120 000 euroa vuodessa. Hänellä on kaksi asuntoa toinen Pietarissa ja toinen Sotshissa. Hänellä on kaksi autoa, joista toinen on lahjaksi saatu Lada. Tietenkään todellista omaisuutta ei ole ilmoitettu julkisesti. Presidenttinä hän käyttää valtion rakennuksia aivan kuin meidänkin presidenttimme. Näitä ovat mm. Kreml Moskovassa, valtion rakennukset Sotshissa ja muutama muu rakennus muualla Venäjällä. Näihin ei kuulu tämä palatsi.


Navalnyin näyttämä kuva sisäänkäynnistä palatsiin

Todellinen kuva 29. tammikuuta 2021.

Navalnyi väittää, että alue on tarkasti vartioitu ja vartioita liikkuu alueella. Aidat ovat yli kolmimetrisiä. Se on myös lentokieltoaluetta. Veneitä ei lasketa lähelle rantaa. Kuvausryhmät, jotka kävivät alueella 29. tammikuuta tänä vuonna eivät huomanneet mitään vartioita missään. Mitään aitaa ei ollut. Koko palatsi on täysin remontissa ja työmiehet liikkuvat ihan vapaasti alueella. Mitään lentokieltoja ei ole. Veneitä ei lasketa lähelle rantaa, koska alueella on sortumisvaara. Palatsin omistajaksi paljastui Arkady Rotenberg eikä suinkaan Vladimir Putin. Tässä aluksi Navalnyin antamia kuvia palatsin sisältä. Nämä ovat kuvakaappauksia suoraan Navalnyin videolta.












Sitten seuraa ainakin kahden televisioyhtiön videoilta otettuja kuvakaappauksia nykytilanteesta paikalla. Videot on kuvattu 29.tammikuuta 2021. Mitään vaikeuksia videoiden kuvaamisessa ei ilmennyt. Työmiehiä sai haastatella ihan vapaasti.







On käynyt selväksi, että Navalnyi on huiputtanut ihmisiä haalimalla erilaista kuvamateriaalia eri puolilta videoonsa. Lisäksi hän vuokrasi saksalaisen studion, johon on lavastanut kuvattavaa materiaalia. Haastattelussa studion omistaja kertoo, että heillä on lupa vuokrata studiota kelle tahansa ja lavastuksia voi tehdä mielensä mukaan kuvauksia varten. Mutta mielenkiintoista on se kuka on rahoittanut operaation? Tämä on pidetty huolellisesti salassa. Toiminta ei kuitenkaan anna kovin korkeaa kuvaa Navalnyin toiminnasta. Pikemminkin tämä kuvaa jonkinmoista epätoivoa.

Palatsin todellinen omistaja on siis miljardööri Arkady Rotenberg. Hän kertoo, että aikoo rakentaa siihen luksushotellin. Hotelliin tulee uima-allas, pelihalli, elokuvateatteri, teatteri, korkealuokkainen ravintola, kylpylä, lukusali, kokoustiloja jne. Rakentamiseen menee vielä ainakin parisen vuotta. Hänellä on vastaavia muitakin hotelleja. Putinin kanssa asialla ei ole mitään tekemistä. Näin kertoo Arkady Rotenberg televisiohaastattelussa 29.1.2021.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!