tiistai 26. tammikuuta 2021



VASTAKKAIN


Kai eniten ihmisiä vaivannut tapahtuma tänä vuonna oli Yhdysvaltojen presidentin vaihtuminen 20.1.2021. Uusi presidentti Joe Biden vannoi valan suorassa lähetyksessä. Katsoin tilaisuuden suorana. Vala oli sama kuin aina ennenkin. Sen jälkeinen puhe oli samaa jargonia, kuin kaikki entisetkin presidentit olivat pitäneet poikkeuksena tietenkin edellinen presidentti Trump. Itse tilaisuus oli kuitenkin täysin poikkeava. Se oli kuin vallankaappaus. Koko Washingtonin keskusta oli yhtä sotilasleiriä eikä sivullisia päästetty alueelle. Tavallisesti tavallinen kansa olisi päästetty katsomaan vallan vaihtumista. Nyt alue oli ympäröity neliökilometrien alueelta rauta-aidoin ja piikkilangoin ja metrin välein  seisoivat sotilaat. Sotilaita oli ainakin 25 000, joiden taustat oli tarkoin tutkittu. Vallankaappausta edelsi edellisen presidentin täysi eristäminen käytännössä muusta maailmasta aivan kuin jossain diktaattorisessa valtiossa. Tämä ei ollut ainakaan demokratiaa vaikkakin demokraatit olivatkin asialla. Tärkeintä on demokraattien hegemonia. Demokratia on myytti. Vapaata journalismia Yhdysvalloissa ei ole. Sosiaalinen media ensin lupaa sananvapauden, mutta sitten sulkeekin kaikki yhteydet. Näin tapahtui siis jopa maan entiselle presidentille ja hänen kannattajilleen. En ole Trumpin kannattaja, mutta se miten valtion presidenttiä kohdeltiin on vähintäänkin kummallista demokratiaa. Jälleen kerran nämä vaalit osoittivat, että Yhdysvaltojen on jo aika uudistaa historiallisen vanha vaalimenetelmänsä nykyaikaiselle tasolle. 

The Economist lehden mukaan Biden on alkanut suursiivouksen

Presidentit eivät tavanneet toisiaan vallanvaihtotilaisuudessa. Trump lähti jo ennen kuin Biden saapui. Se mitä tiedän jo aikaisemmin Bidenista on, että hän on epärehellinen, ovela ja raaka mies, tosin hän on jo 78 vuoden ikäinen vanha ja seniili, joten paljon tulee riippumaan hänen avustajistaan. Häntä on ilmeisen helppo ohjata. Yleisesti puhutaankin, että reaalisesti hän ei johda maata ja se on tarkoituksellista. Ketkä johtavat maata on tarkoin salattu. Melkein koko Bidenin joukkue on Obamalta peräisin. Pyrkimys on koko maailman hegemonia. Mutta ensin on voitettava oman valtion jakaantuneisuus. Se voi muodostua vaaralliseksi ydinasevaltiossa. Biden aloitti työnsä heti kumoamalla joukon Trumpin allekirjoittamia lakeja. Niiden joukossa ilmastolaki ja liittyminen takaisin WHO:hon. Mutta mitäpä minä näistä kirjoittelemaan, kun lehdistö ja tiedotusvälineet ovat niistä täysiä. Mielenkiintoisia tulevat olemaan suhteet Kiinaan ja Venäjälle. Myös Iranin suhde kiinnostaa. On kerrottu, että Trump suunnittelee uuden puolueen perustamista, jonka nimeksi tulisi "Isänmaallinen puolue". Tämä tulee nähtäväksi tulevaisuudessa

Biden on siis alkanut suursiivouksen. Tosin kansalliskaartin  hän on siivonnut maton alle. Toisin sanoen kansalliskaarti ei ole poistunut mihinkään Washingtonista vaan majoitettu maanalaisiin parkkipaikkoihin. He valittavat heikkoja sosiaalisia tiloja. Yksi vessa tuhannelle sotilaalle. Pelkääkö Biden jotain tapahtuvaksi, kun jätti kansalliskaartin paikalle? Tosin yli 200 heistä on saanut jo koronavirustartunnan. Trump sanoi tekevänsä Amerikan suureksi jälleen. Biden sanoo tekevänsä Amerikan yhtenäiseksi jälleen. Trump on toistaiseksi turvallisesti eristetty. Tiedotusvälineet ja sosiaalinen media vallattu. Silti pelätään kahtiajakoa. Biden pitää Trumpin kannattajia terroristeina. Biden on vanha ja välillä vähän sekaisin. Hänen menneisyyttään painaa keinottelu energiateollisuudessa Kiinassa ja Ukrainassa sekä 8 vuoden politikointi Ukrainassa poikansa Hunter Bidenin kanssa. Jos joku ryhtyy tutkimaan näitä asioita voivat seuraukset olla kalliita. Itse asiassa hän on saanut jo yhden haasteen asiasta, mutta en nyt paneudu siihen. Jos järki pettää on varalla kamala Kamala Harris. Valtion ilmeinen kahtiajako aiheuttaa epävarmuutta.


Nykyinen Yhdysvaltojen lippu

Maailmaa kiinnostaa kuitenkin enemmän ulkopolitiikka. Biden elää menneessä ja hän on raaka mies. Hän on astunut askeleen taaksepäin siihen mihin Obama aikoinaan jäi. Mutta Yhdysvallat ei enää ole se "suurin ja mahtavin". Rinnalle ovat astuneet Kiina ja Venäjä. Tätä Biden ei ilmeisestikään käsitä. Kiina on menossa taloudessa Yhdysvaltojen ohi. Venäjä on sotilaallinen suurvalta. Sillä on enemmän ohjuksia ja ydinaseita kuin Yhdysvalloilla. Trump piti päävihollisenaan Kiinaa, Biden on valinnut vihollisekseen Venäjän. Tosin hän on ehdottanut Venäjän kanssa uutta INF-ydinsulkusopimusta, jota Venäjä on yrittänyt tarjota jo monta kuukautta. Tämä johtuu siitä, että Venäjä on vahvempi tällä alueella joten Bidenin on syytä pelätä nimen omaan tällä alueella.  Biden on jyrkän linjan mies. Tämä ei tiedä hyvää Euroopalle. En näe mahdollisuutena, että Venäjän ja Yhdysvaltojen välit lämpenisivät. Yhdysvallat on aina käyttänyt poliittisena jatkeena sotavoimiaan, mutta aika on muuttunut. On ilmeistä, että Biden palaa Naton piiriin. Jos hän tulee vahvistamaan Natoa merkitsee se Euroopan tilanteen kiristymistä. Euroopasta muodostuu Yhdysvaltojen vasalli. Aseistaminen tulee kasvamaan molemminpuolisesti. Olisi hyvä, jos Suomi ymmärtäisi pysyä tästä syrjässä. Eurooppa tarvitsee venäläistä kaasua. Tämä talvi on ollut jälleen ennätyksellisen kasvun aikaa. Eurooppa ei tule toimeen ilman venäläistä kaasua ja on lisännyt sen ostoja tänä talvena.


Espanjantautiin kuoli aikoinaan 100 miljoonaa ihmistä. Kohta koviduhreja on yhtä paljon

Toiseksi tärkein seikka meillä on edelleen koronaepidemia. Tämän brittiläinen versio huolestuttaa ja varsinkin meillä Suomessa. Ongelmana on se, että rikkaat valtiot kahmivat kaikki rokotteet ja köyhillä valtioilla ei ole varaa hankkia niitä. Tämähän ei tiedä hyvää paitsi niille köyhille valtioille myöskään viruksen leviämisen estämiselle. Itse olemme saaneet myös kokea sen. Aluksi emme saaneet kaikkia rokotteita, jotka meille luvattiin. Rokotetoiminta on bisnestä, jolla rokotteen kehittäjät pyrkivät rahastamaan mahdollisimman paljon kun tilanne on raaka. Tämä on epäeettistä, mutta itsehän elämme sellaisessa maailmassa emmekä pyrikään tekemään asialle mitään. Itse en aio hankkia rokotetta, jos kysymyksessä on Pfizerin tai Moderna rokote. Pfizerin rokotetietoihin murtauduttiin ja mm. ranskalainen LE Monde lehti julkaisi tietoja. Niiden mukaan rokote ei ole sama jota käytettiin testeissä. Pfizerin rokote on aiheuttanut maailmalla jo niin monta vakavaa sairaustapausta ja kuolemaa, etten luota siihen. Norjassa se aiheutti ainakin 30 ihmisen kuoleman. Se ei sovi kaikille, mutta siitä ei mainita missään. Hieno uutinen oli, että Venäjällä on kehitetty jo kolmas rokote epidemiaa vastaan. Nyt heillä on rekisteröity Sputnik-V, EpiVak ja uusin Kovid-Vak. Kaikilla näillä on jo aloitettu yleisrokotukset. Sputnik-V:tä on myyty jo ympäri maailmaa mm. Kiinaan, Intiaan, Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan. Venäläiset tiedemiehet ovat havainneet, että viruksesta on alkanut ilmestyä maailmalla satoja, jopa tuhansia erilaisia muunnoksia. Venäläiset ovat löytäneet maailmalta jo yli 100 000 erilaista muunnosta. 23 näistä muunnoksista ovat erittäin aggressiivisia. Britannialainen ja afrikkalainen eivät ole siis ainoita. Toivottavasti nykyiset rokotteet tehoavat myös näihin muunnoksiin. Kaikki mutantit eivät ole ihmiselle vaarallisia. Joillakin mutanteilla tarttuvuus on huomattavasti tehokkaampaa, kuin alkuperäisellä. Eräällä 40-vuotiaalla naisella tavattiin viruksesta kokonaista 18 eri muunnosta.

Mikään valtio ei ole nykyään kunnon valtio, jos siellä ei ole mielenosoituksia. Venäjällä osoitettiin mieltä 23.1.2021 "maanpetturi" Aleksei Navalnyin vapauttamiseksi vankilasta. Navalnyi oli vangittu 17.1. Seremetjevon lentokentällä Moskovassa hänen palatessaan Berliinistä. Navalnyi oli rikkonut ainakin neljä kertaa ehdonalaisen tuomion ehtoja. Toinen syy oli yhteisön varojen varastaminen henkilökohtaiseen käyttöön. Kolmas syy oli vanhan sotaveteraanin henkilökohtainen loukkaaminen. Nyt hän on saanut uuden syytteen kutsumisesta luvattomaan mielenosoitukseen. Navalnyi on Venäjän kansalainen. Häntä koskevat Venäjän lait. Juuri näitä hän on rikkonut. Aluksi hänet vangittiin 30 päiväksi kuulusteluja varten. Häntä voi uhata jopa 15 vuoden tuomio. Tästä nostettiin lännessä heti hirveä meteli. Häntä vaadittiin heti vapautettavaksi. Mutta tämä on selkeää sotkeentumista toisen valtion sisäisiin asioihin. Navalnyin kannattajat päättivät järjestää mielenosoituksen vangitsemista vastaan. Tätä johdettiin ulkoa päin. Mielenosoitus ei saanut lupaa, se oli siis luvaton. Mutta tästä ei välitetty. Lännestä järjestettiin taukoamaton some-pommitus Venäjää kohtaan ja mielenosoituksen järjestämiseksi. Yhdysvaltojen Venäjän konsulaatti  julkaisi jopa oppaan, jossa tarkasti neuvottiin missä kulloinkin osoitetaan mieltä ja mielenosoitusten reitit. Siellä uhattiin jopa, että mielenosoittajat hyökkäisivät suoraan Kremliin. Tämä jos mikä on puuttumista toisen valtion sisäisiin asioihin. No mitään tämmöistähän ei kuitenkaan tapahtunut. Mitähän Yhdysvalloissa tehtäisiin jos Venäjän lähetystö olisi puuttunut kongressitalon valtaukseen samoin? Mielenosoituksen aikana ei käytetty vesitykkejä. Ei käytetty kumiluoteja. Poliiseilla ei ollut ampuma-aseita. Mielenosoittajien joukossa oli myös hallituksen toimien puolustajia. Joissakin kaupungeissa kokoontui vain joitakin kymmeniä ihmisiä. Jopa poliiseja oli enemmän kuin mielenosoittajia. Kansaa pyrittiin varoittamaan koronan tartuntavaarasta. Näistähän meille ei kerrottu. Navalnyi on kyyninen tyhmä henkilö, joka ajattelee vain itseään ja juuri tässä häntä käytetään hyväksi.

Yhdysvaltojen Venäjän konsulaatin kehotus mielenosoituksiin.

Poliittinen painostus Euroopasta ja Yhdysvalloista oli valtavaa. Suomi, Saksa, Ranska, Britannia, Yhdysvallat ja Baltian maat ovat vaatineet Navalnyin vapauttamista. Jopa meidän idiootti presidenttimme Niinistö soitti Putinille henkilökohtaisesti asiasta. Hän ei vain tajunnut sitä, että Venäjän oikeuslaitos päättää asiasta, ei Putin. Suomessa asiasta nousi lisäksi skandaali kun pääministerimme Sanna Marin oli ottanut kantaa asiaan jo ennen Niinistöä. Kuulema vain presidentillä on oikeus ulkopolitiikkaan. EU:n komission  puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ottivat kantaa asiaan. Britannian ulkoministeri Dominic Raab vaati, että Venäjän olisi selvitettävä Navalnyin myrkyttäminen. Yhdysvallat on yhtynyt näihin vaatimuksiin. He vaativat siis selkeästi rikkomaan Venäjän lakia. Henkilö rikkoi lakia ja hänet vangittiin. Toisissa maissa lakia noudatetaan, vaikka kyseessä olisi poliitikko. Yhdysvalloissa tämmöisistä asioista voisi saada vankeutta vaikka 90 vuotta. Venäjä on jo ilmoittanut, että myrkytys ei tapahtunut Venäjän alueella. Vasta Saksassa löytyi myrkky. Todennäköisesti on niin, että vasta Saksassa tuotiin myrkky tutkittavaksi eri laitoksiin, joten tutkinta olisi suoritettava Saksassa. Venäjä on ilmoittanut halukkuutensa yhteistyöhön, mutta Saksa on torjunut jyrkästi yhteistyön. Ehkä he pelkäsivät, että petos paljastuu, myrkky olikin Saksassa valmistettu.  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi, että länsimaat pyrkivät Navalnyin tapauksen kautta viemään kansalaistensa huomion pois maidensa sisäisistä ongelmista. Ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova sanoi, että "Ulkomaisten julkisten hahmojen tulisi kunnioittaa kansainvälistä oikeutta ja olla puuttumatta itsenäisten valtioiden sisäisiin oikeusasioihin. Keskittykää omiin ongelmiinne!" Duuman puhemies Vjatislav Volodin ilmtoitti, että Navalnyi on läntisten tiedustelupalveluiden ( esim.CIA, MI6) työkalu, jota käytetään Venäjän vastaisten pakotteiden julistamiseksi. Hän on amerikkalainen lelu, jota käytetään tässä hyväksi. Näillä länsimaisilla tiedustelupalveluilla on suorat yhteydet Navalnyiin. Ja ne käyttävät häntä vain hyväkseen. 

Loppujen lopuksi nämä mielenosoitukset olivat mitättömiä sen rinnalla mitä Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa ja muualla Euroopassa on nähty. Yhtään ruumistakaan ei tullut. Huolestuttavinta tässä oli se, että mielenosoituksiin yritettiin houkutella alaikäisiä lapsia ja naisia mahdollisimman paljon mukaan. Sosiaalisessa mediassa oli lukuisia videoita, joissa houkuteltiin lapsia näihin mielenosoituksiin. TikTok oli yksi näistä. Ohessa muutamia kuvia näistä videoista. Tätä sanotaan poliittiseksi pedofiliaksi. Naiset ja lapset yritetään työntää eturintamaan, koska heihin ei kosketa. Tämä on kasvava ilmiö, joka nähtiin jo Valkovenäjän mielenosoituksissa. Ennen kaikkea se on moraalitonta. Haastateltaessa alaikäisiä kiinniotettuja he sanoivat, etteivät oikein tienneet mihin olivat tulleet. Tulivat uteliaisuuttaan katsomaan kun oli houkuteltu. Tämä voi kuitenkin olla vaarallista. Vanhemmat joutuvat vastaamaan asioista.

Alaikäisiä lapsia ja naisia  houkuteltiin mielenosoituksiin sosiaalisen median kautta.

Lapsia oli paljon mielenosoituksessa Moskovassa 23.1.2021

Suomen osallistuminen tuomitsemiseen on kaksimielistä. Meillä on omiakin mielipidevankeja ja syytettyjä. Aseista kieltäytyviä totaalikieltäytyjät suljetaan vankiloihin vaikka YK:n ihmisoikeustuomioistuin, Haagin ihmisoikeustuomioistuin ja Euroopan ihmistuomioistuin ovat tuominneet Suomen päätökset näissä asioissa. Myös siviilipalvelus on selvä rangaistusmuoto, jonka kesto on kaksi kertaa pitempi kuin palvelus armeijassa. Palvelus armeijassa pitäisi perustua nimenomaan vapaaehtoisuuteen. Moraali- ja eettisiä vakaumuksia olla tappamatta pitäisi kunnioittaa! Suomalaisten kannattaisi pikemmin keskittyä kauppasuhteiden rakentamiseen kuin sekaantua vieraan vallan politiikkaan. Jos amerikkalaiset eivät pidä Venäjän politiikasta ei Suomen pitäisi osallistua näihin riitoihin edes EU:n jäsenenä. Jokaisella itsenäisellä valtiolla on oikeus hoitaa omat rikollisensa omien lakiensa mukaan.


Natsit järjestivät soihtukulkueita 1.1.2021 natsin Stepan Banderan kunniaksi

Ukrainassa pidettiin 1.1.2021 soihtukulkueita sodanaikaisen natsijohtajan Stepan Banderan kunniaksi. Tästä on muodostunut jokavuotinen traditio. Bandera tappoi tuhansia ihmisiä mm. Puolassa. Natseja kunnioitetaan Ukrainassa juhlistamalla heidän muistoaan kuin entisessä natsi-Saksassa. Israel, Puola ja muutamat muut valtiot esittivät vastalauseita. Venäjän kielen käyttö kiellettiin 16.1.2021 julkisissa tiloissa kokonaan. Jo ennestään kouluissa opettaminen Venäjän kielellä oli kielletty. On otettava huomioon, että yli kolmasosa Ukrainan kansasta puhuu venäjää kotikielenään. Osa ihmisistä ei osaa ukrainaa ollenkaan. Mitähän meillä tapahtuisi, jos ruotsinkielen käyttö kiellettäisiin? Missään ei saisi puhua ruotsia, kouluissa ei saisi opettaa ruotsia, ruotsinkielinen opetus lakkautettaisiin. Kaikkein hassuinta on, että presidentti Volodimir Zelenskin kotikieli on venäjä ja hän on juutalaista sukua. Samoin entisen presidentin Petro Poroshenkon kotikieli oli venäjä. Molemmat joutuivat opiskelemaan ukrainaa ja käyttävät usein venäjänkielisiä ilmaisuja ihan vaistomaisesti. Mutta traagisinta Ukrainassa on, että Ukraina ei saa mistään koronanvastaista rokotetta. Venäjä on tarjonnut heille Sputnik-V:tä, mutta hallitus on kieltänyt käyttämästä sitä. Rikkaat ja oligarkit ovat salaa hankkineet mustasta pörssistä kalliilla hinnalla Euroopassa käytettyjä rokotteita ja rokottaneet itsensä. Muulla kansalla ei näytä olevan toivoa saada mitään rokotetta pitkään aikaan.

Volodimir Zelenskin kotiperhe on sukujuuriltaan juutalaisia ja kotikieli on venäjä.


Entäpä Suomi sitten? Emme ole suurvalta, joten meillä ei pahemmin ole näitä mielenosoituksia vaikka kyllä olisi aiheita. Viimeinen kohu oli Meidän idioottipresidenttimme Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin konflikti siitä kummalla oli oikeus kommentoida Venäjän tilannetta. Todellisuudessa ei kummallakaan. Ei ole oikeutta kommentoida vieraan valtion oikeustilannetta varsinkaan kun ei tunneta taustoja. Millään ei ole todistettu sitä kuka myrkytti Navalnyin. Todennäköinen syyllinen on Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA, joka lavasti tilanteen. Tärkeämpää Suomessa olisi keskittyä koronatilanteeseen ja siihen, että meille luovutetaan rokotteita, jotka meille on luvattu.


Taloustilanne on semmoinen, että sotahullut ovat hankkimassa meille taistelukoneita, vaikka juuri nyt ei ole oikea aika siihen. Viimeinen tieto oli, että koneiden hinta tulisi olemaan 20 miljardia euroa. Todellisuudessa hinta tulee olemaan ainakin 30 miljardia euroa, kuten olen jo aikaisemmin kirjoittanut. Nämä rahat tarvittaisiin tämän koronaepidemian hoitamiseen Suomessa. Tämä olisi se aihe johon idioottipresidenttimme Niinistö voisi ylimpänä sotaväen sotapäällikkönä puuttua ja pistää jutun poikki. Nämä sotahullut pitäisi saada kuriin ja tämä olisi presidenttimme tehtävä. Suomea ei uhkaa mikään vaara, jos meillä olisi hyvät välit kaikkiin naapurimaihimme. Emme tarvitse näitä hävittäjiä, mutta tarvitsemme rahaa koronepidemian hoitamiseen. Tässä olisi se oikea paikka, jossa Niinistö voisi älähtää. Meillä ei ole oikeutta puuttua toisten valtioiden sisäisiin asioihin. Tämä oli sisäistä politikointia, jolla kalastellaan poliittista suosiota.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!