sunnuntai 10. helmikuuta 2019





VAROKAA! SOBTSHAK!






Tällä kertaa kirjoitan itselleni poikkeavasta aiheesta. Mietin kauan ryhdynkö tähän, mutta asia herätti kuitenkin kiinnostukseni joten päätin, että kokeilen. Katselen aika paljon Venäjän televisiota, koska Suomen televisiossa ei ole mitään katsottavaa. Yksi ohjelma, jota katson silloin tällöin on Эксклюзив (suom. Ekskluziv). Se on Venäjän televisiokanavan TV1 ohjelma, jossa haastatellaan mielenkiintoisia ihmisiä. Ohjelman pituus on yleensä puolitoista tuntia ja sitä juontaa kuuluisa TV-persoona Dimitrij Dimitrjevitsh Borisov (Дми́трий Дми́триевич Бори́сов). Kiinnostukseni tällä kertaa herätti se, että haastateltava oli Ksenija Sobtshak  (Ксения Собчак). Haastattelu tapahtui suorana 2.2.2019. Jos joku ei muista kuka Sobtshak on kerron sen teille. Hän oli se kuuluisa naispuolinen presidenttiehdokas Venäjän presidentinvaaleissa 2018. Vladimir Putinhan voitti vaalit ylivoimaisesti, mutta Ksenija tuli neljänneksi 1,68 prosentin osuudellaan. Hän oli sitoutumaton ehdokas ja hänen vaaliteemansa oli "Kaikkia vastaan".




Dimitrij Borisov


Heti aluksi minun täytyy myöntää, että en ole koskaan oikein pitänyt Ksenijasta ja hänen tyylistään. Minulla on aina ollut semmoinen tuntuma, että hän on aika kylmä ihminen. Hän on sensaatiohakuinen ja käyttäytyy suhteellisen aggressiivisesti ollakseen nainen. Mutta on pakko myöntää, että hän on hyvin fiksu, ennakkoluuloton ja rohkea. Hänen mielilausumiaan on "Minä en pelkää aloittaa elämää uudelleen alusta". Hän on ajanut naisten asiaa. Hän pitää selvänä, että naisilla on kaikkialla lasikatto. Yleensä hän ei myönnä haastatteluja, joten tämä oli poikkeus. Siksi olin utelias kuulemaan hänen elämästään ja mielipiteitään  ja ajatuksia maailmanmenosta.



Ksenija haastattelussa 2.2.2019.

Ksenija on syntynyt 5. marraskuuta 1981, silloisessa Leningradissa (nykyisessä Pietarissa), joten hän on tällä hetkellä 37 -vuotias. Lapsuudestaan hän kertoo, että isä oli tärkein ihminen hänen elämässään.. Hänen isänsä oli 1990-luvulla Pietarin pormestari Anatoli Sobtshak. Hänen äitinsä Ljudmila Narusova oli etäisempi ja piti kuulema kovaa kuria. Lisäksi hänellä oli sisko Marija ja veli Gleb. Isä otti Ksenjan usein mukaansa töihin.   Isän lähin työtoveri ja hyvä ystävä oli nimeltään Vladimir Putin. Sanotaan, että hän on Ksenijan kummi. Minulla ei ole tästä tietoa enkä voi vahvistaa asiaa. Mutta sen olen nähnyt monta kertaa, että Putin kyllä tuntee Ksenijan erittäin hyvin. Jääköön tämä asia enempää kommentoimatta. Koulusta Ksenija kertoo, että hän oli hyvä oppilas paitsi matemaattisissa aineissa, joita hän ei hallinnut. Kuitenkin hän selvisi niistä jollain tempulla, josta hän ei kerro. Vieläkään hän ei ymmärrä matematiikasta yhtään mitään. Koulussa hän oli häirikkö, joka häiritsi paitsi opetusta myös järjesti erilaisia kohtauksia. Hän saattoi pistää opettajat usein matalaksi huutamalla heille "viisauksia". Hän joutui vaihtamaan muutaman kerran koulua. Hänen isänsä kuolema vuonna 2000 oli Ksenijalle järkytys, josta hän ei vieläkään ole toipunut. Hän oli tuolloin 19-vuotias.

Ksenijan isä ja äiti.


Ksenijan isä Anatoli ja lähin työtoveri Vladimir Putin.


Teini-iässä Ksenija muuttui huonosti käyttäytyväksi nuoreksi. Rupesi meikkaamaan itseään ja liikkumaan epämääräisissä piireissä. Näin hän antaa ymmärtää haastattelussa rivien välistä. Myöhemmin hän kokeili kaikenlaista mm. mallin uraa, laulajan uraa, toimittajan uraan ja päätyi lopulta juontajaksi Dozd-televisiokanavalle. Mallin uran aikana hän paitsi kuvasi muotia myös esiintyi myös useiden eri pornolehtien sivustoilla. Netistä löytyy runsaasti kuvia, mutta olen ottanut tähän vain kaikkein "kilteimmät" kuvat.









Vuonna 2017 hän sanoutui irti Dozd-kanavalta ja päätti ryhtyä presidenttiehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaleissa.  Hänen mottonsa vaaleissa oli "Kaikkia vastaan". Tämä vahvistaa kuvaa, jonka minä olin saanut jo aikoja sitten. Hän käyttäytyy kuin hemmoteltu lapsi, joka huutaa joka puolelle kaikkia vastaan. Hän ei halua kuulua massaan. Hän haluaa olla "jotain" muiden yläpuolella eikä tavallinen ihminen. Se, mitä ihmiset puhuvat hänen ympärillään ei ole hänelle yhtään tärkeää. Hänellä ei ole auktoriteetteja eikä esikuvia. Hän ei kunnioita ketään.  Hänelle on aivan yhdentekevää, mitä muut hänestä ajattelevat. Tällaisen ihmisen kanssa ei ole helppoa elää varsinkin kun hän ei ole tyhmä. Ja tietenkin onhan hänellä ulkoista kauneutta, joka vaikuttaa moneen mieheen. Onneksi hän ei ole minun makuni mukainen, joten hänen ulkonäkönsä ei vaikuta minun mielipiteisiini.


Ksenijan vaalimainos. Minä - kanditaatti "kaikkia vastaan". Minua kutsutaan Ksenija Sobtshakiksi. Minä pyrin Venäjän presidentiksi.


No onneksi hänestä ei tullut presidenttiä! Vuonna 2013 hän meni naimisiin Maksim Vitorgan kanssa ja heille syntyi lapsi Platon. Tosin nykyään väitetään, että he ovat eroamassa. Ymmärrän tilanteen ihan hyvin. Ksenijan tapaisen voimakkaan ihmisen kassa kanssa ei ole helppoa elää. Nykyään Ksenija sanoo että lapsi on hänelle tärkeintä elämässä.

 Ksenija ja hänen miehensä Maksim Vitorgan


Lapsi Platon tulossa.


Ksenijan tärkein tehtävä nykyään on hoitaan lastaan, niin hän sanoo.  Siinä ohessa hän on ohjannut elokuvia, mm. dokumentin isästään Anatolista, hän kirjoittaa käsikirjoituksia, pitää nettisivuja ja kommentoi ajankohtaisia asioita sikäli kun ehtii. Hän teki myös dokumentin, joka kuvaa hyvin hänen ajatuksiaan "Varokaa! Sobtshak". Alkukuva on tästä dokumentista. Avioliitosta hän on sitä mieltä, että jos pettää puolisoaan, on tärkeintä olla kertomatta sitä hänelle. Pahin virhe on se, jos kertoo siitä puolisolleen.  Mutta yhdestä olen hyvin kiitollinen, nimittäin siitä, ettei hänestä tullut presidenttiä. Toivon, että hän nyt keskittyisi hoitamaan lastaan ja unohtaisi kokonaan politiikan.


Varokaa! Sobtshak!


Linkkejä:














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!