keskiviikko 23. tammikuuta 2019





ALKUVUODEN "KOHOKOHTIA"






Kuten kaikki tietävät Euroopan neuvosto, joka on perustettu 1949 on  Euroopan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Sitä ei pidä sekoittaa EU:hun eli Euroopan unioniin. Euroopan neuvostoon on tähän saakka kuulunut  47 jäsenvaltiota ja sen päämaja on Strasbourgissa Ranskassa. Neuvoston yhtenä tarkoituksena on edistää jäsenmaidensa yhtenäisyyttä, suojella ihmisoikeuksia, sekä demokratiaa sekä parantaa elinolosuhteita ja edistää inhimillisiä arvoja. Siellä sijaitsee myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, johon voi vedota, jos muut keinot on käytetty. Nyt neuvostossa on alkanut tapahtua. Venäjä on eronnut Euroopan neuvostosta. Tämä on harvinaislaatuinen tapahtuma. Kaikki alkoi siitä, että Venäjältä poistettiin äänioikeus Krimin liityttyä Venäjään. Venäläiset edustajat kieltäytyivät tällöin enää käymästä neuvoston kokouksissa ja samalla lopetettiin jäsenmaksun maksaminen neuvostolle. Tämä tuottaa tietenkin taloudellisia tappioita Euroopan neuvostolle. Venäjä on ollut yksi suurimpia  jäsenmaksujen  maksajia ja maksanut vuosittain yli 30 miljoonaa euroa. Neuvosto vaatii nyt Venäjää maksamaan nuo jäsenmaksunsa. Venäjä katsoo, ettei se ole velvollinen maksamaan jäsenmaksuja, koska sillä ei ole äänivaltaa kokouksissa eivätkä sen jäsenet käy enää kokouksissa. Ensin otetaan äänioikeus pois, sitten tullaan kerjäämään rahaa. En ymmärrä tätä logiikkaa?


Euroopan neuvoston lipussa on 12 tähteä.  Usein käytetään tyyliteltyä Euroopan logoa, tyyliteltyä e-kirjainta erotuksena EU:n lipusta.

16. tammikuuta tänä vuonna (2019) Venäjän Duuma yksimielisesti päätti ihan virallisesti erota Euroopan neuvostosta. Näin ollen se ei enää tule maksamaan jäsenmaksujaan neuvostolle. Venäjä katsoi, että neuvostosta ei ole sille mitään hyötyä. Oikeastaan siitä on ollut pelkästään haittaa, koska äänestyksissä Venäjän ehdotukset aina yleensä kumottiin. Venäjä ei tarvitse neuvostoa mihinkään eikä oikeastaan koskaan ole tarvinnutkaan. Brexitin lisäksi nyt puhutaan yleisesti myös ruxitista. Venäjä on ollut ylivoimaisesti suurin jäsenmaa Euroopan neuvostossa. Euroopan neuvoston pääsihteeri norjalainen Thorbjorn Jagland kävi puhumassa Venäjällä ja yritti taivuttaa Venäjää muuttamaan päätöstään, mutta ei onnistunut. Nyt pelätään yleisesti, että Eurooppaan syntyy jälleen uusi jakolinja, koska monet jäsenmaista eivät ole tyytyväisiä Euroopan neuvostoon. Monet muutkin jäsenmaat voivat ottaa mallia Venäjästä ja erota Euroopan neuvostosta. Esimerkiksi Valko-Venäjä ei ole koskaan kuulunutkaan Euroopan neuvostoon.


Paljon on viimeaikoina Euroopassa keskusteltu Yhdysvaltojen yksipuolisesta eroamisesta  INF - sopimuksesta. Tämä on ilmiselvä vaaratekijä Euroopassa. Eurooppa ymmärsi heti vaaran, johon Yhdysvallat on sen asettanut. Jos Euroopassa on valtioita, jotka ovat valmiit ottamaan Yhdysvaltojen lyhyen ja keskipitkän matkan ohjuksia, vaarantaa tämä koko Euroopan turvallisuuden. On aivan selvää, että Venäjä ei voi olla vastaamatta tähän. Tämä voi helposti nostaa sodan ainakin niitä vastaan, jotka ottavat ohjuksia vastaan, mutta on selvää, että Yhdysvallat yrityksistään huolimatta ei pysty olemaan vain sodan katsojaosapuoli mihin se koko ajan pyrkii. Euroopassa on jo valtioita, jotka ovat ottaneet vastaan ns. ohjuspuolustusjärjestelmän. Venäjä vastasi tähän kehittämällä aseita, joilla tämä järjestelmä tehtiin hyödyttömäksi. Näitä ovat mm. Avankard, Kinzhal ja Saatana 2 -ohjukset ja monet muut uudet aseet. Trump julisti heti "Tähtien sodan" alkaneen aivan kuin Ronald Reagan aikoinaan 1983. Tuolloin se oli bluffia, jolla Neuvostoliittoa petettiin. Tekniikka ja tiede ei ollut vielä kyllin kehittynyttä. Mutta kuinka on nyt? Haluaako Trump militarisoida avaruuden?

Kinzhal ohjus koneen alla. Ohjuksen nopeus on yli 10 kertaa äänen nopeus.

INF -sopimus on kahdenvälinen sopimus, joka tehtiin Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välillä vuonna 1987. Tämä ei siis koskenut muita valtioita. Näin ollen Esimerkiksi Kiina, Intia, Iran ja monet valtiot ovat kehittäneet näitä ohjuksia. Erityisesti Kiina on viimeaikoina kasvattanut ohjusarsenaaliaan ja modernisoinut voimakkaasti aseistustaan. Kiina perusti sotilastukikohdan Afrikkaan Djiboutiin, joten käytännössä se pystyy sulkemaan laivareitin Suezin kautta Euroopasta Aasiaan. Kapein kohta sijaitsee Bab el Mandebin (Kyynelten portti) kohdalla. Iran pystyy helposti sulkemaan kaiken liikenteen Persian lahdella. Kertauksen vuoksi kerrottakoon, että Yhdysvalloilla on yli 700 tukikohtaa ympäri maailmaa ja Venäjällä kaksi Syyriassa; lentotukikohta Hmeimimissä ja laivastotukikohta Tartusissa ja Kiinalla siis vain yksi.

Toisaalta Trump on tehnyt jo uuden ennätyksen. Rahoituskiistojen vuoksi Yhdysvaltojen hallinto on ollut kiinni jo ennätyksellisen kauan. Trump haluaa rakentaa Meksikon rajalle "Berliinin muurin", mutta ei ole saanut siihen hallinnolta rahaa. Nyt hallinnon ollessa kiinni työntekijöiltä loppuvat rahat, kun palkkoja ei makseta. Heille on jouduttu antamaan jopa ruoka-apua. Nyt maailmassa on kaksi valtiota, jotka rakentavat "Berliinin muureja"; Yhdysvallat Meksikon rajalle ja Israel palestiinalaisia vastaan Israeliin.

 Trumpin uusi "Berliinin muuri".



Vladivostokissa 12.9.2018 talousfoorumin kokouksessa Vladimir Putin ja Japanin Shinzo Abe sinuttelivat toisiaan. Putin teki yllättävän ehdotuksen, että Venäjä ja Japani tekisivät vihdoin rauhansopimuksen toisen maailmansodan jälkeen. Sittemmin Abe matkusti Yhdysvaltoihin ja tapasi Trumpin. Tämän jälkeen Putin ja Abe eivät ole enää sinutelleet toisiaan vaan teitittelivät. Rauhansopimusta ei ole syntynyt. Japanilainen valtuuskunta matkusti Moskovaan tammikuussa ja 14.1.2019 käytiin ensimmäinen kierros rauhanneuvotteluja. Japanilaisten vaatimus oli nyt, että rauhansopimukseen otettaisiin mukaan ns. Kuriilien saarten kiista. Nämä saaret ovat Iturup, Kunashiri, Schikotan ja Habomain saariryhmä. Nämä ovat saaria, jotka Neuvostoliitto valtasi Japanilta toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltojen pyydettyä Neuvostoliittoa liittymään tähän sotaan. Saarista oli päätetty jo Jaltan konferenssissa 1945, että ne liitetään Neuvostoliittoon.  Liittoutuneiden ja Japanin välisessä San Franciscon rauhansopimuksessa 1951 Japani luopui vaatimuksestaan näihin saariin. 22.1.2019 Putin ja Abe tapasivat jälleen toisensa Moskovassa. Tämä oli jo heidän 25. tapaamisensa. Rauhansopimusta ei syntynyt, mutta hämmästyttävää oli, että Putin ja Abe  jälleen sinuttelivat toisiaan. Ja on huomattava, että sinuttelu on japanilaisille aivan toista luokkaa, kuin meille eurooppalaisille. Se on soveliasta vain harvojen valittujen ihmisten kesken. Shinzo Abesta kerrotaan sellaista juttua, että hän isänsä Shintaro Aben haudalla vannoi virkakautensa aikana tekevänsä Venäjän ja Japanin välille rauhan. Hänen isänsä kouluttautui sodan aikana kamikaze lentäjäksi, mutta sota ehti loppua ennen kuin hän ehti täyttää tehtävänsä.

Shinzo Abe ja Vladimir Putin sinuttelivat toisiaan Moskovassa 22.1.2019.

Kiistellyt saaret Kuriilien eteläosassa.

Venäläiset ovat asuneet saarilla jo lähes 70 vuotta. Näistä suurin osa on syntynyt saarilla ja asunut koko ikänsä siellä. Jos saaria luovutetaan Japanille mihin he menevät? Yhdysvallat havittelee saarilta uusia tukikohtia itselleen heti Venäjän vierestä idässä. Nämä saaret sopivat erinomaisesti amerikkalaisille sotilastukikohdille. Venäjä ei halua sekoittaa näitä saaria rauhansopimuksen yhteyteen, kun taas Japani pitää tästä kiinni. Venäjän mielestä saarten omistus ja rauhansopimus ovat kaksi erillistä asiaa eikä niitä pidä sekoittaa toisiinsa. Sitten kun on tehty rauhansopimus voitaisiin keskustella saarten asemasta. Näin ollen rauhansopimusta ei ole koskaan syntynyt. Toisaalta Venäjä ja Japani eivät ole sodassa toisiaan vastaan vaan käyvät yhä kasvavaa kauppaa keskenään. Henkilökohtaisesti minusta asioiden yhdistäminen on Yhdysvaltojen keinotekoinen este rauhansopimuksen syntymiselle. Miksei yksinkertaisesti tehdä rauhansopimusta ja sitten ryhdytä neuvottelemaan saarista? Oikeastaan Japanilla ei ole mitään oikeutta saariin. Putinin on tarkoitus matkustaa Japaniin kesäkuussa tänä vuonna.


Ja sitten typerimpään juttuun, mitä olen pitkiin aikoihin kuullut. Eräs suomalainen vaikutusvaltainen idiootti on 17.12.2018 ehdottanut, että Suomi tarvitsee 100 uutta hävittäjää. Hän sanoo myös että "Yleisellä tasolla voin sanoa, että meidän lähtökohtamme sotilaallisesti liittoutumattomana maana on se, että meidän täytyy puolustaa koko maata, ja ilmaan on saatava kaikissa tilanteissa riittävästi koneita". Ei taida olla kovin realistinen tyyppi. Monitoimihävittäjä, joita Suomi on hankkimassa on periaatteessa hyökkäyksellinen ase eikä pysty puolustamaan kaikkia nykyaikaisia aseita vastaan. Tämä sama idiootti on kuitenkin liittämässä meitä hyvää vauhtia sotilasliitto Natoon erilaisilla sopimuksilla, jolloin meihin kohdistuisi lisää valtavia paineita. Sadalla hävittäjällä ei silloin paljoa leikitellä.

Paras puolustus Suomelle on olla ehdottoman liittoutumaton ja puolueeton  valtio ja näyttää se maailmalle. Suomen asema on semmoinen, että jos meillä on erilaisia sopimuksia Naton kanssa (esim. isäntämaasopimus) tai jatkuvasti osallistumme sotaharjoituksiin Naton kanssa olemme hyvin vaarallisessa tilanteessa. Venäjän toiseksi tärkein kaupunki Pietari on ihan rajamme takana ja tämä kohdistaa meihin valtavat paineet. Jos hankimme lisäksi sotilaskoneet, joilla on hyökkäyksellinen ominaisuus olisi tämä Suomelle hyvin tuhoisaa. On aivan selvää, että USA käyttäisi mielellään Suomen maaperää ja Suomen sotilaita USA:n ja Venäjän välisessä mahdollisessa sodassa. Tähän perustutuvat nämä lukemattomat erilaiset sotaharjoitukset Naton kanssa.

 Venäläinen S-400 on tällä hetkellä maailman paras ilmatorjuntaohjus.

Puolueettomuuden lisäksi tarvitsemme ennen kaikkea puolustuksellisia aseita. Näitä ovat esimerkiksi ilmatorjuntaohjukset. Taistelukoneet eivät torju erilaisia ohjuksia, joita ilman muuta käytettäisiin heti alusta alkaen. Mutta ilmatorjuntaohjukset tehoavat paitsi lentokoneisiin eli hävittäjiin, myös erilaisiin risteily- ja muihin ohjuksiin. Lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin hävittäjät. Todellisuudessa tarvitsisimme ehkä 20 hävittäjää ja kunnon ilmatorjuntakaluston. Nykyään paras ilmatorjuntakalusto on venäläinen S-300 tai vielä parempi S-400 ilmatorjuntaohjus. Hinta on vain murto-osa hävittäjien 10 miljardin hinnasta. Ja ilmapuolustus kattaisi helposti koko Suomen ilmatilan. Säästyneet rahat voitaisiin käyttää vaikka köyhien, sairaiden, työttömien ja vanhusten huoltamiseen.

Olen huomannut, että tämä sotahullu idiootti, jolla on näköjään valtavat oikeudet Suomessa on aikaisemminkin tehnyt salaisia päätöksiä, jotka ovat sittemmin tulleet ilmi. Näistä eivät edes Suomen hallitus tai presidentti ole tienneet mitään. Tämä on tehnyt Suomelle vahinkoa. Toivonkin hänelle pikaisia potkuja seuraavissa eduskuntavaaleissa. Sitten eräitä faktoja, jos Suomelle aiotaan hankkia amerikkalaisia F-35 hävittäjiä. Ensinnäkin sen pitää selvitä venäläisestä uusimmasta hävittäjästä Suhoi SU-57 PAKFat T-50 -mallista ja muista uusista malleista. Sitten sen pitää selvitä uusimmasta venäläisestä ilmatorjuntaohjuksesta S-500, jonka ominaisuuksista ei juuri ole tietoja. Mutta tämä tuntuu melko mahdottomalta, kun seuraa amerikkalaisten suunnittelijoiden faktatietoja F-35 -hävittäjästä. Arvostelijoiden mukaan kone on pienikokoinen eikä oikein missään hyvä. Kone on panssaroimaton, sillä on pieni aselasti, heikko liikehtimiskyky, se on hidas ja lentomatka ilman lisätankkeja lyhyt. Kone on yksimoottorinen. Kone ei pysty kantamaan kuin kaksi ohjusta rungon sisällä. Ulkopuolella olevat ohjukset paljastaisivat koneen helpommin. Kone ei pysty lentämään yliääninopeudella ilman jälkipoltinta. Moottorin käyttö on rajoitettu ylikuumenemisen takia. Koneen rungosta on löydetty halkeamia ja ennenaikaista väsymistä. Koneen ohjelmisto on usein täysin sekaisin, koska siihen on ahdettu liian paljon ominaisuuksia. DOT&E 2015 -raportin mukaan jokaista 100 korjattua vikaa kohden on löytynyt 105 uutta ongelmaa. Monet suunnittelijat pitävät  konetta katastrofina. Lisäksi kone on ylivoimaisesti kaikkein kallein ja myös huolto- ja päivitysominaisuuksiltaan kallis. Syyrian ilmatorjunta ampui alas yhden israelilaisen F-35 -koneen viime vuonna . Näitäkö Suomi haluaa 100 kappaletta?

F-35 on monien asiantuntijoiden mielestä maailman kallein lentävä romuläjä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!