sunnuntai 20. elokuuta 2017





MAAILMAN MAHTAVIN HENKILÖ OSA 4





Ylläoleva kuva on mukaelma Kathy Griffin kesäkuussa julkaisemasta kuvasta, jossa hän roikottaa Donald Trumpin päätä. Olen laittanut tähän kuvaan presidenttimme Sauli Niinistön pään. Kathy on koomikko, joka uskaltaa tehdä monia asioita. Itse en ole koomikko, mutta luotan länsimaiseen sananvapauteen ja taiteelliseen vapauteen. Jos loukkaan kuvallani joitain henkilöitä pyydän heiltä näin julkisesti tuhannesti anteeksi! Minulle kuva symboloi monia asioita valtiomme päämiehestä. Otan näin symbolisesti hänen päänsä vadille. Tietenkään en voi käsitellä kaikkia asioita. Toisaalta en ole ainoa, joka on ottanut Niinistö pään vadille. Alla pari esimerkkiä.


Tämän neliosaiseksi muodostuneen sarjan nimi on ollut "Maailman mahtavin henkilö". Minulle Sauli Niinistö merkitsee aivan toista päätä. Minusta tuntuu, että hänellä on hyvä sydän, mutta maamme päämiehenä hänellä on mielestäni ollut lievästi sanottuna surkea pää. Tuntuu, kuin hänen suurin saavutuksensa presidenttinämme on ollut hänen vaimonsa Jenni Haukion julkaisema runokokoelma "Katso pohjoista taivasta". Ainakin sellainen kuva tulee, kun on seurannut presidenttimme toimintoja ja kirjoituksia tiedotusvälineissä. Suurimmat otsikot lehdistössämme Niinistöstä ovat olleet "Sauli Niinistö on vuoden karikatyyppi - presidentissä viehättää poikamaisuus" tai "Niinistö on sporttinen lakimies - poikamaisuudesta kertovat punaiset kengät" tai "Saimaan timanttiko se oli? - Sauli Niinistö vitsaili yleisölleen" tai "Presidenttiparin Lennu-koira  on hauskuuttanut kansaa joulun aikaan, mutta ei tasavallan presidentti Niinistökään ole tuppisuuksi jäänyt." tai "Niinistö pääsi vesille Porissa - "Tämä on mukavaa hommaa"" tai "Hitto, nytpä olen onnellinen, kun tein hyvin!" Nämä otsikot kertovat hyvin mitä presidentistämme on kerrottavaa. Viimeisin otsikko taisi olla Putinin vierailulta Punkaharjulta 28.7.2017 "Putinin vierailu ei mennyt täysin käsikirjoituksen mukaan - Niinistö hymyili väärässä kohdassa ja sanoi vastaan".



Herra tasavallan presidentti, olet sanonut "Kovettuneet leivätkin voi syödä!". Entäpä jos ei ole hampaita, joilla syödä kovettunutta leipää tai ei ole edes sitä kovettunutta leipää?  Maamme suurin häpeä ovat leipäjonot. Sivistysvaltioon eivät kuulu jokapäiväiset kilometrien pituiset leipäjonot. Sinä herra tasavallan presidentti voisit arvovallallasi, puheillasi ja teoillasi pyrkiä vaikuttamaan asioihin. Voisit pyrkiä poistamaan nämä maamme kirotut häpeätahrat. Uskon siihen, että sinulla on suuria mahdollisuuksia, mutta tahtoa ja määrätietoisuutta, päätä sinulta taitaa puuttua. Suomi ei voi olla sivistysvaltio ja maan presidentti ei voi olla sen arvostettu johtaja, jos osa kansasta kärsii nälästä ja osa voi liiankin hyvin. Vaikka sinulla on hyvä sydän, en ole nähnyt pyrkimyksissäsi mitään tekoja tai sanoja tämän häpeätahran poistamiseksi.





Maassamme on viime vuosina voimakkaasti vähennetty presidentin valtaa ja oikeuksia. Näitä oikeuksia on annettu ja jaeltu pääministerille. Presidentistämme on muodostunut eräänlainen kiiltokuva, näyttelyesine, josta puhutaan ja jota näytetään vain erilaisissa kissanristiäisissä ja muissa vastaavissa tilanteissa ja tilaisuuksissa. Mitään varsinaisesti tärkeää ja päätettävää asiaa tämä nykyinen ei enää hoida. Tärkeimmät asiat ovat esimerkiksi se mitä itsenäisyyspäivänä presidentin vaimolla on päällään, miten hän on pukeutunut. Vielä edellisellä presidentillämme Tarja Halosella oli voimaa ja viisautta sanoa asioita ja tehdä päätöksiä vastoin hallituksen toiveita. Epäonneksemme olemme nyt saaneet presidentin, joka käytännöllisesti katsoen ei ole mitään. Hänestä ei kuulu eikä näy juuri muualla kuin naistenlehdissä ja silloinkin asia painottuu hänen vaimoonsa, vaimon pukeutumiseen ja heidän koiraansa. Yleinen ilmiö maassamme on, että presidenttimme ohitetaan päätöksien teossa. Ja itsenäisesti hän ei tee mitään päätöksiä. Häneltä puuttuu pää. Hän ei ole maamme pää.


Mutta aloitetaan Suomelle tärkeästä asiasta: armeijasta. Suomen perustuslain mukaan tasavallan presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö. Siitä huolimatta viime vuonna, siis 2016 sinulle, herra tasavallan presidentti tuli täysin yllätyksenä, että yhdysvaltalaiset F-15 hävittäjät harjoittelivat toukokuussa Suomessa Rissalassa. Samoin sinulle tuli täysin yllätyksenä, että Suomeen tuli myös parisenkymmentä Stryker panssariajoneuvoa harjoittelemaan. Sait kuulema tiedon vasta lehdistöstä. Eikö armeijan ylipäällikön pitäisi aina ensimmäisenä tietää ja ennen kaikkea päättää armeijan sotilaallisista asioista? Nyt ylitsesi selvästi käveltiin kuin riepumaton yli ja pyyhittiin vieläpä paskaiset  jalat siihen. Edes Suomen hallitus ei saanut ennakkoon tietoa asiasta. Eikö tämmöisestä toiminnasta pitäisi rangaista tekijöitä ja asettaa vastuuseen tekijät? Vähintäänkin erottaa kaikki asianosaiset perustuslain rikkomisesta ja asianmukaiset vankilatuomiot kaikille osallisille. Se, että näin ei tapahtunut osoittaa mitättömyytesi herra presidentti ja sen, että ylitsesi voi rauhassa kävellä välittämättä Suomen laeista. Tämä merkitsee myös sitä, että myös vastaisuudessa tulee tapahtumaan näin.



Suomessa on hyvin vahva klikki, joka on ajamassa Suomea Natoon. Tämä klikki ohittaa päätöksenteossa kaikki muut osapuolet ja tekee päätöksiä itsenäisesti neuvottelematta hallituksen tai presidentin, armeijan ylipäällikön kanssa. Suomessa käydään voimakasta propagandasotaa liittymisen puolesta. Suomi allekirjoitti 4.9.2014 ns. isäntämaa-sopimuksen Naton kanssa. Tämä merkitsee sitä, että Naton jäsenmaat voivat perustaa tukikohtia ja tuoda joukkoja Suomen alueelle sekä rauhan että kriisin aikana. Isäntämaa tarjoaa tukea, tietoa ja suojelusta joukoille. Suomi on jo vuosikausia osallistunut Naton operaatioon Afganistanissa. Lisäksi sopimuksia tehdään ns. "epävirallisesti, jolloin niillä ei ole virallista konventiota, mutta siitä huolimatta niitä noudatetaan. Juuri tämä on vaarallista Suomelle. Kuitenkin suurin osa suomalaisista vastustaa Natoon liittymistä. Suomalaisista vain 21 prosenttia kannattaa Natoon liittymistä. Kansalaisten kannatus Natoa kohtaan on vähenemään päin. Tällaisten virallisten tai epävirallisten sopimusten hyväksyminen tällaisessa tilanteessa on kaikkien demokratiasäännösten vastaista. Olit itse herra presidentti Nato-isäntämaasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa, etkä tehnyt mitään demokratian tai kansasi tahdon mukaisesti. Olit mukana hymyilemässä tässä tyhmää hymyäsi jopa ryhmäkuvassa.

Isäntämaa allekirjoitustilaisuus 4.9.2014 irvistystä riittää!

Lukuisat sotilaalliset harjoitukset ja yhteistyö Naton kanssa asettavat Suomen asemaan, jolloin siihen kohdistuu voimakasta uhkaa. Tämä pitäisi vähäjärkisemmänkin ihmisen ymmärtää. Venäjä on naapurimaamme ja yhteistä rajaa meillä on noin 1300 kilometriä. Venäjä on kehittynyt sotilaallisesti maailman toiseksi vahvimmaksi valtioksi ja sillä on sellaisia kehittyneitä aseita, joilla on tuhovoimaa. Onko suomalaisten etu asettua heti ensimmäisten joukossa tämän tuhovoiman kohteeksi. Naapurimaamme toiseksi tärkein kaupunki on Pietari ja se sijaitsee heti rajamme takana maamme vieressä. Yhdysvalloille ja Natolle Venäjä on tärkein vihollinen ja heille on loistava "diili", jos Suomi antaa sotilaansa, kansansa ja maaperänsä sen käyttöön. Pietari on tärkeä sotilaallinen kohde. Venäjän kannalta tilanne on täsmälleen päinvastainen. Suomesta tulee sen ensisijainen kohde. Se toivoo, että lähinaapuri olisi ystävällinen tai ainakin puolueeton eikä antaisi maataan sen vihollisten käyttöön. Katson ehdottomasti, että tämä olisi myös suomalaisten etu, jotta sen maaperällä ei käytäisi minkäänlaisia sotia missään tilanteessa, eikä sen nuoria miehiä ja kansaa uhrattaisi vieraiden valtioiden poliittisten etujen ajamiseen. Meillä on piirejä, jotka ehdoin tahdoin haluavat asettaa maamme sotatoimien kohteeksi. Yhdysvalloille ja Natolle on aivan yhdentekevää kuinka monta sataatuhatta tai miljoonaa suomalaista menettää henkensä täällä pohjolan perukoilla.



Suurin kansainvälinen saavutuksesi herra presidentti taitaa olla ehdotuksesi Vladimir Putinille 1.7.2016 transpondereiden (lentokoneiden paikannin ja tunnistin) käytöstä sotilaskoneissa niiden lentäessä Itämeren yllä. Osoite vain oli väärä. Se olisi pitänyt lähettää Natolle ja sen liittolaisille, joiden lentoja tapahtuu yli kaksi kertaa useammin kuin venäläisten lentoja ilman transpondereita ja tätä on jatkunut jo yli vuosikymmeniä. Venäjä on uusi tulokas tällä alueella ja lentoja on edelleen huomattavasti vähemmän. Kuitenkin Putin lupasi ottaa asian esille, mutta ehdotusta ei olla hyväksytty yhdessäkään Naton kokouksessa, joissa Venäjä on ehdottanut asiaa. Herra presidentti, pitäisikö vaihtaa osoitetta, vai yritätkö pitää pääsi? Yksipuolisessa transpondereiden käytön lopettamisessa ei ole mitään järkeä eikä se tule etenemään.

Putin, Niinistö 1.7.2016 ja transponderit.

Herra presidentti, sait kutsun viralliselle vierailulle Yhdysvaltoihin Valkoiseen taloon tapaamaan Presidentti Donald Trumpia 29. elokuuta. Yhdysvalloissa vallitsee sisällissota, jossa käydään poliittista taistelua Trumpin kannattajien ja vastustajien välillä. Lisäksi siellä on mellakoita ääriajattelijoiden kesken ja patsaita kaadetaan. Monet ovat sitä mieltä, että tämä johtuu Yhdysvaltojen maailmankuvan hajoamisesta. Maailma muuttuu ja Yhdysvallat on menettämässä hegemoniansa. Trump on aika heikoilla, joten vierailusi ei tapahdu edulliseen ajankohtaan. Toivottavasti kuitenkin muistat muistuttaa, että transpondereita pitää käyttää maailman merillä kansainvälisillä alueilla. Trumpin pää on sieltä heikoimmasta päästä ja sinä päättömänä vielä heikoimmilla. Toivottavasti ette päätä mitään päättömiä päätöksiä. Onneksi Suomen presidentillä ei ole valtaa päättää juuri mistään. Onhan teillä yhteinen harrastus, paljon itseänne nuoremmat vaimot.

Vanha mies ja nuori vaimo ylittää välillä käsityskyvyn! "Kato miten reipas mä oon!"

Meillä on esiintynyt ajatuksia sotilaallisesta yhteistyöstä Ruotsin kanssa. Historiasta tiedämme kuitenkin, että Ruotsi on kautta historian käyttänyt Suomea hyväkseen puskurina. Ruotsin pyrkimyksenä on muodostaa Suomesta alue, jossa ratkaistaisiin kaikki aseelliset ja muut konfliktit. Ruotsi pysyisi "turvassa" Suomen takana ja kaikki taistelut ja verenvuodatus käytäisiin Suomen alueella. Tämä onnistui Ruotsilta toisen maailmansodan aikana, kun se julistautui puolueettomaksi valtioksi ja näin säästyi sodalta. Ruotsi hyötyi asiasta suunnattomasti. Sen sijaan Suomi löi päänsä Hitlerin Saksan rinnalla Karjalan mäntyyn. Olisiko jo meidän suomalaistenkin aika ajatella itseämme ja itsenäisesti? Kaiken järjen mukaan olisi korkea aika julistautua puolueettomaksi valtioksi, purkaa kaikki natosopimukset, häätää vieraat joukot pois maastamme ja lopettaa yhteisharjoitukset ja sotilaallinen toiminta vieraiden valtioiden kanssa. Tärkeintä olisi luoda hyvät ja luottamukselliset suhteet kaikkiin lähinaapureihin, siis myös Venäjään ja ilmoittaa, että Suomi on puolueeton valtio eikä salli minkään valtion käyttää aluettaan sotilaallisiin tarkoituksiin. Siinä sinulle sarkaa Sauli Niinistö!





Suomen armeijaan liittyy myös toinen suuri häpeä. Totaalikieltäytyjien kohtelu on Suomessa todella häpeällistä. Sanotaan, että Suomessa on mielipidevapaus ja Suomessa ei rangaista mielipiteestä. Mutta se että nuoria miehiä, jotka kieltäytyvät aseista ja siviilipalveluksesta, suljetaan vankilaan on nimenomaan rankaisemista mielipiteistä. Ei Suomessa ole mielipidevapautta, ellei tämmöistä lakkauteta. Lisäksi Suomessa on kaksi ryhmää, jotka on vapautettu kaikesta palveluksesta, eräs uskontoryhmä ja ahvenanmaalaiset. Tämä asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. Amnesty International pitää suomalaisia sotilaspalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytyjiä mielipidevankeina ja vaatii heidän vapauttamistaan. YK:n ihmisoikeuskomitea on toistuvasti kritisoinut Suomen toimintaa ja suosittelee, että Suomi takaa Jehovan todistajille annetun erivapauden asevelvollisuudesta myös muille aseistakieltäytyjille. Kieltäytyjillä on usein vakaumus olla tarttumatta aseisiin, joka vastaa täysin Jehovan todistajien vakaumusta. Myös Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu on arvostellut, että mitään edistystä tässä suhteessa Suomessa asiassa ei ole tapahtunut. Nyt sinä herra tasavallan presidentti voisit astua tässä kuvaan. Suomen tasavallan presidentillä on perustuslain mukaan armahdusoikeus. Jos sinulla olisi hitustakaan järkeä jäljellä, myöntäisit kaikille totaalikieltäytyjille automaattisesti armahduksen. Tämä olisi ensimmäinen julkinen askel Suomessa mielipidevapauden puolesta. Voisit olla edelläkävijä. Suomessa pitäisi vallita vapaaehtoinen ja sukupuolineutraali asepalvelus.



Henkilökohtaisesti olen valitettavasti itse käynyt Suomen armeijan. Nyt tekisin toisin. Mutta tässä ja nyt ilmoitan julkisesti kieltäytyväni kaikista kertausharjoituksista, jos niitä tulee kohdalleni! En osallistu mihinkään sotilaalliseen tai vastaavaan toimintaan! Olen ilmoittanut tämän jo aikaisemminkin ja vahvistan sen nyt uudelleen!



Herra presidentti, hyvin absurdi tapahtuma on, että presidenttikautesi sattui Suomen 100-vuotis juhlinnan aikaan. Tähän liittyy myös moni muu hyvin absurdi tapahtuma, jota ei usein tulla ajatelleeksi. Sata vuotta tulee täyteen vasta vuoden viimeisenä päivänä vähän ennen puolta yötä 31.12.2017. Siitä huolimatta juhlaa vietetään koko vuosi, vaikka Suomi on täyttänyt vasta 99 vuotta. Itsenäisyyden myönsi valtio, jota ei enää ole olemassa, Neuvostoliitto. Sen myönsi henkilö, jota vihataan maassamme varsin yleisesti, Vladimir Iljits Lenin. Mikään muu valtio ei ollut tunnustanut Suomen itsenäisyyttä vielä 1917 eikä olisi tunnustanut myöhemminkään, jos Neuvostoliitto ei olisi sitä tehnyt. Itsenäisyyden tunnustamiset tulivat vasta vuonna 1918. Yhdysvallat ja Britannia tunnustivat Suomen itsenäisyyden vasta 1919. Tästä prosessista voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta jääköön nyt tekemättä. Olen käsitellyt asiaa aikaisemminkin.


Absurdi totuus on, että Suomi itsenäisenä valtiona toimi vain lyhyen aikaa. Vuosina 1917 - 1944 Suomi oli voimakkaan Saksalaisen vaikutuksen alla. Vasta vuosina 1945 - 1995 Suomi oli itsenäinen. Sitten 1.1.1995 Suomi liittyi EU:hun ja luovutti näin täysin vapaaehtoisesti itsenäisyytensä. Vaikka juhlimme itsenäisyyttä, emme ole itsenäisiä. Meitä hallitaan todellisuudessa Brysselistä käsin. Vaikka meillä on presidentti, eduskunta, hallitus ja pääministeri, valta on itse asiassa EU:lla, joka viime kädessä päättää tärkeistä asioista. EU:n jäsenyys on merkinnyt Suomelle itsenäisen lakienmäärittelyn menettämistä. Tästä syystä maataloutemme on tuhoutunut, moni teollisuuden ala menetetty, joudumme joka vuosi maksamaan korvauksia jäsenyydestä, kaikenlaisten sanktioiden takia koemme vakavia menetyksiä, meitä ryöstetään surutta, viedään teollisuutta, lopetetaan kokonaisia teollisuusaloja. Hylätessämme oman valuuttamme koemme taloudellisia tappioita ja vaikeuksia, koska emme voi määritellä itsenäisesti valuuttamme arvoja. Mikään muu Pohjoismaa ei ole näin menetellyt vaan ovat säilyttäneet omat valuuttansa. Maahamme ovat ilmestyneet leipäjonot ja eriarvoisuus on lisääntynyt. Työttömyys on lisääntynyt ja Ihmiset näkevät nälkää. Luettelo on loputon. Nämähän eivät ole varsinaisesti sinun syytäsi herra presidentti, mutta voisit toimia EU:n suhteen Suomen etuja ajaen.


Alunperin Suomi liittyi EU:hun vain poliittisista syistä. Haluttiin näyttää, että kuulumme länteen.  Mutta eivähän Norja ja Islantikaan kuulu EU:hun eikä heillä ole mitään tarvetta liittyä. Päin vastoin, ovat havainneet, että joutuisivat maksumiehiksi kuten Suomi nyt. Uskon, että Britannian Brexit oli ihan järkevä toimenpide. Taloudellisesti Suomen jäsenyydestä ei ole enää mitään hyötyä paitsi joillekin piireille, jotka osaavat käyttää tilannetta hyväkseen. Suomelle on nykyään pelkästään haittaa EU-jäsenyydestä. Tässä tarvittaisiin sitä päätä ja luonteen lujuutta. Esimerkiksi kaikenlaisiin sanktioihin myöntyminen ei ole ollut Suomen etu, Suomi on kärsinyt niistä huomattavasti. Lujempi ote ja Suomen etujen ajaminen ja niissä pysyminen EU:ssa olisi järkevää politiikkaa. Tämä vaatisi presidentiltämme lujempaa otetta ja vakaampaa päättäväisyyttä, jota sinussa herra presidentti en näe. Vielä parempi olisi ero EU:sta. Pääsisimme kaiken maailman sanktioista eikä tarvitsisi maksaa korvauksia valtioille, jotka osaavat hyödyntää tilaisuutta. Voisimme itse määritellä lakimme ja meillä olisi oma valuutta. Voisimme itse määritellä suhtautumisemme lähinaapureihin. Tästä olisi suunnatonta hyötyä Suomelle. Vasta tällöin olisimme itsenäisiä!




Sinun aikanasi Suomen hallitukset ovat olleet toinen toistaan huonompia. On esimerkiksi niin sanotusti "vatuloitu" edestakaisin sote uudistusta.  Ollaan tultu esimerkiksi siihen, että Suomella on yksi maailman eriarvoisin terveydenhuolto. Jotkut saavat tehokasta hoitoa, toiset eivät ollenkaan. Suomen tuottavia ja kansallisesti tärkeitä teollisuudenaloja on "myyty" vieraiden valtioiden käsiin, jolloin hinnat ovat nousseet ja rahat menevät vieraille maille. Jo ainakin kaksi kertaa sinun aikanasi olisi ollut laillisesta mahdollista vaihtaa hallitus, mutta et ole tehnyt niin. Mistä on kyse? Onko kyse päättömyydestä. Minkälainen virkamieshallitus tahansa olisi ollut paljon parempi kuin nämä nykyiset "poliittiset" hallitukset ja sen toilailut. Meillä on ainakin kolme ryhmää, joiden tilanteita ja elämää nykyhallitukset ovat huonontaneet. Näitä ovat työttömät, huonotuloiset eläkeläiset ja opiskelijat. Työttömiä halutaan pakottaa vastikkeettomaan työhön, jotkut eläkeläiset eivät saa edes minimieläkkeen suuruista eläkettä ja opiskelijoiden tilannetta on jatkuvasti huononnettu varsinkin parisuhteessa asuville. Nimenomaan heikoimpien asemaa ollaan heikennetty eniten. Nykyinen hallitus kaavailee hyvätuloisten verotuksen keventämistä. Ne, jotka saavat tulot osinkoina verotus on keveämpää, joka johtaa ilmeiseen keinotteluun. Osinkojen verotus pitäisi olla täsmälleen sama, kuin tulojen verotus ja eläkkeiden verotus olisi oltava samalla viivalla työn verotuksen kanssa. Eräs henkilö on kirjoittanut, että kansanedustajien lisäeläkkeet ja sopeutumiseläkkeet ovat oikeusvaltion käsitteen vastaisia ja niihin pitäisi Niinistön tarttua välittömästi ja kovalla kädellä. Kirjoitus on oikeassa!


Lähiaikoina on Suomessa presidentin vaalit. Herra presidentti olet suuri ennakkosuosikki. Ilmeiseksi siksi et ole katsonut aiheelliseksi osallistua keskusteluihin, kampanjointeihin ja polemisointeihin. Minun käsitykseni on se, että et ole osallistunut, jotta kukaan ei huomaisi, ettei sinulla ole päätä. Mitä vähemmän pidät ääntä sitä vähemmän huomataan päättömyytesi. Tällaisissa olosuhteissa  mitä enemmän olet "hiljaa" sitä varmemmin sinut valitaan. Alkujaan sinut valittiin puolueesi takia ja myös siksi, ettei ollut kunnon vastustajaa. Jos nyt huomattaisiin päättömyytesi voisi tilanne päätyä toisin. Mutta sen olen huomannut, että on sinulla herra presidentti hyvä sydän. Sinulla oli kanttia presidentiksi tullessasi leikata presidentin palkkiotasi vuonna 2013 126 000 euroon. Mutta et sinä onneksi nälkään kuole. Tämä on verotonta tuloa ja sen lisäksi saat vielä asuntoedut ja käyttövarat ja matkustuskustannukset. Tämän lisäksi sinulla on vielä pääomatuloja ja muita tuloja. Pääomatuloja vuonna 2016 oli 58 000 euroa ja lisäksi muitakin tuloja. Hyväsydämmesisyytesi näkyy siinä, että palkkiotasi oltiin korottamassa 160 000 euroon, mutta siitäkös sinä tuohduit ja määräsit alennettavaksi edelleen 126 000 euroon verotonta tuloa. Lisäksi tuleva eläkkeesikin on verotonta.  Ottaisivatpa muut päättäjät oppia sydämesi kutsuta! Varsinkin johtavissa asemissa olevien olisi syytä ottaa mallia maamme päästä. Tunnen henkilökohtaisesti henkilöitä, jotka elävät alle 9 000 eurolla vuodessa eivätkä he vielä ole kuolleet nälkään. Tiedän, että on olemassa suomalaisia, jotka elävät vieläkin alhaisemmilla tuloilla. Joten on tuohon vielä matkaa herra tasavallan presidentti.

Haiseeko?


Perustuslaissa määritellyt presidentin tehtävät

Muut tehtävät


Linkkejä:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tarkistetaan!